EUROLEAGUE

Με Ντατόμε η Φενέρ νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα

Με Ντατόμε η Φενέρ νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα

Με τρομερό ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο η Φενέρμπαχτσε έκανε come back για να επιστρέψει από το -9 και τελικά να κερδίσει με 72-65 τον Ερυθρό Αστέρα. Ασταμάτητος ο τρομερός Λουίτζι Ντατόμε

Τρέχοντας ένα επιμέρους 24-6 στο τρίτο δεκάλεπτο η Φενέρμπαχτσε μπόρεσε να αλλάξει το ρου της αναμέτρησης κι ενώ όλα έδειχναν ότι βρήκε τον... μπελά της από τον Ερυθρό Αστέρα εντούτοις κέρδισε με 72-65. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο ασταμάτητος Λουίτζι Ντατόμε που τελείωσε έχοντας 27 πόντους με 7/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από κοντά τον ακολούθησε ο Μπογκντάνοβιτς που πέτυχε 16 πόντους με 4/9 τρίποντα.

Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να μην αγωνίστηκε, όμως υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν εξαιρετικά νευρικές. Αστοχία από την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα (0/4 τρίποντα) και τα πολλά λάθη της Φενέρμπαχτσε (4 στο πρώτο τρίλεπτο) έδωσαν ένα φτωχό παραγωγικά παιχνίδι (4-4 στο 4'). Ένα ξέσπασμα του Ζίρμπες και κάποια τρίποντα των γηπεδούχων άνοιξαν λίγο τον ρυθμό στο παιχνίδι με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 14-18 και τους Σέρβους να επιβραβεύονται για την εξαιρετική τους άμυνα.

Η δεύτερη περίοδος ήταν αρκετά πιο παραγωγική. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τρέχοντας ένα σερί 5-0 η κάθε μία με τη διαφορά να παραμένει στους 4 (19-23 στο 13'). Το παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα χαρακτηριζόταν από τη δύναμη στην άμυνα αλλά και τα καλά μποκ άουτ σε κάθε σουτ των αντιπάλων του. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν οι γηπεδούχοι να κάνουν εύκολα το λάθος (9 λάθη) και με κακά ποσοστά (4/9 βολές, 6/17διπ., 3/10τριπ.) να βρεθούν στο ημίχρονο πίσω με -9 (25-34 στο 20').

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Τούρκους να... δείχνουν τα δόντια τους! Με την άμυνα να "πνίγει" τους Σέρβους και με τους Μπογκντάνοβιτς - Ντατόμε να αναλαμβάνουν επιθετικά έτρεξαν ένα επιμέρους 15-2 κι έτσι μετέτρεψαν το 25-34 του πρώτου εικοσαλέπτου στο υπέρ τους 40-36 (στο 25'). Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε αποκλειστικά στην ομάδα του Ομπράντοβιτς που πετυχαίνοντας 24 πόντους και δεχόμενη μόλις 6 βρέθηκε μπροστά με 49-40 (στο 30').

Το παιχνίδι πλέον ήταν στα μέτρα της Φενέρ και δεν σκόπευε να αφήσει ακόμα ένα δίποντο να φύγει από τα χέρια της. Με τον Λούιτζι Ντατόμε να είναι ασταμάτητος οι Τούρκοι κατάφεραν τελικά να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από την ήττα στο ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 72-65 τον Ερυθρό Αστέρα.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 25-34, 49-40, 72-65.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ