EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Έζησα την ιστορία που φανταζόμουν μικρός"

Μπαρτζώκας: "Έζησα την ιστορία που φανταζόμουν μικρός"

Συγκρατημένος, αλλά με ένα χαμόγελο που πρόδιδε την απέραντη ικανοποίηση του ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το (παιδικό) όνειρο που έγινε πραγματικότητα, για την ωραία ιστορία που γράφτηκε στο Λονδίνο και τους τρεις αναντικατάστατους στον Ολυμπιακό!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή της ομάδας από το Λονδίνο και δεν αναφέρθηκε μόνο στα σημεία που έκριναν το φάιναλ-φορ, αλλά και σε πιο προσωπικές του σκέψεις. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε.

"Μόνο αν κάποιος είναι συγκροτημένος ως προσωπικότητα μπορεί να το καταφέρει. Δεν έχει να κάνει με την τεχνογνωσία ούτε με τη μεθοδολογία. Έχει να κάνει με το πόσο προσγειωμένος είναι ως άνθρωπος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πάνω- κάτω στην ψυχολογία του. Δεν πρέπει να τρελαίνεσαι στην χαρά, αλλά να μην πέφτει κιόλας στις ήττες" ήταν τα πρώτα του λόγια του πρώτου Έλληνα προπονητή που κατακτά την Ευρωλίγκα.

Με τον Ολυμπιακό ζει την πιο όμορφη ιστορία. Δεν είναι και λίγο να κάθεσαι στον πάγκο της ομάδας που υποστηρίζεις από μικρός και να κατακτάς -στην πρώτη σου χρονιά- το ευρωπαϊκό! "Όταν είπα μετά το ματς πως η ζωή φτιάχνει ωραίες ιστορίες, αυτό εννοούσα. Αν μπορούσα να γράψω μια ιστορία μικρός, που θα θελα να γίνει, θα ήταν αυτή. Να υποστηρίζεις μια ομάδα και να δουλέψεις σε αυτή. Δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, όμως, γιατί μου φαινόταν λαϊκίστικο".

"Το δύσκολο να φτάσεις στο φάιναλ-φορ"

Όσο για το μοναδικό του επίτευγμα; " Υπάρχουν κάποιες συγκυρίες στην ζωή που είναι απρόβλεπτες. Οι προηγούμενοι προπονητές, έφτασαν κοντά και μιλάμε για τεράστια μεγέθη όπως ο Ιωαννίδης και ο Γιαννάκης. Εγώ είχα να κάνω με μια ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει πολλά πράγματα. Το να φτάσεις στο φάιναλ- φορ, είναι μια δύσκολή διαδρομή και το λέω τώρα που έχουμε πάρει το ευρωπαϊκό. Το σημαντικό και το δύσκολο είναι να φτάσεις στους "4".

"Καλύτερα μετά το τηλεφώνημα"

Και συνέχισε: "Όλη η σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι δυο στόχοι. Το πρωτάθλημα, μας έκανε να αισθανόμαστε άνετα. Κερδίσαμε δυο φορές τον Παναθηναϊκό και ήμασταν άνετοι όσο ποτέ. Μην το παραβλέπουμε. Η Ευρωλίγκα είχε δυο σκοπιές. Η μια, το πώς ήταν η διοργάνωση και όσοι συμμετείχαν σε αυτή , παίκτες, πρόεδροι και συνεργάτες, αλλά και δημοσιογράφους.

Όλοι αυτοί ήξεραν πως ήταν η διοργάνωση και το εγχείρημα. Από την στιγμή μάλιστα που βρήκαμε και τραυματισμούς στον δρόμο μας. Η άλλη σκοπιά, ήταν άνθρωποι που τα έβλεπαν απ' έξω. Ήθελαν πάντα να κερδίζουμε. Δεν ήταν έτσι. Ανταγωνιστική Ευρωλίγκα.

Έλεγαν δεν υπάρχουν μεγαθήρια. Όποιος πιστεύει ότι η Ρεάλ δεν είναι τρομερή ομάδα, αλλά και η Μπάρτσα και η Κίμκι. Η Μακάμπι και η Ζαλγκίρις. Εμείς ξέραμε το εγχείρημα ότι ήταν δύσκολο. Αισθάνθηκα και άβολα βέβαια, αλλά είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο κάθε φορά και ήμουν καλύτερα".

"Ο Ολυμπιακός παίζει όπως χρειάζεται"

Στον ημιτελικό οι Πειραιώτες "σταμάτησαν" την ΤΣΣΚΑ στους 52 πόντους και στον ημιτελικό σκόραραν οι ίδιοι 100 απέναντι στη Ρεάλ. Δύο διαφορετικά είδη μπάσκετ. Πως εξηγείται αυτό; "Ο Ολυμπιακός, μπορεί να παίξει όπως χρειάζεται για να κερδίσει. Είμαστε η καλύτερη επιθετική ομάδα. Και με βάση αυτό ξεκίνησαν όλες οι επιτυχίες της ομάδας. Στο τρανζίσιον η ομάδα είναι πολλή καλή. Στο ανοιχτό γήπεδο ο Λο δεν σταματιέται. Με την Ρεάλ του ταίριαζε το παιχνίδι. Πιο γρήγορο τεσσάρι από τον Πρίντεζη δεν υπάρχει στην Ευρώπη" ήταν τα λόγια του.

"Το πενθήμερο της ζωής μου"

Γυρίζοντας -για λίγο- το χρόνο πίσω υπογράμμισε ότι: "Είναι προφανές πως το φάιναλ- φορ όπως εξελίχθηκε, θα είναι από τα καλύτερα πενθήμερα στην ζωή μου. Όπως είπατε, η ομάδα που αγαπάω βρέθηκε εδώ, μαζί με την γυναίκα μου και το παιδί μου. Το Λονδίνο είναι ωραία πόλη. Κερδίσαμε κιόλας. Έπαιξε κι αυτό μεγάλο ρόλο, υπήρχε αύρα, υπήρχε υγεία.

Όλη τη σεζόν συνέβαινε αυτό. Κάθε φορά που φεύγαμε για έξω υπήρχε θετική ενέργεια πίσω μας. Η πίεση είχε φύγει μετά την πρόκριση. Ήμασταν απελευθερωμένοι. Κάθε φορά που πηγαίναμε έξω το ξαναλέω, αισθανόμουν ότι ήμασταν καλύτερα απ' ότι στην Ελλάδα. Το φαβορί μας δημιουργούσε πρόβλημα. Χωρίς πίεση τα καταφέραμε καλά".

Και πρόσθεσε: Τώρα είναι δύσκολο ως αντίθετο να συγκεντρωθείς. Αλλά όπως λέει κι ο Γκατζούλης όλα είναι 48 ώρες. Τα πάντα στην ζωή περνάνε σε 48 ώρες. Παραδέχομαι ότι είναι δύσκολο". Για να καταλήξει: "Τρεις αναντικατάστατοι είναι στον Ολυμπιακό. Οι πρόεδοι και ο Γκατζούλης".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ