EUROLEAGUE

Μία νίκη μακριά από το πλεονέκτημα η Λοκομοτίβ Κουμπάν

Μία νίκη μακριά από το πλεονέκτημα η Λοκομοτίβ Κουμπάν

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν "πάτησε το γκάζι" στο παιχνίδι με τη Μάλαγα και πήρε με άνεση τη νίκη (81-60) που την φέρνει ένα βήμα μακριά από τη δεύτερη θέση του ομίλου στο Top 16 και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

"Αγκαλιά" με τη δεύτερη θέση του ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ βρίσκεται πλέον η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία πήρε με σχετική άνεση τη νίκη απέναντι στη Μάλαγα (81-60) και διατήρησε το πάνω χέρι, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και τον Ερυθρό Αστέρα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού από το ξεκίνημα, αλλά χρειάστηκαν ένα "ξέσπασμα" στο τέταρτο δεκάλεπτο για να ξεφύγουν στο σκορ.

Με 15/34 τρίποντα στο παιχνίδι (ήτοι 44%) και τους Μάλκολμ Ντιλέινι (15π.), Βίκτορ Κλαβέρ (14π.), Ματ Τζάνινγκ (15π. με 5/9τρίπ.) και Ράιαν Μπρόκχοφ (14π. με 4/4τρίπ.) να ξεχωρίζουν, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το καθήκον της και πλέον με νίκη επί της Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη, θα τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η απόφαση του Τζουάν Πλάθα να παρατάξει την ομάδα του με άμυνα ζώνης σχεδόν επί μονίμου βάσεως αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο για τον οποίο οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Αφενός γιατί δεν ήταν συνεπείς από τα 6μ75, αφετέρου γιατί επέτρεπαν στη Μάλαγα να σκοράρει με αρκετά εύκολα είτε στον αιφνιδιασμό, είτε με φάσεις "ένας εναντίον ενός".

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η κατάσταση άλλαξε κυρίως γιατί ο Ματ Τζάνινγκ με τον Ράιαν Μπρόκχοφ άρχισαν να "γαζώνουν" από την περιφέρεια. Οι δυο τους είχαν συνολικά 9/14 τρίποντα και αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για τη Λοκομοτίβ, η οποία "έτρεξε" 19-5 επιμέρους σκορ στην τέταρτη περίοδο για να φτάσει στο +21 που την φέρνει μια ανάσα από τη δεύτερη θέση του ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 39-35, 62-55, 81-60.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ