EUROLEAGUE

Με το ένα πόδι στους "8" η Λαμποράλ

Με το ένα πόδι στους "8" η Λαμποράλ

Η Λαμποράλ Κούτσα "ντύθηκε" Χίμκι επιθετικά και κερδίζοντας με 98-83 τους Ρώσους έφτασε τις 7 νίκες στον όμιλο παίρνοντας σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τρομερός για ακόμα ένα βράδυ ο Μπορούσης

Πιάνοντας εξαιρετικό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και ανεβάζοντας την πίεση στην άμυνα της η Λαμποράλ έφτασε στη νίκη με 98-83 και καλύπτοντας τη διαφορά της ήττας της στον πρώτο γύρο (76-68) έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Οι Βάσκοι με τριπλέτα "φωτιά" τους Άνταμς (17π.), Κοσέρ (17π.) και Μπορούση (16π., 13 ριμπ., 6 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 30 λεπτά) έκαψαν τους Ρώσους κι έτσι βρίσκονται πλέον με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη στη μάχη που δίνουν για την πρόκριση κι από νωρίς αμφότερες επέλεξαν να δώσουν έναν γρήγορο ρυθμό. Οι άμυνες ήταν σε δεύτερο ρόλο, καθώς ο Λαμποράλ και Χίμκι επέλεξαν να στηριχτούν στο μπροστά μέρος του γηπέδου. Οι Ρώσοι αιφνιδίασαν τους Ισπανούς, καθώς παρότι συνήθως βρίσκουν σκορ από τους Ράις και Σβεντ, εντούτοις σε αυτό το ματς οι δύο γκαρντ είχαν πιο δημιουργικό ρόλο και μοιράζοντας 8 και 5 ασίστ αντίστοιχα βοήθησαν τους Ντέιβις και Μπόουν να πετύχουν σημαντικά καλάθια. Στην αντίπερα όχθη οι Άνταμς και Χάνγκα έδειξαν αρχικά να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, όμως με την βοήθεια του Μπουρούση κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση (45-46 στο 20').

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς να φαίνεται να αλλάζει κάτι. Η Χίμκι μπόρεσε να προηγηθεί με 45-50, όμως ένα σερί 8-0 με δύο τρίποντα του Κοζέρ έφερε τους Ισπανούς μπροστά με 53-50 (στο 24'). Οι Βάσκοι επιβάλλοντας έναν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και με τους Κοζέρ και Μπουρούση να μοιάζουν ασταμάτητοι σε άμυνα και επίθεση έτρεξαν ένα επιμέρους 16-2 για να ξεφύγουν με 61-52 (στο 27'). Τελικά έπειτα από ένα τρελό τρίποντο του Τζέιμς στο τέλος του χρόνου η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 74-61 (στο 30').

Έχοντας πάρει διαφορά ασφαλείας και με καλό ρυθμό στην επίθεση η Λαμποράλ δεν σκόπευε να "αυτοκτονήσει". Ο παράγοντας κόσμος είχε μπει πλέον στην εξίσωση και τα πάντα κυλούσαν ονειρικά για τους Βάσκους που έφτασαν τελικά στην επικράτηση με 98-83.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 45-46, 74-61, 98-83.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ