EUROLEAGUE

Με σούπερ άμυνα η Νταρουσάφακα 71-64 την Ούνιξ

Με σούπερ άμυνα η Νταρουσάφακα 71-64 την Ούνιξ

Η Νταρουσάφακα με τον Κλάιμπερν να περνάει χειροπέδες στον Κιθ Λάνγκφορντ επικράτησε της Ούνιξ Καζάν (71-64) και έφτασε τις 10 νίκες. Κορυφαίοι οι Ουαναμέικερ και Μόρμαν.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της (μετά από αυτή επί της Μπασκόνια) πανηγύρισε η Νταρουσάφακα που έκαμψε στο τελευταίο δεκάλεπτο την αντίσταση της Ούνιξ Καζάν (71-64), πανηγύρισε την 10η φετινή νίκης και εδραίωσε τη θέση της στην 8άδα της Euroleague.

Πρώτοι σκόρερ για τους Τούρκους αναδείχτηκαν οι Αντριέν Μορμάν (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Μπραντ Ουαναμέικερ (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ενώ διψήφιο νούμερο πόντων είχαν ακόμη ο Άντε Ζίζιτς (13 πόντοι και 5 ριμπάουντ) και ο Τζέιμς Άντερσον (10 πόντοι και 7 ριμπάουντ). Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ωστόσο, δεν ήταν άλλος από τον Ουίλ Κλάμπερν, ο οποίος εξελίχθηκε στη μορφή του αγώνα.

Από την ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν ξεχώρισαν οι Πάβελ Αντίποφ (13π) και Αρτσιόμ Παραχούτσκι (13π).

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

O MVP

Μπορεί να είχε μόλις 7 πόντους (3/10 σουτ), αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να παίξει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Ο λόγος για τον Ουίλ Κλάιμπερν, που ήταν ο "εξολοθρευτής" που έψαχνε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο παίκτης δηλαδή που σταμάτησε τον Κιθ Λάνγκφορντ. Απέναντι στον ψηλότερο Κλάιμπεν ο πρώτος σκόρερ της Euroleague, μπορεί να είχε 16 πόντους, αλλά το έκανε με 4/18 σουτ (1/8 δίποντα και 3/10 τρίποντα) και 3 λάθη. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι έμεινε άποντος στην τελευταία κρίσιμη περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 42 ριμπάουντ της Νταρουσάφακα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Απέναντι σε έναν άστοχο αντίπαλο (39% στα δίποντα και 29% στα τρίποντα είχαν οι Ρώσοι) ήταν σημαντικό για τους Τούρκους να εξασφαλίσουν τα ριμπάουντ, όπως και έκαναν. Είχαν 42 (τα 14 επιθετικά) απέναντι στα μόλις 33 των αντιπάλων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο η ομάδα του Πασούτιν έμεινε στους 12 πόντους. Ο Λάνγκφορντ ήταν "απενεργοποιημένος", αν και επί της ουσίας η διαφορά ασφαλείας (11 πόντοι) για τους γηπεδούχους, χτίστηκε όταν ο Ρώσος προπονητής κάθισε το μεγάλο του αστέρι στον πάγκο, για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες. Δύο γκολ-φάουλ έκριναν το παιχνίδι και χάρισαν στη Νταρουσάφακα τη νίκη με το επιμέρους 20-12.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Νταρουσάφακα με τον αέρα της προηγούμενης άνετης νίκης (επί της Μπασκόνια) ξεκίνησε το παιχνίδι με "αέρα". Της τον έδωσε ο Μπραντ Ουνααμέικερ με τους 8 γρήγορους πόντους που πέτυχε, οδηγώντας την ομάδα του σε ένα προβάδισμα 11 πόντων (23-12), πριν κλείσει το δεκάλεπτο στο +6 (23-17) χάρις στις προσπάθειες του Λάνγκφορντ. Στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, η Ούνιξ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Ο Λατάβιους Ουίλιαμς κέρδισε μάχες, ο Αντίποφ έδωσε λύσεις από τον πάγκο και η ομάδα του Καζάν όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ. Το μεγαλύτερο της προβάδισμα ήταν οι 3 πόντοι (31-34), που έγιναν 33-34 στη λήξη του πρώτου μέρους.

Κι ενώ το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε στο ίδιο μοτίβο με τους Ρώσους να δείχνουν τα δόντια τους απέναντι στην Νταρουσάφακα, η εικόνα του αγώνα άλλαξε στην τελευταία περίοδο. Ο Λάνγκφορντ έμεινε στο μηδέν, αντιμετωπίζοντας προβλήματα απέναντι στον αθλητικό Ουίλ Κλάιμπερν και μοιραία έμεινε "άκαπνη" όλη η ομάδα. Ο Τζόνσον ήταν άστοχος, το ίδιο και ο Στολ, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι πατώντας το γκάζι. Εξασφάλισαν τα ριμπάουντ, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν με 10 πόντους (64-44) χάρις στα δύο γκολ φάουλ των Μορμάν και Ζίζιτς. Η Ούνιξ προσπάθησε να μειώσει, το έκανε ως τους 7 πόντους, χωρίς όμως συνέχεια. Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και έτσι είδαμε το τελικό 71-64 να διαμορφώθενεται 2.14' πριν το τέλος, χωρίς να αλλάξει ως το σφύριγμα της λήξης.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-17, 33-34, 51-52, 71-64

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ