EUROLEAGUE

Με Μίλος η ΤΣΣΚΑ, νίκησε τη Μπαρτσελόνα

Με Μίλος η ΤΣΣΚΑ, νίκησε τη Μπαρτσελόνα

Ο Μίλος Τεόντοσιτς επέστρεψε στη σύνθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη βοήθησε να πάρει τη νίκη (92-76) στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τη Μπαρτσελόνα.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Δυο αγώνες στο ρόλο του θεατή, ήταν αρκετοί για τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος σούπερ σταρ γύρισε στη σύνθεση της ΤΣΣΚΑ και με μία εξαιρετική εμφάνιση, την οδήγησε στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα (92-76). Η ομάδα της Μόσχας έχει πλέον ρεκόρ 11-1 και παραμένει στην πρώτη θέση της κατάταξης της EuroLeague. Οι Καταλανοί ξεκίνησαν άσχημα το παιχνίδι, βρέθηκαν στο -18 (29-11) και όσο κι αν πάλεψαν στη συνέχεια της αναμέτρησης, είχαν μπει σε μια τρύπα από την οποία δεν μπόρεσαν να βγουν.

Ο MVP

Μπορεί ο Κόρι Χίγκινς να ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, να ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ (23 πόντοι, 6/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5/5 ασίστ) και να έσπασε αυτό στην αξιολόγηση με 25 μονάδες, όμως ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης. 16 πόντοι, τρία τρίποντα, τρία ριμπάουντ, 11 ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής, την ώρα που ο Νάντο Ντε Κολό κι ο Άαρον Τζάκσον έμεναν στον ρόλο του θεατή. Ο Σέρβος πλέι μέικερ κάνει τρομερή χρονιά και δεν φρενάει. Ήδη μετράει 5 double-doubles.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

17 περισσότερες βολές εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι (29 έναντι 12 των Καταλανών), αλλά είχαν και 23 ασίστ την ώρα που η Μπαρτσελόνα μετρούσε 23 λάθη, τα εννέα από τα οποία στα πρώτα έντεκα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ταϊρίς Ράις έμεινε πολύ χαμηλά (9 πόντοι, 4/11 σουτ, μία ασίστ, 5 λάθη σε 24 λεπτά) και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ εκτελούσε με 65% πίσω από τη γραμμή των 6μ.75.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τραγικό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί βρέθηκαν να χάνουν με 18 (29-11) στο δωδέκατο λεπτό, διαφορά που ροκάνισαν, πριν πάρουν και το προβάδισμα. Κάπου εκεί, έμειναν από δυνάμεις. Δεν κατάφεραν να δυσκολέψουν τα σουτ της ΤΣΣΚΑ, η οποία έβαλε 15 τρίποντα σε 23 προσπάθειες. Αριθμός τεράστιος για αγώνα της EuroLeague.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Κουλάγκιν στον άσο και τον Τεόντοσιτς στον πάγκο, η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο έκτο λεπτό, βρέθηκε στο +9 (13-4). Η Μπαρτσελόνα ήταν υπερβολικά νωθρή και το 24-11 της πρώτης περιόδου είχε κάνει έξαλλο τον coach Μπαρτζώκα. Ακόμη χειρότερα έγιναν τα πράγματα στο 29-11 για τους Καταλανούς, που είχαν εννέα λάθη στα 11 πρώτα λεπτά του αγώνα. Γρήγορα, πάντως, συνήλθαν για να ροκανίσουν τη διαφορά, να ισορροπήσουν αρκετά το ματς και να του δώσουν ξανά ενδιαφέρον. Ο Ναβάρο έδωσε πόντους, ο Περπέρογλου το ίδιο, ο Τόμιτς γύρισε τη μπάλα σωστά και το 44-42 του ημιχρόνου άφησε υποσχέσεις για μεγάλη μάχη στο δεύτερο μέρος. Βλέπετε, οι γηπεδούχοι είχαν χάσει προβάδισμα 18 πόντων και οι Καταλανοί είχαν αρχίσει να πιστεύουν περισσότερο στις δυνάμεις τους.

Το ματς πήρε τη μορφή που όλοι ήθελαν και περίμεναν. Ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να μη μπορούν να χτίσουν διαφορές και το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 71-65 με τρίποντο του Κουρμπανόφ στο απόλυτο μηδέν. Ο Ρώσος φόργουορντ είχε ήδη φτάσει τους 15 πόντους, την ώρα που ο Χίγκινς είχε 20 κι ο Τεόντοσιτς 16. Ο Κόπονεν έβαλε τρίποντο για να κρατήσει τη Μπαρτσελόνα όρθια (78-70 στο 36'), αλλά ένα τρίποντο του Κουλάγκιν και άλλο ένα του Φριτζόν, την έριξαν οριστικά στο καναβάτσο.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 44-42, 71-65, 92-76

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ