EUROLEAGUE

Μπασάνι: "Συζητάμε για αύξηση των ομάδων στην EuroLeague"

Olimpia's Miroslav Raduljica, left, challenges for the ball with Barcelona's Ante Tomic during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and FC Barcelona in Milan, Italy, Thursday, Feb. 23, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Olimpia's Miroslav Raduljica, left, challenges for the ball with Barcelona's Ante Tomic during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and FC Barcelona in Milan, Italy, Thursday, Feb. 23, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο μάνατζερ της EuroLeague, Αντρέα Μπασάνι, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τα επόμενα σχέδια της διοργάνωσης, τονίζοντας πως τη μεθεπόμενη σεζόν (2018-'19) είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν οι ομάδες.

Η αύξηση των ομάδων της EuroLeague είναι κάτι που συζητιέται εδώ και καιρό, δεδομένης της μεγάλης επιτυχίας που είχε το νέο format της διοργάνωσης με τη διευρυμένη regular season. Οι ιθύνοντες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν ήδη στα σκαριά το επόμενο βήμα για την περαιτέρω εξέλιξη της EuroLeague, με τον Αντρέα Μπασάνι να δηλώνει σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του Σαν Μαρίνο πως τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2018-'19) είναι πολύ πιθανό να προστεθούν δύο ακόμη ομάδες και, ως εκ τούτου, να μεγαλώσει το καλεντάρι.

" Δουλεύουμε ήδη σε μια επέκταση των ομάδων, πιστεύω ότι θα γίνει, θα πάμε από τις 16 στις 18 ομάδες. Δεν νομίζω ότι το 2018-'19 θα δούμε 20 ομάδες, ο αριθμός των "18" μοιάζει πιο εφικτός. Μετά από αυτό θα πρέπει να αξιολογήσουμε την αντίδραση της αγοράς, είναι καλύτερο να πηγαίνουμε βήμα - βήμα, όπως κάναμε πάντα άλλωστε", δήλωσε αρχικά ο μάνατζερ της EuroLeague μιλώντας στο "Pick and Roll" για να απαντήσει μετά σε ερώτηση σχετικά με τις wild card και κατά πόσο μπορεί η διοργάνωση να δώσει για μία ακόμη χρονιά τη δυνατότητα σε κάποια ομάδα να συμμετάσχει, παρότι δεν πληροί τις αγωνιστικές προϋποθέσεις.

" Wild card για την επόμενη χρονιά; Είναι πάντα κάτι ευαίσθητο αυτό. Η Νταρουσάφακα ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση μέσω wild card τα δύο τελευταία χρόνια. Μία πέμπτη ισπανική ομάδα στην EuroLeague της ερχόμενης περιόδου είναι κάτι πιθανό, ειδικά αν η Βαλένθια τερματίσει μπροστά από τις τρεις ομάδες που έχουν δεκαετή συμβόλαια στη διοργάνωση (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια)", δήλωσε σχετικά ενώ εν συνεχεία εξήγησε τι συμβαίνει με τις ιταλικές ομάδες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

" Πιστεύουμε στο format με 24 ομάδες στη διοργάνωση. Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να δώσει ομάδες στο EuroCup και με βάση αυτό θα δούμε την πιθανότητα να βρεθεί δεύτερη ομάδα της χώρας στην EuroLeague. Η Ιταλία έχει ήδη δύο θέσεις στο EuroCup, αλλά μπορεί να προκύψει και τρίτη μέσω της wild card. Είναι πολύ νωρίς όμως να πούμε το οτιδήποτε".

AP Photo/Antonio Calanni

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ