EUROLEAGUE

Μία... οικογενειακή υπόθεση

Μία... οικογενειακή υπόθεση

Έγινε στην Ελλάδα με τον Σούλη και τον Χάρη Μαρκόπουλο, όμως πλέον θα γίνει για πρώτη φορά και στην Euroleague. "Κράμερ εναντίον Κράμερ" ή αλλιώς Γιάσμιν Ρέπεσα εναντίον Ντίνο Ρέπεσα

Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχουμε δει πολλές φορές το... "μήλο να πέφτει κάτω από τη μηλιά". Είναι σύνηθες φαινόμενο ο επιτυχημένος μπασκετικά πατέρας να "παρασέρνει" στα "πορτοκαλί" λημέρια τον γιο. Τα παραδείγματα πολλά κι αν δεν σας έρχονται εύκολα στο μυαλό τότε να σας βοηθήσουμε λέγοντας σας: Άρβιντας Σαμπόνις (Ντομάντας), Νάντο Τζεντίλε (Αλεσάντρο), Πρέντραγκ Σάριτς (Ντάριο) κι αν προτιμάτε το μενού έχει κι ελληνικό χρώμα με τους Αργύρη Καμπούρη (Νίκος), Παναγιώτη Γιαννάκη (Δημήτρης), Σούλη Μαρκόπουλο (Χάρης) να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Πέρσι και φέτος βλέπουμε στην Euroleague προπονητή να κοουτσάρει τον γιο του, καθώς ο Ρομέο Σακέτι της Σάσαρι έχει επιλέξει να δώσει μία θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών Ιταλίας στον Μπράιαν . Όπως καταλαβαίνετε η Euroleague πολλές φορές έκρυβε "οικογενειακές ιστορίες", όμως ποτέ δεν έγινε κάτι ανάλογο όπως αυτό που θα γίνει την Πέμπτη (5/11) εκεί όπου η Αρμάνι θα υποδεχτεί στο Μιλάνο την Τσεντεβίτα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Euroleague πατέρας και γιος θα συγκρουστούν σε επίπεδο πάγκων, καθώς ο Γιάσμιν Ρέπεσα κάθε στιγμή που θα κοιτάζει στον απέναντι πάγκο της Τσεντεβίτα θα βλέπει ένα πολύ γνωστό κι αγαπημένο πρόσωπο. Τον μοναχογιό του, Ντίνο, ο οποίος είναι άμεσος συνεργάτης του Βέλικο Μρσιτς. Πατέρας και γιος είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στην Τσεντεβίτα, όμως πλέον θα είναι αντίπαλοι και το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά το τέλος του αγώνα θα χαμογελάει η μοναδική γυναίκα της οικογένειας, η Μάκα, καθώς θα δει να βγαίνει νικητής είτε ο σύζυγος είτε ο γιος!

Μία... οικογενειακή υπόθεση

Πέρσι βιώσαμε για πρώτη φορά κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα με την οικογένεια Μαρκόπουλου να... χωρίζεται στα δύο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο. Τότε ο πατέρας, Σούλης Μαρκόπουλος, καλούνταν να πληγώσει τον γιο, Χάρη. Οι δύο ενδοοικογενειακές κόντρες δεν έβγαλαν νικητή, καθώς στο πρώτο ματς ο "δικέφαλος" επικράτησε με 84-71, ενώ στον δεύτερο γύρο ο νεαρός τεχνικός πήρε τη ρεβάνς κερδίζοντας μέσα στην Αμαλιάδα με 65-61. Έτσι η κόντρα... έληξε ισόπαλη.

Ας δούμε, όμως, πως ο Ντίνο Ρέπεσα έφτασε στο σημείο να συγκρούεται με τον πατέρα του. Το 2002 σε ηλικία 10 χρονών ο Ντίνο αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματική ομάδα, με την Capljina Lasta της Βοσνίας να τον προσθέτει στο δυναμικό της. Αν και μεσολάβησαν ακόμα και κλήσεις στην Εθνική U19 εντούτοις σε ηλικία μόλις 20 ετών αποφάσισε να "κρεμάσει" τα αθλητικά του παπούτσια, καθώς η Capljina Lasta χρεοκόπησε και η οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην Κροατία δεν ήταν ικανή να τον πείσει για να συνεχίσει σε κάποια ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Στράφηκε στις σπουδές του κι αφού αποφοίτησε από το αθλητικό πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του... πατέρα του.

Μία... οικογενειακή υπόθεση

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τη Μάλαγα εκεί όπου ήταν βοηθός προπονητή στις ακαδημίες πριν μετακομίσει στην πρώτη κατηγορία της Κροατίας όπου ανέλαβε πόστο στο προπονητικό τιμ της ΚΚ Ζάγκρεμπ. Στην Τσεντεβίτα βρίσκεται από πέρσι, καθώς ο πατέρας του θέλησε να τον έχει στο πλευρό του . Το καλοκαίρι ο Γιάσμιν Ρέπεσα πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Μιλάνο, όμως ο Ντίνο προτίμησε να μείνει στους πρωταθλητές Κροατίας κι έτσι τώρα η μοίρα τους φέρνει αντιμέτωπους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ