EUROLEAGUE

Ο MVP Μπιέλιτσα και το σόου του Ομπράντοβιτς!

Ο MVP Μπιέλιτσα και το σόου του Ομπράντοβιτς!

Ο Νέμανια Μπιέλιτσα αναδείχθηκε MVP της Euroleague 2014-15 ενώ βραβεύτηκαν οι Βασίλης Σπανούλης (μέλος της καλύτερης πεντάδας) και Μπράιαντ Ντάνστον (αμυντικός της χρονιάς). Γιατί θα έχει πρόβλημα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

Κατά τη διάρκεια της περσινή αναμέτρησης με την Τόφας στην Ülker Sports Arena, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όχι μόνο έκανε αλλαγή τον Νέμανια Μπιέλιτσα αλλά τον έστειλε στα αποδυτήρια . Τι μεσολάβησε, όμως, από τότε μέχρι σήμερα;

Μαδρίτη, αποστολή: Γιάννης Φιλέρης, Νότης Ψιλόπουλος

Θυμηθείτε το LIVE της συνέντευξης Τύπου

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ προκρίθηκε στο Final Four της Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και σήμερα (14/05) παρέλαβε το βραβείο του ως MVP της χρονιάς στη διοργάνωση!

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν, όπως και την οικογένειά μου που με υποστήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια ιστορική στιγμή για μένα και την ομάδα μου. Χρωστάω πολλά στους συμπαίκτες, τους προπονητές και όλους όσοι σχετίζονται με τον οργανισμό. Το βραβείο σημαίνει πολλά για μένα. Σας ευχαριστώ πολύ" ήταν το μήνυμα του Νέμανια Μπιέλιτσα.

Μάλιστα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραδέχτηκε ότι πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο λόγος; "Μετά από αυτή την τελετή θα έχω πρόβλημα! Ο τύπος δίπλα μου είναι ο MVP της Euroleague όμως εγώ δεν θα τον ξεκινήσω αύριο με τη Ρεάλ! (γέλια). Πρέπει να βρω τρόπο για να εκπλήξω τον Πάμπλο Λάσο" .

Το σόου του "Ζοτς"

Είπε κι άλλα... ενδιαφέροντα ο Σέρβος κόουτς της Φενέρ. Κατ' αρχάς, πέρασε από scouting report τον Πάμπλο Λάσο (σ.σ. υπήρξε προπονητής του στη Ρεάλ Μαδρίτης): "Του αρέσει να τρέχει, πιέζει σε όλο το γήπεδο, παίζει άμυνα "box and one". Κάτι άλλο Πάμπλο;". Επίσης έδειξε τον Τζο Αρλάουκας και τον συνέκρινε με τον Μπιέλιτσα! "Όπως ο Τζο, έτσι και ο Νέμανια μπορεί να παίξει σε περισσότερες θέσεις και να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Νέμανια, απόδειξέ το στον ημιτελικό!¨.

Βραβεύτηκαν οι Σπανούλης, Ντάνστον

Η τελετή ξεκίνησε με την απονομή των βραβείων στους κορυφαίους της χρονιάς. Η αρχή έγινε με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, τον Τέιλορ Ρότσεστι της Νίζνι Νόβγκοροντ. Εν συνεχεία ο Θοδωρής Παπαλουκάς παρέδωσε στον Μπράιαντ Ντάνστον το βραβείο του Αμυντικού της χρονιάς ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς βραβεύτηκε ως Rising Star.

Ο MVP Μπιέλιτσα και το σόου του Ομπράντοβιτς!

Ακολούθησε η βράβευση των μελών της καλύτερης πεντάδας της Euroleague. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βράβευσε τον Βασίλη Σπανούλη, τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον Νέμανια Μπιέλιτσα και τον Φελίπε Ρέγιες. Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω των υποχρεώσεων του Ερυθρού Αστέρα στη σέρβικη λίγκα. Αντ' αυτού, το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Zvezda, Νεμπόισα Τσόβιτς.

Η σιγουριά του Τεόντοσιτς

Εν συνεχεία οι Ιτούδης, Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ), Σφαιρόπουλος, Σπανούλης (Ολυμπιακός), Ομπράντοβιτς, Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ) και Λάσο, Ρέγιες (Ρεάλ) ανέβηκαν στο πάνελ, κάνοντας μια αρχική τοποθέτηση επί των όσων θα συμβούν το επόμενο τριήμερο στη Μαδρίτη.

Ιτούδης: "Από την αρχή της χρονιάς νικάμε. Με την προσθήκη του Αντρέι Κιριλένκο πάμε σε άλλη διάσταση. Προσωπικά είμαι περήφανος για το ότι η ΤΣΣΚΑ θα συμμετάσχει σε ένα ακόμα Final Four. Είναι μια τεράστια επιτυχία για τον οργανισμό. Η ιστορία δεν παίζει μπάσκετ. Πρόκειται για διαφορετικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό".

Τεόντοσιτς: "Δεν μου αρέσει να μιλάω τόσο πολύ για το παιχνίδι μου, προτιμώ να το κάνω για τους συμπαίκτες μου. Φέτος στην ΤΣΣΚΑ παίζουμε εντυπωσιακό μπάσκετ. Αν αύριο παίξουμε όπως όλη τη χρονιά θα κερδίσουμε. Ο Μπίλι είναι ο παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού. Δεν είναι όμως η μοναδική απειλή για εμάς. Γενικώς, ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν θα είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσουμε".

Σφαιρόπουλος: "Θέλω να συγχαρώ τις ομάδες και τους παίκτες που προκρίθηκαν στο Final Four. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου και την επιστροφή του Ολυμπιακού στα ημιτελικά μετά την περσινή απουσία. Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, με έναν σπουδαίο κόουτς. Δεν έχει σημασία τι έγινε στα προηγούμενα Φάιναλ Φορ. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Στη ζωή, αυτές οι προκλήσεις δεν έρχονται συχνά επομένως πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε" .

Ο MVP Μπιέλιτσα και το σόου του Ομπράντοβιτς!

Σπανούλης: "Οι προπονητές και η διοίκηση μας βοηθούν με κάθε τρόπο. Είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και βρισκόμαστε εδώ, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι με τους σωστούς συμπαίκτες και προπονητές. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα"".

Λάσο: "Πάντα προσπαθούμε να είμαστε στην κορυφή με τη Ρεάλ. Ήταν πολύ σημαντικό να βρεθούμε στα ημιτελικά. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό και για την τρίτη σερί συμμετοχή μας στο Final Four".

"Τα πράγματα είναι απλά, δεν υπάρχουν μυστικά. Μόνο σκληρλη δουλειά" αρκέστηκε να σχολιάσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ερωτηθείς για το μυστικό των 14 συμμετοχών του σε Final Four.

Μπιέλιτσα: "Δεν ήλθαμε για επίσκεψη στη Μαδρίτη. Ήλθαμε για να κερδίσουμε τον τίτλο, στην πρώτη μας συμμετοχή στο Final Four. Μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής. Όταν ήλθα στη Φενέρ, το έκανα μόνο για αυτόν".

Η κυριαρχία των Ελλήνων

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Δημήτρης Ιτούδης ρωτήθηκαν για την κυριαρχία της νέας γενιάς των Ελλήνων προπονητών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. "Είμαι πολύ χαρούμενος για το ότι ο Γιάννης είναι προπονητής του Ολυμπιακού κι έφερε την ομάδα στο Final Four. Μαθαίνουμε από τους πιο έμπειρους, έχουμε πάρει τα μαθήματά μας" είπε σχετικά ο Ιτούδης. Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου: "Είναι πολύ σημαντικό το ότι δυο Έλληνες προπονητές θα μονομαχήσουν στο Φάιναλ Φορ. Τελευταία στην Ευρώπη βλέπουμε ότι οι Έλληνες προπονητές κάνουν σπουδαία δουλειά"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ