EUROLEAGUE

Ξύπνησε αργά ο Ολυμπιακός, ήττα από την Μακάμπι στο ΣΕΦ

Ξύπνησε αργά ο Ολυμπιακός, ήττα από την Μακάμπι στο ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός τα ... έσπασε από τα 6.75, έχασε με 73-80 από την Μακάμπι και έφτασε έτσι στις 4 ήττες στην Euroleague

Η Μακάμπι κυριάρχησε απόλυτα στο ΣΕΦ και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη εντός έδρας ήττα του στην EuroLeague. Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν την αστοχία τους στα τρίποντα και την κακή περιφερειακή τους άμυνα και βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 18 πόντους.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελευταίο πεντάλεπτο με πολύ χαμηλο σχήμα, αλλά όταν υπήρξε ήταν πολύ αργά. Οι ερυθρόλευκοι δεν διεκδίκησαν ουσιαστικά ποτέ το ματς και έκαναν μια κακή ήττα... Ομως έτσι είναι η φετινή διοργάνωση και ο Σφαιρόπουλος με τους παίκτες τους είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά.

MVP

Ο Ντι Τζέι Σίλι έκανε το καλύτερο παιχνίδι στην EuroLeague με τη φανέλα της Μακάμπι και οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη. Είχε 19 πόντους (ρεκόρ στη διοργάνωση) με 2/2 βολές, 1/4 δίποντα, 5/8 τρίποντα, πήρε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και είχε 20 στην αξιολόγηση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -8 στο ημίχρονο και όταν επέστρεψε από τα αποδυτήρια όλοι πίστεψαν πως έφτασε η για την αντεπίθεση. Ομως αυτό δεν συνέβη ποτέ. Η Μακάμπι έβαλε 4 πόντους σε 38 δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός ένα τρίποντο σε 7 λεπτά!!! Κάπως έτσι οι Ισραηλινοί έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 18 και από εκεί και πέρα όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Ηταν αργά πλέον για τους ερυθρόλευκους να αντιδράσουν και η ήττα ηρθε φυσιολογικά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

O Ολυμπιακός ήταν άστοχος στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο κι αυτό του κόστισε. Ξεκίνησε το ματς με 0 στα 9 και ευστόχησε για πρώτη φορά με τον Παπαπέτρου στο 15'... Συνολικά είχε 2 στα 13 στο πρώτο μέρος, ποσοστό δηλαδή 15%. Την στιγμή που η Μακάμπι είχε 6 στα 9, δηλαδή 67%. Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το ματς με 6/33 τρίποντα, δηλαδή 18% και αυτό τα λέει όλα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός στο ξεκίνημα και στο 5' το σκορ έγινε 9-20. Ο Γουίμς, ο Γκάουντλοκ και ο Σμιθ ως πάουερ φόργουορντ έκαναν ζημιά στους ερυθρόλευκους, που αντέδρασαν όταν ο Παπαπέτρου μπήκε στο παιχνίδι και βελτιώθηκε η άμυνα στη θέση "4". Συν τοις άλλοις ο Παπανικολάου έδωσε λύσεις κι έτσι γράφτηκε το 20-24 στο 10λεπτο.

Ο Γιανγκ έδωσε ενέργεια και λύσεις και ο Ολυμπιακός μείωσε σε 22-24, αλλά όταν ο Αϊβερσον ανέβασε στροφές η Μακάμπι πήρε εκ νέου τα ηνία. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πρόβλημα στο μακρινό σουτ και όταν έβαλαν τα δύο πρώτα τρίποντα φάνηκε να γυρίζουν το παιχνίδι (29-32), όμως τότε ήρθε ο Σίλι για την Μακάμπι και με συνεχόμενους πόντους έφερε τη διαφορά στους 9 (35-44), λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (ο Λοτζέσκι διαμόρφωσε το 37-44).

Μέσα σε 38 δευτερόλεπτα έγινε το 37-48 και ο Σφαιρόπουλος πήρε αμέσως τάιμ άουτ, όμως καλάθι δεν έβαλε ο Ολυμπιακός. Αντίθετα ο Σίλι έκανε το 37-51 στο 23', ενώ στο 27' η διαφορά έφτασε και στους 17 (40-57), με τους ερυθρόλευκους να έχουν σκοράρει μόνο ένα τρίποντο με τον Μάντζαρη σε αυτό το διάστημα. Ο Οχαγιόν έκανε το 44-62 στο 28', για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 49-65.

Ο Ολυμπιακός ξύπνησε αργά, στο 35', όταν ο Σφαιρόπουλος έπαιξε με πολύ χαμηλό σχήμα. Δηλάδη τρεις γκαρντ (Σπανούλης, Χάκετ, Λοτζέσκι) και δύο φόργουορντ (Παπανικολάου, Παπαπέτρου). Στο 37' έγινε το 61-72 και 65-74 στο 38', όμως ήταν αδύνατο να προλάβει να γυρίσει το παιχνίδι, που τελείωσε με σκορ 73-80.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 37-44, 49-65, 73-80

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλου

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ