EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Ξεκίνημα στο… σπίτι του Πασκουάλ

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Ξεκίνημα στο… σπίτι του Πασκουάλ
EUROKINISSI

Στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπαρτσελόνα ξεκινά το φετινό “ταξίδι” του Παναθηναϊκού στη EuroLeague. Τζάμπολ στις 22:00, Live Blog από το Sport24.gr.

Εχοντας ήδη αποκλείσει με… άνεση τον Κολοσσό Ρόδου στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (84-54) και με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στον Ολυμπιακό (71-68), ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για το τρίτο σερί εκτός έδρας ματς. Αυτή τη φορά για τη EuroLeague.

Οι "πράσινοι" βρίσκονται ήδη στη Βαρκελώνη και το βράδυ της Παρασκευής (13/10, 22:00, Novasports 2, Live Blog από το Sport24.gr) θα αντιμετωπίσουν τη Μπαρτσελόνα. Ένα ματς ιδιαίτερο για τον Τσάβι Πασκουάλ (σ.σ. τεχνικός των Καταλανών από το 2008 έως το 2016), ο οποίος, όμως, πλέον εργάζεται στον Παναθηναϊκό και στόχος του είναι να μπει η ομάδα στη νέα EuroLeague με μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Στην προσπάθεια του αυτή, ο πολύπειρος τεχνικός είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλα τα… όπλα στη διάθεση του. Βλέπετε, ο Λεκαβίτσιους -που τραυματίστηκε λίγο πριν από το Eurobasket 2017 και βρέθηκε για αρκετό καιρό στα πιτς- είναι έτοιμος, προπονήθηκε κανονικά και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

" Η εμπειρία μου λέει πως συνήθως μετά από τέτοιες νίκες το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο, διότι πιστεύεις πως είσαι περισσότερο έτοιμος απ’ ό,τι είσαι στην πραγματικότητα. Αλλά, όπως έχω δει την ομάδα ως τώρα, θεωρώ πως θα τη χρησιμοποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή είναι η αίσθησή μου από τους παίκτες στις τελευταίες προπονήσεις. Πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και θα χρησιμοποιήσουμε τη νίκη επί του Ολυμπιακού για να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση", ανέφερε ο head coach του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη, ο Σίτο Αλόνσο είδε στο 111-81 τον Οριόλα να επιστρέφει στη δράση έχοντας 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, παράλληλα μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στον Άντε Τόμιτς, κάτι που συνεπάγεται ότι μοναδικός που βρίσκεται στα πιτς είναι ο Κλαβέρ.

Η παράδοση είναι υπέρ της Μπαρτσελόνα. Σε 30 αναμετρήσεις συνολικά από το 2000, οι σημερινοί γηπεδούχοι έχουν 19 νίκες έναντι 11 του Παναθηναϊκού, ενώ εντός έδρας το ρεκόρ τους είναι 11-4. Τελευταία ήττα από το "τριφύλλι" στη Βαρκελώνη στις 11 Απριλίου του 2013, με 65-66 για τα playoffs.

EUROLEAGUE - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη 12/10

Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 74-88

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο 93-84

Μπάμπεργκ - Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-88

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 75-64

Ουνικάχα - Φενέρμπαχτσε 68-67

Παρασκευή 13/10

20:00 Ζαλγκίρις - Ερυθρός Αστέρας

20:00 Χίμκι - Βαλένθια

22:00 Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός

Photo Credits: eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ