EUROLEAGUE

Μπασκόνια: Η ομάδα των υπερβάσεων

Μπασκόνια: Η ομάδα των υπερβάσεων

Με τη νίκη της επί της ΤΣΣΚΑ, η Μπασκόνια υποχρέωσε ακόμα ένα Ευρωπαϊκό “μεγαθήριο” να υποκλιθεί σε αυτήν, επιβεβαιώνοντας ότι είναι μία από τις πιο σκληρές ομάδες στην Ευρώπη.

Η Μπασκόνια κατάφερε για ακόμα μία φορά να κάνει θόρυβο και μάλιστα με τον πλέον δυναμικό τρόπο: Κερδίζοντας την Πρωταθλήρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Βιτόρια με 79-78 . Όχι βέβαια πως αυτό θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση.

Από το ξεκίνημα της σεζόν οι Βάσκοι δεν είναι ακριβώς και ο ορισμός της σταθερότητας. Παρόλα αυτά, βρίσκουν πάντα τον τρόπο να κάνουν τις νίκες που χρειάζονται, όχι απλώς για να μένουν ανταγωνιστικοί, αλλά και να βρίσκονται – παρέα με τον Παναθηναϊκό – στην 5η θέση αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία της EuroLeague με ρεκόρ 15-11! Γιατί; Επειδή είναι στο DNA αυτής της ομάδας να παλεύει, ανεξάρτητα από το ποιος παίκτης βρίσκεται στο ρόστερ της.

Δεν φοβούνται κανέναν

Μπασκόνια: Η ομάδα των υπερβάσεων


Την φετινή σεζόν η Μπασκόνια έχει αποδείξει ότι είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, έχοντας πάντως περισσότερες καλές από κακές βραδιές. Και στις καλές της βραδιές είναι πραγματικά απολαυστική, σημειώνοντας μερικές μεγάλες νίκες κόντρα στις κορυφαίες ομάδες της EuroLeague.

Οι Βάσκοι λοιπόν φέτος έχουν κερδίσει δύο φορές την Φενέρμπαχτσε (για την ακρίβεια την διέλυσαν στη Βιτόρια και “άλωσαν” την Κωνταντινούπολη πριν μερικές ημέρες), είναι η μοναδική ομάδα που έχει πάρει “διπλό” μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρέαλ, έχουν κερδίσει μία φορά την ΤΣΣΚΑ και δύο φορές τη Μπαρτσελόνα, ενώ περάσει με νίκη και από την “καυτή” έδρα του Ερυθρού Αστέρα! Κοινώς, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε, με εξαίρεση ίσως τον Ολυμπιακό, που είναι η μοναδική ομάδα που μετράει δύο νίκες εναντίον τους, με τους Βάσκους να έχουν πρακτικά στο παθητικό τους μόνο μία ήττα εκτός προγράμματος, την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα!

Η Μπασκόνια μπορεί να άλλαξε σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της, μπορεί η “επένδυση” με τον Αντρέα Μπαρνιάνι να μην της βγήκε, ωστόσο αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι ανεξαρτήτως ρόστερ και συνθηκών θα είναι πάντα επικίνδυνη, αλλά και... εκνευριστική για τους αντιπάλους της λόγω του στυλ παιχνιδιού της και της τρέλας (με και χωρίς εισαγωγικά) των παικτών της!

Θα παλεύει πάντα

Μπασκόνια: Η ομάδα των υπερβάσεων


Κάποιες ομάδες απλώς θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο να γίνονται “ενοχλητικές” για τους αντιπάλους τους, περιμένοντας πάντα την γωνία για να σκάσουν την... “βόμβα”. Ο ορισμός αυτής της ομάδας είναι η Μπασκόνια, η οποία πέρυσι έφτασε μέχρι το Final Four και φέτος με ένα ρόστερ αλλαγμένο σε ποσοστό πάνω από το 50% σε σχέση με πέρυσι έχει την δυνατότητα να σοκάρει πάλι τον κόσμο.

Η ενέργεια που βγάζουν στο παρκέ οι Σέιν Λάρκιν και Ρόντριγκ Μπουμπουά στις θέσεις των γκαρντ, το All Around παιχνίδι του Άνταμ Χάνγκα, τα αθλητικά προσόντα των Τορνίκε Σενγκέλια και Ιλμάνε Ντιόπ, η λογική... καμικάζι των Γιάκα Μπλάζιτς και Ράφα Λουζ, η σταδιακή προσαρμογή του Τσέις Μπάντιζερ, το μέσα-έξω παιχνίδι του λαχείου που ακούει στο όνομα “Γιόχαν Βόιτμαν” και οι όποιες βοήθειες δίνει όταν είναι υγιής ο Μπαρνιάνι είναι στοιχεία που έχουν κάνει ξαφνικά τη Μπασκόνια ένα πολύ επικίνδυνο σύνολο. Ένα σκληροτράχηλο σύνολο, που έχει μάθει να παλεύει κάθε παιχνίδι.

Η Μπασκόνια είναι η ομάδα των υπερβάσεων. Το αποδεικνύει το παρελθόν της, το αποδεικνύει και η μέχρι τώρα πορεία της στην EuroLeague. Και αυτό είναι κάτι που μάλλον σιγά-σιγά το έχουν πάρει (πάλι) χαμπάρι όλοι...

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ