EUROLEAGUE

"Διπλό" στη Μάλαγα η Κούτσα!

"Διπλό" στη Μάλαγα η Κούτσα!

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το Top-16 η Λαμποράλ Κούτσα, η οποία πέρασε από τη Μάλαγα (79-93) παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν ήταν το φαβορί, όμως αυτοί οι "τίτλοι" λίγη σημασία έχουν στο σύγχρονο μπάσκετ. Η Λαμποράλ Κούτσα ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθειά της στο Top-16, καθώς νίκησε τη Μάλαγα μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι Βάσκοι ήταν απολαυστικοί στο δεύτερο ημίχρονο, τελείωσαν το παιχνίδι με 15/24 τρίποντα (62%) και είχαν σε σπουδαία βραδιά τον ηγέτη τους, τον Αντρές Νοτσιόνι (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 29 λεπτά συμμετοχής) και ακόμη τρεις παίκτες (Χάμιλτον, Σαν Εμετέριο, Χότζ) με διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, πήραν 22 πόντους από τον εξαιρετικό Ζόραν Ντράγκιτς που παραδοσιακά παίζει καλά στα μεγάλα ματς, 17 από τον Ερλ Κάλογουεϊ, αλλά μόλις 3 από τον απογοητευτικό Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ που έκανε το δεύτερο χειρότερο φετινό του παιχνίδι μετά από εκείνο της πρεμιέρας στο ΣΕΦ.

Ο αγώνας

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Μάλαγα, ειδικά στο πίσω μέρος του γηπέδου. Οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν με 12-7 στο πέμπτο λεπτό με τους Ντράγκιτς - Κάλογουεϊ να σκοράρουν από την περιφέρεια, έκαναν το 18-13 με κάπως τυχερό καλάθι του Κουζμίνσκας και το 24-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου με επίσης δύσκολο σουτ του Γκρέιτζερ. Η Λαμποράλ βρήκε σιγά σιγά ρυθμό, ροκάνισε τη διαφορά, όμως για αρκετή ώρα δεν κατάφερνε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις κακές επιλογές των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, πλησίασε και με τρίποντο του Νοτσιόνι ισοφάρισε στο 31-31, με το ημίχρονο να κλείνει στο 35-33 και τις δυο ομάδες να αφήνουν υποσχέσεις για ακόμη πιο εντυπωσιακή συνέχεια.

Το δίδυμο Πλάις - Σαν Εμετέριο έκανε καλή δουλειά στο ξεκίνημα της επανάληψης και έδωσε το προβάδισμα στην Λαμποράλ, με τον Νοτσιόνι να βάζει τρίποντο για το 37-44 και τον Χοάν Πλάθα να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Ερτέλ με νέο σουτ από τα 6μ.75 έδωσε αέρα 10 πόντων (42-52) στην ομάδα του, ο Μαϊνόλντι με δικό του τρίποντο από τη γωνία διατήρησε τους Βάσκους σε αυτή την απόσταση (49-59), ο Σαν Εμετέριο έκανε ακριβώς το ίδιο για το 51-62 και η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον Σουάρεθ να βάζει εκτός ισορροπίας σουτ στην εκπνοή για το 56-63.

Ο Χάνγκα με γκολ-φάουλ στο 33' έκανε το 59-73, έδειξε να "κλειδώνει" το ματς, όμως ο Ντράγκιτς απάντησε με επτά σερί πόντους σε διάστημα ενός λεπτού για να βάλει ξανά τη Μάλαγα στο παιχνίδι (67-73). Ο Νοτσιόνι αποκατέστησε την τάξη με νέα "βόμβα" από την περιφέρεια (68-78), ο Σαν Εμετέριο έβαλε άλλο ένα μεγάλο σουτ από τη γωνία για το 72-81, αλλά οι γηπεδούχοι έμειναν και πάλι όρθιοι. Μείωσαν στους τέσσερις με σουτ του Κάλογουεϊ (77-81), πριν δεχθούν στην επόμενη φάση τρίποντο από τον Χάμιλτον (77-84). Οι βολές των Νοτσιόνι - Ερτέλ (79-88) ήταν τα τελειωτικά χτυπήματα για τη Μάλαγα, με τον Νοτσιόνι να γράφει το 79-91 με τρίποντο και τον Σαν Εμετέριο το τελικό 79-93 με καλάθι στον αιφνιδιασμό.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ