EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 83-81

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 83-81

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Μπάγερν Μονάχου (83-81), με τα χίλια ζόρια! Οι Βαυαροί έδειξαν ικανοί για το "διπλό", αλλά οι Καταλανοί είχαν το κάτι παραπάνω για να φτάσουν στη νίκη.

Με νίκη -έστω και με την ψυχή στο στόμα- ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν στη Euroleague, επικρατώντας στην Ισπανία της Μπάγερν Μονάχου (83-81). Οι φιλοξενούμενοι πάντως, έδειξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής, στέλνοντας μήνυμα στις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου πως δεν πρόκειται να παραδοθούν άνευ όρων.

Πρώτος σκόρερ για η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ο Τζάστιν Ντόλμαν (16π. με 6/11 σουτ), ενώ από πλευράς Μπάγερν Μονάχου ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς (19π. και 7ριμπ.) ήταν αυτός που παραλίγο να της δώσει το "διπλό".

Το στατιστικό του αγώνα

Ο αγώνας

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, η Μπάγερν Μονάχου έδειξε πως δεν ήταν διατεθειμένη να αποτελέσει τον "σάκο του μποξ" για τη Μπαρτσελόνα. Η διάθεση των φιλοξενούμενων αποτυπώθηκε γρήγορα στο παρκέ.

Πώς; Με την επιθετικότητά στους (ιδίως στην άμυνα), που τους επέτρεψε να επιστρέψουν γρήγορα από το -6 (15-9) του 7ου λεπτού. Με μπροστάρη τον Τζον Μπράιαντ, οι Βαυαροί ισοφάρισαν σε 17-17 στο 8' και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο, όντας στην... ισοπαλία (19-19).

Η Μπαρτσελόνα έψαχνε τρόπους να προηγηθεί με διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων, αλλά όσο οι φιλοξενούμενοι σκόραραν πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (είχαν 50% στην ανάπαυλα), κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έμοιαζε να παλεύει για τα ηνία της αναμέτρησης δίχως διάθεση να παίξει άμυνα. Ή καλύτερα, τέτοια άμυνα που θα της επέτρεπε να ξεφύγει στο σκορ.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν μεν εύστοχος από την περιφέρεια, αλλά οι ψηλοί της Μπάγερν Μονάχου αποτελούσαν το... αντίβαρο στη δική του επιθετική παραγωγικότητα. Πότε ο Τζον Μπράιαντ και πότε ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς έβρισκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος, με εφτά πόντους έκαστος, βοήθησαν τους Βαυαρούς να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με ένα πόντο (44-43).

Το ισχνό προβάδισμα των φιλοξενούμενων στο πρώτο εικοσάλεπτο αποτυπωνόταν και στη στατιστική αφού τα ποσοστά των δύο ομάδων ήταν σχεδόν ίδια. Έχουμε και λέμε: 10/20 δίποντα η Μπαρτσελόνα, 11/25 η Μπάγερν Μονάχου. 6/15 τρίποντα οι γηπεδούχοι, 6/12 οι φιλοξενούμενοι. 19 ριμπάουντ και 10 ασίστ η "Μπάρτσα", 19 ριμπάουντ και 7 ασίστ η Μπάγερν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι έδειξαν ελαφρώς βελτιωμένοι. Τουλάχιστον στο β' μισό του, με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να επιστρέφουν από το -3 (52-55) του 35ου λεπτού και να προηγούνται με τρεις (62-59) στο 30'. Κύριοι πυλώνες της ανατροπής οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Άντε Τόμιτς.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο φαινόταν η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Κυρίως όσον αφορά τις προσωπικότητες και την... ψυχολογία των "μπλαουγκράνα", οι οποίοι έβρισκαν ρυθμό στην επίθεση, κατοχή με κατοχή.

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +8 (68-60) στο 33ο λεπτό, δείχνοντας διάθεση να... ξεμπερδεύουν με την υπόθεση νίκη. Ακόμη κι όταν οι Βαυαροί προσπάθησαν να μειώσουν και να ξαναβάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους (73-71 στο 38'), αλλά δύο σερί τρίποντα (από Μαρσελίνιο Χουέρτας και Μπραντ Όλεσον) αρκούσαν για να γείρουν την πλάστιγγα οριστικά υπέρ των Καταλανών.

Το τελικό 83-81 ήταν απλά αποτέλεσμα των πολλών φάουλ που έγιναν και των βολών που εκτέλεσαν οι παίκτες των ομάδων (αλλά και του τριπόντου που πέτυχε ο Χέικο Σαφάρτζικ στην εκπνοή), αφού η Μπαρτσελόνα δεν γινόταν να χάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 44-43, 62-59, 83-81.

Το στατιστικό του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ