EUROLEAGUE

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσεντέβιτα 73-83

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσεντέβιτα 73-83

Η Τσεντέβιτα πανηγύρισε την πρώτη φετινή της νίκη, επικρατώντας μέσα στη "Nokia Arena" με 83-73. Σε... κατάσταση κρίσης οι Ισραηλινοί, που γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Το αουτσάιντερ κέρδισε το φαβορί στο Ισραήλ! Δηλαδή, η Τσεντέβιτα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (83-73). Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα έκανε την έκπληξη στο Ισραήλ, σκορπώντας απογοήτευση στους φίλου της "ομάδας του λαού" και τον Γκάι Γκούντες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ και με όπλο τα σουτ τριών πόντων -στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως- πήραν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Euroleague, αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για πρόκριση στο Top 16.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Αν η καλή μέρα φαίνεται (όντως) από το πρωί, τότε η Τσεντέβιτα είχε κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως θα πάρει τη νίκη. Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να αποκτήσει προβάδισμα εφτά πόντων (15-8) στο πεντάλεπτο.

Ποια ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων; Πίεση στην άμυνα και... Τζέρεμι Πάργκο. Ο ηγέτης των "κυανοκίτρινων" ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα των Κροατών, αφού σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ακόμα και τρίποντο (που δεν είναι το φόρτε του) από τα εννιά μέτρα πέτυχε, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να μειώσει το σκορ (22-26 στο 10').

Παρά την πίεση της έδρας και τις φωνές των φίλων της "ομάδας του λαού", η Τσεντέβιτα δεν έχασε την ψυχραιμία της. Αντίθετα, συνέχισε να μετουσιώνει το αγωνιστικό της πλάνο με μεγάλη επιτυχία. Έστω κι αν είχε να ανταγωνιστεί (και) τα πολλά φάουλ τα οποία φορτώθηκαν οι παίκτες της, με αποτέλεσμα αυτοί των Ισραηλινών να σουτάρουν διαρκώς βολές (είχαν 11/14 μέχρι την ανάπαυλα).

Ο Τζέρεμι Πάργκο συνέχισε να κάνει ό,τι μπορούσε για να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης, αλλά από τη στιγμή που οι Κροάτες είχαν ως αντίβαρο τον Νέμανια Γκόρντιτς (13 πόντοι με 5/6 σουτ στο ημίχρονο), τίποτα δεν μπορούσε διαφοροποιηθεί ως προς το σκορ. Εξ ου και το +4 (40-44), με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι της Τσεντέβιτα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να προσπαθούν για την ανατροπή. Δίχως αποτέλεσμα! Όχι μόνο δεν μπορούσαν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά είδαν το ταμπλό να γράφει το +11 (68-57) των Κροατών στο τέλος της τρίτης περιόδου, επιτείνοντας τον... εκνευρισμό στην πλευρά του Γκάι Γκούντες. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν 4/6 τρίποντα και 5/11 δίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, τίποτα δεν γινόταν να αλλάξει (προς το καλύτερο) για την "ομάδα του λαού".

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν... αίμα και άμμος. Από τη μία, η Τσεντέβιτα που έκανε τον υπέρ πάντων αγώνα να κρατήσει τα ηνία της αναμέτρησης, από την άλλη η Μακάμπι Τελ Αβίβ που επιχειρούσε την τελευταία της αντεπίθεση.

Προς στιγμήν μάλιστα έδειξε να καταφέρνει τον σκοπό της, αφού μείωσε στους τρεις (71-74) στο 36ο λεπτό. Ούτε τότε όμως είχε την ψυχραιμία και -προ πάντων- τα... ποσοστά για να ολοκληρώσει την αποστολή της. Γι αυτό και είδε τους Κροάτες να πανηγυρίζουν μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη (83-73), και μαζί το πρώτο τους δίποντο για φέτος στη Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 40-44, 57-68, 73-83.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ