EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα made in Βιτόρια!

Η Μπαρτσελόνα γνωρίζει καλά την Λαμποράλ Κούτσα από τις αναμετρήσεις τους στη Liga Endesa. Το ίδιο και οι Τζόι Ντόρσεϊ, Μπραντ Όλεσον, Μαρσελίνιο Χουέρτας και Ματσέι Λάμπε που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δυο ομάδων!

Οι Βάσκοι του Βέλιμιρ Περάσοβιτς αντιμετωπίζουν απόψε (23/3, 21:30) την Μπαρτσελόνα για 12η φορά σε επίπεδο Euroleague. Οι δυο ομάδες έχουν ανταμώσει ξανά τις σεζόν 2005-'06 (μικρός τελικός στο Final-4 της Πράγας), 2008-'09 (playoffs, 3-2 η σειρά για τους Καταλανούς), 2012-'13 (Τop-16), 2013-14 (Top-16) και φέτος.

Στους μπλαουγκράνα έχουν αγωνιστεί τέσσερις παίκτες, οι οποίοι στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα . Πρόκειται για τους Τζόι Ντόρσεϊ, Μαρσελίνιο Χουέρτας, Μπραντ Όλεσον και Ματσέι Λάμπε, εκ των οποίων οι Ντόρσεϊ, Όλεσον συνεχίζουν να βγάζουν το ψωμί τους στο Palau Blaugrana υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ. Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι τέσσερις παίκτες με τη φανέλα των Βάσκων.

Ο Ντόρσεϊ δεν έκανε στους Βάσκους

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Λαμποράλ Κούτσα κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και απέκτησε τον Τζόι Ντόρσεϊ. Στα 27 του χρόνια, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ - σέντερ είχε ήδη αγωνιστεί στους Raptors, τους Rockets και τους Kings ενώ οι Βάσκοι είχαν προνοήσει ώστε να μην συμπεριληφθεί η δυνατότητα της επιστροφής του στις ΗΠΑ με τη λήξη του λοκ άουτ! Τελικά οι δυο πλευρές έλυσαν συνεταιρικά τη συνεργασία τους τον Ιανουάριο του 2012 αφού με μόλις 4 πόντους, 3.1 ριμπάουντ στη Liga Endesa και την ομάδα εκτός Euroleague, ο Ντόρσεϊ κρίθηκε περιττός και αποδεσμεύτηκε. Βέβαια, οι εξελίξεις δικαίωσαν τον Αμερικανό που εν συνεχεία συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης!

Μπαρτσελόνα made in Βιτόρια!


Ο Ντόρσεϊ έφυγε ως αποτυχημένος από τη Βιτόρια και την ίδια χρονιά κατέκτησε την Euroleague με τον Ολυμπιακό!

Στη Βαρκελώνη για 2.5 εκατομμύρια δολάρια!

Όσον αφορά τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, ο Βραζιλιάνος γκαρντ των Los Angeles Lakers αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Κάχα Λαμποράλ (2009-'10, 2010-'11) ενώ στην πρώτη του σεζόν στην Χώρα των Βάσκων, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Μάλιστα, η περίπτωση του Χουέρτας κατέχει περίοπτη θέση στα χρυσά deals του Χοσεάν Κερεχέτα αφού η Μπαρτσελόνα έβγαλε από τα ταμεία της περίπου 2.5 εκατομμύρια δολάρια για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2011! Τη σεζόν 2009-'10 ο Χουέρτας είχε 8.3 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ σε 16 αγώνες στην Euroleague ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά είχε 10.3 πόντους, 3.05 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ σε 20 συμμετοχές.

Μπαρτσελόνα made in Βιτόρια!


Η Μπαρτσελόνα τίναξε την... μπάνκα για να αποκτήσει τον Χουέρτας από τους Βάσκους

Ο πρωταθλητής Μπραντ Όλεσον

Από κει και πέρα, ο Μπραντ Όλεσον παρέμεινε στην Fernando Buesa Arena για 3μιση σεζόν πριν γίνει μέλος της Μπαρτσελόνα στα μέσα της περσινής χρονιάς! Μάλιστα η μεταγραφή του στους ''μπλαουγκράνα'' κόστισε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ωστόσο ο 30χρονος γκαρντ εξελίχτηκε σε ιδανικό back up του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Το 2010 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Βάσκους ως συμπαίκτης του Χουέρτας ενώ αποχώρησε από τη Βιτόρια με 6.8 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ μ.ό. σε 57 συμμετοχές στην Euroleague.

Μπαρτσελόνα made in Βιτόρια!


Ο Μπραντ Όλεσον αγωνίστηκε για 3μιση σεζόν στην Λαμποράλ Κούτσα πριν πάει Βαρκελώνη

Στην παρέα και ο Λάμπε

Ο τελευταίος ''Βάσκος'' που έγινε μέλος της Μπαρτσελόνα ήταν ο Ματσέι Λάμπε. Το καλοκαίρι του 2013 οι Καταλανοί ανακοίνωσαν την απόκτησή του από την Λαμποράλ Κούτσα για 2+1 χρόνια. Ο Πολωνός πάουερ φόργουορντ-σέντερ είχε υπόλοιπο συμβολαίου με τους Βάσκους αλλά έπειτα από τη συγκατάθεση της Λαμποράλ, δεν σκέφτηκε πολύ να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα παρότι του προσέφερε μειωμένες απολαβές! Ο Λάμπε είχε 13.9 πόντους και 6.1 ριμπάουντ μ.ό. σε 28 συμμετοχές με την Λαμποράλ Κούτσα στην Euroleague τη σεζόν 2012-'13.

Μπαρτσελόνα made in Βιτόρια!


Ο Ματσέι Λάμπε ήταν ο τελευταίος που έκανε το δρομολόγιο Βιτόρια - Βαρκελώνη

Το μπλοκ του Ντόρσεϊ στον Γκριμάου

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ