EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Δεν πρόκειται να υπάρξουν πέντε ισπανικές ομάδες στην EuroLeague"

Μπερτομέου: "Δεν πρόκειται να υπάρξουν πέντε ισπανικές ομάδες στην EuroLeague"

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε μέσω δηλώσεων που έκανε από το Κάουνας, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πέμπτη ισπανική ομάδα στην EuroLeaue την επόμενη σεζόν.

Την σεζόν 2017/18 συμμετείχαν πέντε ισπανικές ομάδες στην EuroLeague , αυτό όμως δεν πρόκειται συμβεί την επόμενη, ακόμα κι αν μία εκ των Βαλένθια ή Ανδόρα κατακτήσει το φετινό EuroCup. Ο Τζόρντι Μπερτομέου το ξεκαθάρισε μέσω δηλώσεων που έκανε από το Κάουνας, όπου βρέθηκε την Πέμπτη και παρακολούθησε την αναμέτρηση της Ζάλγκιρις με την Μπάγερν.

"Κατ' εξαίρεση είχαμε πέντε ισπανικές ομάδες στην EuroLeague τη σεζόν 2017/18, καθώς ήταν συνέπεια της μείωσης των ομάδων από 24 σε 16 την προηγούμενη χρονιά. Ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο μέγιστος αριθμός ομάδων από μια χώρα θα είναι τέσσερις. Αν μια ισπανική ομάδα κατακτήσει το EuroCup, αυτό σημαίνει πως καμία ισπανική ομάδα δεν θα προκριθεί μέσω της ACB στην EuroLeague.

Ο πρωταθλητής του EuroCup έχει προτεραιότητα έναντι του υποθετικού πρωταθλητή της ACB. Οπότε δεν μπορούν να υπάρξουν πέντε ισπανικές ομάδες την επόμενη σεζόν στην διοργάνωση", τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague.

Το φετινό τρόπαιο στο EuroCup θα διεκδικήσουν οι Αλμπα Βερολίνου, η Ανδόρα (το ένα ζευγάρι των "4") και οι Βαλένθια, Ούνικς Καζάν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ