EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα και Μακάμπι την "πάτησαν" με το πρόγραμμα της EuroLeague

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Μπαρτσελόνα ξεκινούν με... ανηφόρα τη σεζόν στην EuroLeague, δεδομένου ότι θα δώσουν τους 6/8 αγώνες της εκκίνησης μακριά από το γήπεδό τους!

Η EuroLeague ανακοίνωσε την Τρίτη (10/7) το πλήρες πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου, με δύο ομάδες να παρουσιάζονται ως εκείνες που στάθηκαν περισσότερο άτυχες. Παρότι επικρατεί η λογική πως "όλοι παίζουν με όλους" ή ότι "το καλό ή κακό πρόγραμμα το φτιάχνουν οι ομάδες με τα αποτελέσματά τους", δεν μπορεί παρά να ειπωθεί πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Μπαρτσελόνα έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο στη διοργάνωση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρώτο κομμάτι της.

Ο λόγος; Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι θα δώσουν έξι από τα οκτώ πρώτα παιχνίδια τους στην EuroLeague μακριά από το γήπεδό τους. Δεν είναι μόνο ότι η "ομάδα του λαού" ξεκινά τη σεζόν από το ΟΑΚΑ κι οι "μπλαουγκράνα" από την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πολύ περισσότερο έχει να κάνει με το γεγονός πως οι επισκέψεις που θα πρέπει να κάνουν είναι πολύ δύσκολες. Για παράδειγμα, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς θα παίξει με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Χίμκι, Ζάλγκιρις και Παναθηναϊκό σε αυτό το εύρος αγώνων, ενώ εκείνη του Νέβεν Σπάχια θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Ολυμποιακό, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Εφές.

Το μείζον βέβαια παραμένει το "εκτός έδρας" που μπορεί πολύ γρήγορα να βγάλει εκτός πορείας τις δύο ομάδες -ή αντίστοιχα, να τις απογειώσει. Στην εξίσωση βέβαια, βάλτε το γεγονός πως αμφότερες θα κάνουν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι στο έμψυχο δυναμικό τους, με την Μπαρτσελόνα να έχει αποχαιρετήσει ήδη οκτώ (!) παίκτες και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να αλλάζει κατά το ήμισυ (τουλάχιστον) την εικόνα που είχε το ρόστερ της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο ομάδων στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές:

Μπαρτσελόνα και Μακάμπι την "πάτησαν" με το πρόγραμμα της EuroLeague
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ