EUROLEAGUE

Μακάμπι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 90-80: Αήττητη στο "φρούριο"

Μακάμπι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 90-80: Αήττητη στο "φρούριο"
MACCABIT TEL AVIV / TWITTER

Η Μακάμπι γύρισε από το -11 της τρίτης περιόδου και πήρε τη νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (90-80) για να εδραιωθεί στην τετράδα της κατάταξης. Σπουδαία εμφάνιση από τον Οθέλο Χάντερ απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Η Menora Mivtachim Arena παρέμεινε αλώβητη στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε σπουδαία εμφάνιση από τα μισά της τρίτης περιόδου κι έπειτα, είδε τον Οθέλο Χάντερ να παίζει και για τον -απόντα λόγω τραυματισμού- Ταρίκ Μπλακ, και πήρε την εντός έδρας νίκη απέναντι στη ρωσική ομάδα (90-80) για να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα της κατάταξης. Ένα ξέσπασμα στην τελική ευθεία του αγώνα, με δέκα αναπάντητους πόντους, έκρινε τα πάντα.

Παρότι παρατάχθηκε με τέσσερις απουσίες (Νέιτ Γουόλτερς, Τζον Ντιμπαρτολομέο, Όμρι Κάσπι, Ταρίκ Μπλακ), η "ομάδα του λαού" βρήκε τον τρόπο να αντεπεξέλθει, πήρε πολλά από το δίδυμο των Σκότι Γουίλμπεκιν (22 πόντοι, 9 ασίστ) και Οθέλο Χάντερ (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ) για να διευρύνει το εντός έδρας αήττητο. Από την άλλη, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν πολύ άστοχοι από μακριά (8/29), σε ένα παιχνίδι που δεν είχαν τον Νταρούν Χίλιαρντ.

Ο MVP

Ο Ταρίκ Μπλακ απουσίαζε, επομένως το βάρος στους ώμους του Οθέλο Χάντερ ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Ο πολύπειρος σέντερ έκανε τρομερή δουλειά στα 34'42'' που βρέθηκε στο παρκέ απέναντι στους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους (με 8/13 δίποντα, 4/4 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 κλεψίματα και 2 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το παιχνίδι με +12 ριμπάουντ (πήραν 15 επιθετικά!), αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την καθολική υπεροχή τους. Τα 8/29 τρίποντα ήταν άλυτο πρόβλημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πολύ γρήγορα, τόσο η Μακάμπι όσο κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχαν ρυθμό στην επίθεση. Παρά τις εκατέρωθεν απουσίες, οι παίκτες έκαναν εξαιρετική δουλειά, με εκείνους του Δημήτρη Ιτούδη να φτάνουν στο +9 (20-29) στο τέλος της πρώτης περιόδου, που βρήκε τους φιλοξενούμενους να μετρούν 3/6 από την περιφέρεια και τους γηπεδούχους να έχουν 8/15 εντός παιδιάς.

Η έλλειψη επιλογών κοντά στο καλάθι ήταν πρόβλημα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (Όμρι Κάσπι και Ταρίκ Μπλακ ήταν εκτός αποστολής), παρόλ' αυτά ο Οθέλο Χάντερ έκανε σπουδαία δουλειά απέναντι στην πρώην ομάδα του. Μαζί με τον Κουίνσι Έισι κράτησαν όρθια τη front line της "ομάδας του λαού" η οποία όμως δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο από το -5 (45-52) του ημιχρόνου. Διαφορά που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη αν οι παίκτες των γηπεδούχων δεν είχαν 9/15 τρίποντα.

Το +11 (49-60) της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο 25' δεν κράτησε για πολύ πάντως, αφού ακολούθησαν πέντε λεπτά απόλυτης κυριαρχίας της Μακάμπι. Με όπλο τους αιφνιδιασμούς και την ικανότητα των κοντών να πάνε σε προσωπικές φάσεις, το προβάδισμα άλλαξε χέρια στο φινάλε της τρίτης περιόδου (66-64). Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα στην πλευρά των γηπεδούχων, την ώρα που οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ, αλλά αδυνατούσαν να μετουσιώσουν αυτό γεγονός σε εύκολους πόντους.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με το "Χ" (80-80) στο 37ο λεπτό να σηματοδοτεί πως όλα θα κριθούν στην τελική ευθεία. Όπως κι έγινε. Μόνο που η Μακάμπι πέτυχε δέκα αναπάντητους, από την στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε τάιμ άουτ με 2'36'' για το τέλος. Οι παίκτες του έκαναν αυτό που έπρεπε, ο Οθέλο Χάντερ πέτυχε ένα μεγάλο καλάθι στα 51'' και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ντέρμπι. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν κατάφερα να εκδηλώσει καλή επίθεση έκτοτε, με αποτέλεσμα όχι μόνο την ήττα, αλλά και το -10 (90-80).

Αποτέλεσμα που φέρνει τη Μακάμπι μόνη στην τέταρτη θέση της κατάταξης, με μία νίκη -πλέον- περισσότερη σε σχέση με τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Η Menora Mivtachim Arena ήταν κατάμεστη, δεδομένου ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει ανακοινώσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες πως είχαν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου - Γκαρθία - Νέντοβιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-29, 45-52, 66-64, 90-80.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 14 (3), Γουίλμπεκιν 22 (3 τρίποντα, 9 ασίστ), Έισι 11 (3), Καλογιάρο, Χάντερ 20 (8/13 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Σ. Κοέν, Αβντίγια, Ντόρσεϊ 7 (1), Τζ. Κοέν 3 (1), Ζούσμαν 13 (1).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Μπολομπόι 9, Τζέιμς 22 (3), Ούκχοφ, Αντόνοφ 2, Στρέλνιεκς 10 (2), Βόιτμαν 2 (7 ριμπάουντ), Βοροντσέβιτς 3, Χάκετ 5 (1), Κουφός, Κουρμπάνοφ 5 (1), Χάινς 14 7/11 δίποντα), Μπέκερ 7 (1).

Ομαδικά στατιστικά - Μακάμπι Τελ Αβίβ: 20/34 δίποντα, 12/27 τρίποντα, 14/17 βολές, 25 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 9 κλεψίματα, 10 λάθη, 2 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 20/40 δίποντα, 8/29 τρίποντα, 16/20 βολές,37 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 8 κλεψίματα, 16 λάθη, 1 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη εβδομάδα (με διπλή αγωνιστική), η Μακάμπι Τελ Αβίβ παίζει με Ζενίτ (εκτός) και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (εντός), ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει τους αγώνες με Ερυθρό Αστέρα (εντός) και Αναντολού Εφές (εκτός).

Photo Credits: Maccabit Tel Aviv / Twitter

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ