EUROLEAGUE

Με τέτοιο Τεόντοσιτς, ΔΕΝ χάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Με τέτοιο Τεόντοσιτς, ΔΕΝ χάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η τελευταία της κατάταξης Μπάμπεργκ έκανε τα πάντα για να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως η Πρωταθλήτρια Ευρώπης πήρε τη νίκη (90-88) χάρη στον εκπληκτικό Μίλος Τεόντοσιτς.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Την προηγούμενη εβδομάδα, απέναντι στη Μπασκόνια, ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε ρεκόρ καριέρας με 34 πόντους. Απόψε, στη Βαμβέργη, ο Σέρβος σούπερ σταρ ήταν και πάλι ασταμάτητος και με τη δεύτερη πιο παραγωγική βραδιά της δεκαετούς πορείας του στη διοργάνωση, οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε μια πολύ δύσκολη εκτός έδρας νίκη (90-88) απέναντι στη Μπάμπεργκ, που έχασε έναν ακόμη αγώνα στο φινάλε, αυτή τη φορά με το νικητήριο σουτ του Βιτάλι Φριτζόν από η δεξιά γωνία. Οι Γερμανοί ήταν συγκλονιστικοί, μα μετά το καλάθι του Φριτζόν δεν είχαν χρόνο για να αντιδράσουν και έμειναν ξανά με το παράπονο πως έφτασαν στην πηγή μα δεν ήπιαν νερό.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

O MVP

Ο Μίλος Τεόντοσις φυσικά κι ας έβαλε ο Βιτάλι Φριτζόν το νικητήριο καλάθι. Ο Σέρβος σούπερ σταρ κράτησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας όρθια και μία εβδομάδα μετά τα δυο ρεκόρ καριέρας (σε πόντους και αξιολόγηση) στην αναμέτρηση με τη Μπασκόνια, σκόραρε 31 πόντους με 2/8 δίποντα, 7/13 τρίποντα και 6/6 βολές, ενώ είχε ακόμη ένα ριμπάουντ, 8 ασίστ και μόλις δυο λάθη στα 32 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του, παίζει και για τον τραυματία Νάντο Ντε Κολό και έχει φτάσει στο σημείο να βάζει back-to-back τριαντάρες. Τρομερός.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τελευταίο σουτ και στην... τύχη που είχε με το μέρος της η ΤΣΣΚΑ. Ο Τεόντοσιτς δέχθηκε την τάπα στην προσπάθειά του να "κλειδώσει" τη νίκη για την ομάδα του, όμως η μπάλα έφυγε εκτός γραμμής και οι Ρώσοι είχαν 1.7" για ένα τελευταίο σουτ. Ο Μίλος είδε τον Φριτζόν, ο Χάινς έκανε ένα εξαιρετικό σκριν, η μπάλα έφτασε στον έμπειρο γκαρντ των Μοσχοβιτών κι εκείνος δεν αστόχησε από τα πέντε μέρα, από την δεξιά γωνία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Νικολό Μέλι ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του σε πόντους (26 με 5/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 7/8 βολές), αλλά και στην αξιολόγηση με 37 μονάδες. Τρομερός ο Ιταλός φόργουορντ, ο κορυφαίος της Μπάμπεργκ, με ένα stat-line που δεν συναντάς συχνά στη διοργάνωση. Σπουδαίο ήταν και εκείνο του Ντάνιελ Τάις (19 πόντοι με 7/8 δίποντα, 5/5 βολές και 9 ριμπάουντ σε 22 λεπτά), όπως φυσικά και αυτό του Μίλος Τεόντοσιτς που άγγιξε το double-double (31 πόντοι, 8 ασίστ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπάμπεργκ έπρεπε να κάνει ένα πράγμα για να "επιβιώσει". Να ρίξει το ρυθμό και να πάει το σκορ σε... λογικά νούμερα. Το κατάφερε στην πρώτη περίοδο (16-17) χάρη κυρίως στην άμυνά της, όμως στο δεύτερο η ΤΣΣΚΑ άλλαξε εντελώς πρόσωπο, κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα, ο Τεόντοσιτς τη μοίρασε (κι ας έδωσε μόλις μία ασίστ) σωστά και με πολύ ισορροπημένο παιχνίδι στην επίθεση οι Ρώσοι άνοιξαν τη διαφορά μέχρι το +11 (30-41) του ημιχρόνου.

Βορόντσεβιτς και Τεόντοσιτς έβαλαν από ένα τρίποντο για το 30-47 στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως οι Γερμανοί αντέδρασαν άψογα, μείωσαν στους πέντε (52-57) και λίγο αργότερα στο καλάθι, πριν ο Ζήσης σκοράρει για τρεις στο 33' και δώσει χαρακτήρα θρίλερ στην αναμέτρηση. Οι Ρώσοι δεν είχαν πλέον εύκολο έργο, ισοφαρίστηκαν από το γκολ-φάουλ του Τάις (67-67), είδαν τον Μέλι να βάζει 2/2 βολές για το 75-74 και κατάλαβαν ότι τα πράγματα είχαν γίνει πολύ ζόρικα.

Υπήρχε, βέβαια, ένας που δεν... καταλάβαινε και πολλά. Ο Τεόντοσιτς σκόραρε ξανά και ξανά από την περιφέρεια για να κρατήσει όρθια την ομάδα του, έβαλε 4/4 βολές για το 79-81 και πέτυχε το ΜΕΓΑΛΟ σουτ για το 81-84. Συνέχισε με 2/2 βολές για το 83-86, πριν ο Κοζέρ ισοφαρίσει με δικό του ζευγάρι στα 15.8" και προσθέσει ο Βορόντσεβιτς άλλες δυο για το 86-88 σε μια φάση που μάλλον το φάουλ έπρεπε να το πάρει ο Τεόντοσιτς μια-δυο στιγμές νωρίτερα. Ο Στρέλνιεκς ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή για το 88-88 στα 8.1" και στην τελευταία φάση ο Τεόντοσιτς διέσχισε όλο το γήπεδο για να δεχθεί τάπα στο λέι-απ. Η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, η ΤΣΣΚΑ είχε άλλη μια ευκαιρία και η πάσα του Τεόντοσιτς στον Φριτζόν οδήγησε στο νικητήριο σουτ του Ρώσου στο απόλυτο μηδέν.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 30-41, 58-61, 88-90

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Το buzzer beater του Φριντζόν

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ