EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 63-76

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 63-76
INTIME SPORTS

Ένας φοβερός Ολυμπιακός "βομβάρδισε" με τρίποντα την Βαρκελώνη (13/27), "σπάζοντας" την έδρα της Μπαρτσελόνα με 76-63! Απίστευτος Πρίντεζης, τρομερός Σπανούλης και πλέον με 2/2 νίκες στο ΣΕΦ οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν το εισιτήριο για το Final Four!

Ο Βασίλης Σπανούλης (16 πόντοι με 4/7 τρίποντα) επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Euroleague (είχε 34 ranking), οι "ερυθρόλευκοι" σούταραν με 48% στα τρίποντα (13/27) και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Μπαρτσελόνα στο Game 2 των προημιτελικών (76-63), ισοφαρίζοντας τη σειρά.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κυριάρχησαν στο παρκέ, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού καθ όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και με το δίδυμο των Σπανούλη και Πρίντεζη να κάνει τη διαφορά, ήρθε το "διπλό", που φέρνει τους "ερυθρόλευκους" στο 1-1 και, μαζί, πιο κοντά στο Final Four. Αρκεί, να κερδίσουν τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, στο ΣΕΦ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Τσάβι Πασκουάλ

Ο αγώνας

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να βγάλει στο παρκέ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Κι έτσι έγινε! Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς τον έλεγχο του ρυθμού. Σε αυτό βοήθησαν σημαντικά δύο στοιχεία: η πολύ καλή κατάσταση του Σπανούλη και η αποφασιστικότητα που υπήρχε σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα.

Κάπως έτσι, οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με +7 (8-15) στο 8ο λεπτό, έχοντας πετύχει 12/15 πόντους τους από το "ζωγραφιστό". Όχι απαραίτητα με τους ψηλούς τους (σ.σ.: ο Πρίντεζης έκανε εξαιρετική δουλειά), αλλά χάρη στις διεισδύσεις των κοντών.

Το +5 (10-15) του πρώτου δεκαλέπτου αδικούσε τον Ολυμπιακό, που κυριαρχούσε στο παρκέ, αλλά "πλήρωνε" τη φθορά των φάουλ, αφού οι "μπλαουγκράνα" πέτυχαν τους μισούς πόντους τους από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας". Την ίδια ώρα, είχαν μόλις 1/6 δίποντα και 1/4 τρίποντα.

Με τον ίδιο τρόπο εξελίχθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο, αφού ο Πρίντεζης συνέχισε να κερδίζει τις μάχες κοντά στο καλάθι. Μόνο που τώρα, τα τρίποντα (δύο σερί από Σπανούλη και Λαφαγιέτ), έφεραν τους "ερυθρόλευκους" στο +11 (10-21), μόλις στο 12ο λεπτό.

Ο εκνευρισμός στην πλευρά της Μπαρτσελόνα ήταν έκδηλος, αφού οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ (κι ο ίδιος ο Καταλανός κόουτς) διαμαρτύρονταν διαρκώς στους διαιτητές, συνεχίζοντας να μην έχουν ρυθμό στις δύο πλευρές του παρκέ. Αποτέλεσμα αυτού να ανέβει ακόμα περισσότερο η διαφορά (13-27 στο 14'), με τους "μπλαουγκράνα" να έχουν μέχρις εκείνο το σημείο μόλις 3/15 σουτ εντός παιδιάς.

Στα επόμενα έξι λεπτά βρήκαν βέβαια τον τρόπο να αντιδράσουν (όχι κάτι ουσιαστικό βέβαια), με τον Ναβάρο να αναλαμβάνει δράση. Χάρη σε δύο σερί τρίποντα που πέτυχε, έδωσε στην ομάδα του την ελπίδα της ανατροπής, αλλά η επανεμφάνιση του Σπανούλη στο παρκέ, αρκούσε για να αποτελέσει το αντίβαρο και να έρθει το +10 (25-35), της ανάπαυλας.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των ομάδων αποτυπωνόταν από τα ποσοστά σε δίποντα (18% η Μπαρτσελόνα, 47% ο Ολυμπιακός) και τρίποντα (33% η Μπαρτσελόνα, 44% ο Ολυμπιακός), αλλά και τις ασίστ, καθότι οι "μπλαουγκράνα" είχαν δώσει μόλις δύο (!) τελικές πάσες μέχρι το 20', εν αντιθέσει με τις οκτώ που είχαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η τρίτη περίοδος δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, αφού έμεινε για περίπου δύο λεπτά χωρίς πόντο, με τη Μπαρτσελόνα να μειώνει στους τέσσερις (31-35) στο 22ο λεπτό. Κι εκεί όμως, τη λύση έδωσε το δίδυμο των Σπανούλη και Πρίντεζη. Ο δεύτερος πέτυχε δύο σερί καλάθια, ενώ ο "Kill Bill" ευστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα, για να φέρει τους "ερυθρόλευκους" στο +9 (39-48) στο 26ο λεπτό.

Αυτή τη φορά, τα περιφερειακά σουτ αποτελούσαν το μεγαλύτερο όπλο της ελληνικής ομάδας, την ώρα που η Μπαρτσελόνα σκόραρε πλέον μόνο μέσα από το "ζωγραφιστό", χάρη στον Τόμιτς, που ανέλαβε δράση. Η δράση του "Πρι" συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, με τους 20 πόντους (με 9/10 σουτ) που είχε μέχρι το 30' να πιστοποιούν την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε, ενόσω οι συμπαίκτες του σούταραν με 5/8 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο (45-56 στο 30').

Κι αν κανείς περίμενε την αντίδραση της Μπαρτσελόνα στο τέταρτο δεκάλεπτο, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Γιατί; Επειδή οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έλεγαν να... αστοχήσουν πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Το 57% (11/19) που είχαν μέχρι το 35ο λεπτό και το +18 (50-68) αποτελούσε το μεγαλύτερο εχέγγυο για το "διπλό" στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Τι έγινε από εκεί και μετά; Τίποτα! Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε τις δυνάμεις και το κουράγιο να παλέψει για την ανατροπή, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο +13 (63-76) για τον Ολυμπιακό, που πλέον καλείται να κερδίσει τα δύο επόμενα παιχνίδια στο ΣΕΦ, για να προκριθεί στο Final Four της Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 25-35, 45-56, 63-76.

Μπαρτσελόνα (15/22 βολές, 15/37 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 36 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 11 λάθη, 7 ασίστ): Ντόλμαν 2, Χεζόνια 3, Χουέρτας 6, Αμπρίνες, Ναβάρο 16, Σατοράνσκι 8, Πλάις 4, Τόμας 1, Τζάκσον 3, Λάμπε 6, Νάχμπαρ, Τόμιτς 14.

Ολυμπιακός (1/3 βολές, 18/34 δίποντα, 13/27 τρίποντα, 33 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 8 λάθη, 20 ασίστ): Χάντερ 8, Ντάνστον 4, Σπανούλης 16, Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Πρίντεζης 22, Αγραβάνης, Μάντζαρης 12, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 9.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ