EUROLEAGUE

Με ΕΦΕΣη στο σκοράρισμα

Με ΕΦΕΣη στο σκοράρισμα

Η Εφές έλεγχε τον αγώνα από το πρώτο λεπτό και τελικά δεν κινδύνεψε στη πρεμιέρα από τη Λιμόζ. Η τουρκική ομάδα επικράτησε με 89-77 των Γάλλων.

Σε μία αγωνιστική που πολλά φαβορί έπεσαν θύματα εκπλήξεων η Εφές κατάφερε να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών κερδίζοντας με 89-77 την Λιμόζ μέσα στη Γαλλία. Οι Τούρκοι δίνοντας μαθήματα αλτρουισμού κι ομαδικής δουλειάς (ασίστ έναντι των γηπεδούχων) κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο συνδεδεμένος Τζον Ντίμπλερ, ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους έχοντας 6/10 τρίποντα. Συνολικά οι Τούρκοι είχαν 15/27 τρίποντα. Ο αγώνας είχε κι ελληνική εκπροσώπηση, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με τον Ντάριο Σάριτς να μοιάζει ασταμάτητος και τους Ντίμπλερ - Ερτέλ να δίνουν πολύτιμες λύσεις η Εφές έτρεξε με το... καλημέρα ένα επιμέρους 25-7 δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να παίξει με τη "φωτιά". Οι Γάλλοι παρά τις προσπάθειες του Μπουνγκού Κολό και κάποια μεγάλα σουτ του Βέστερμαν δεν μπορούσαν να βρουν τα ρήγματα που χρειάζονταν στην τουρκική άμυνα, ενώ στην άμυνα δεν έβρισκαν τρόπο να σταματήσουν τους αντιπάλους τους. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει με το σκορ στο 17-30 (στο 10').

Οι πρωταθλητές Γαλλίας προσπαθούσαν να αντιδράσουν και να βρουν σκορ, όμως όσο κι αν βελτιώνονταν σε αυτόν τον τομέα στην άμυνα δεν μπορούσαν να χαλάσουν το μομέντουμ των φιλοξενούμενων (27-39 στο 15'). Η Εφές είχε βάλει πλέον τα πράγματα σε έναν ρυθμό κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 37-47.

Με διάθεση να καθαρίσει το ματς και να μην ζοριστεί περισσότερο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές κι εν μέρει το κατάφερε. Οι φιλοξενούμενοι ελέγχοντας το παιχνίδι από την άμυνα μπόρεσαν να τρέξουν ένα επιμέρους 8-17 ξεφεύγοντας με 47-64. Μεγάλο μερίδιο σε αυτό το ξέσπασμα είχε ο Τζον Ντίμπλερ, ο οποίος ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Πανιωνίου έπειτα από 27 λεπτά αγώνα είχε σημειώσει 18 πόντους με 6/8 τρίποντα. Σε εκείνο το σημείο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους πιο νεαρούς παίκτες που είχε στη διάθεση του (βλ. Ντουβερίογλου) με αποτέλεσμα οι παίκτες της Λιμόζ με μπροστάρη του Χέικο Σαφάρτζικ να βρουν την ευκαιρία και να κλείσουν το δεκάλεπτο στο -12 (56-68).

Επενδύοντας στον έλεγχο των ριμπάουντ και στην εξαιρετική ομαδική δουλειά η Εφές μπήκε στη τελευταία περίοδο με στόχο να... καθαρίσει τη δουλειά. Με αλτρουισμό οι Τούρκοι έστειλαν και πάλι τη διαφορά στο +17 (63-80 στο 34') και ουσιαστικά έκοψαν κάθε ελπίδα διεκδίκησης της νίκης των γηπεδούχων. Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 77-89.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ