EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μπουντιβέλνικ 96-77

Μπαρτσελόνα - Μπουντιβέλνικ 96-77

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 96-77 της Μπουντιβέλνικ και κατέλαβε την τρίτη θέση στον Α' όμιλο της Euroleague πίσω από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι Καταλανοί διεκδικούσαν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον Α' Όμιλο, εν τέλει επικράτησαν με 96-77 και κατέλαβαν την τρίτη θέση κόντρα στους Ουκρανούς που αποχαιρέτησαν με ήττα τη διοργάνωση.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Η Μπαρτσελόνα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο TOP-16 της Euroleague όμως ήθελε τη νίκη επί της ουραγού Μπουντιβέλνικ, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον Α' όμιλο της διοργάνωσης. Αντίθετα οι Ουκρανοί δεν ζητούσαν τίποτα περισσότερο από μια... αξιοπρεπή εμφάνιση στο Palau Blaugrana, ολοκληρώνοντας έτσι τις υποχρεώσεις τους στην παρθενική συμμετοχή τους στην Euroleague.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί στα πρώτα λεπτά όταν ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Ντάριους Λαβρίνοβιτς ισοφάρισε σε 7-7 στο 2'27'' όμως οι συνεχόμενοι πόντοι των Χουέρτας, Τόμιτς διαμόρφωσαν το 11-7. Ο Νταχουάν Σάμερς μείωσε προσωρινά σε 11-9 όμως ο Τόμιτς έστειλε τη διαφορά στο +6 (15-9), στο 5'04''. Η Μπαρτσελόνα πάτησε γκάζι και ξέφυγε στο σκορ όταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έκανε το 21-11 πίσω από τα 6μ.75 ενώ δημιούργησε διαφορά ασφαλείας με τον Λόρμπεκ (23-11, στο 8'26'').

Το μόνο που κατάφερε η Μπουντιβέλνικ ήταν να μειώσει σε 25-18 πριν παραδοθεί στις... ορέξεις των Καταλανών. Ο Μπραντ Όλεσον διαμόρφωσε το 30-18 ενώ ο Έραζεμ Λόρμπεκ (8π. με 2/2 τρίπ.) εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (38-23, στο 13'11''). Η Μπουντιβέλνικ προσπάθησε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο όμως οι ''μπλαουγκράνα'' παρέμεναν σε απόσταση ασφαλείας με τις προσπάθειες του Λάμπε.

Ο Χουέρτας διαμόρφωσε το 54-38 του ημιχρόνου πίσω από τα 6μ.75 για την Μπαρτσελόνα που είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν επέτρεψε στους Ουκρανούς να αντιδράσουν! Εν συνεχεία, όμως, τα λάθη της Μπαρτσελόνα επέτρεψαν στην Μπουντιβέλνικ να μαζέψει τη διαφορά, μειώνοντας σε 65-50 με τον Λαβρίνοβιτς. Ο Ρίκι Μινάρντ ανέβασε στροφές και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ανταγωνιστικό πρόσωπο στην έδρα της Μπαρτσελόνα!

Ο Λαβρίνοβιτς (12π. με 3/5 δίπ.) ήταν αυτός που έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο για πρώτη φορά μετά από πολλή ώρα, κάνοντας το 73-64 στο 31'06''. Παρ' όλα αυτά, το λέι-απ του Άντε Τόμιτς και το κάρφωμα του Λάμπε αποκατέστησαν την... τάξη για την Μπαρτσελόνα που ξέφυγε με 84-69 στο 35'01'' και ''κλείδωσε'' ουσιαστικά την έβδομη φετινή νίκη. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε με 96-77 και κατέλαβε την τρίτη θέση στον Α' όμιλο, πίσω από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ