EUROLEAGUE

Κορονοϊός: Η ELPA ζητάει από την EuroLeague να διακόψει τις διοργανώσεις

Κορονοϊός: Η ELPA ζητάει από την EuroLeague να διακόψει τις διοργανώσεις

H ELPA, ο σύνδεσμος των παικτών της EuroLeague, πήρε θέση για τον κορονοϊό, ζητώντας την διακοπή των διοργανώσεων για λόγους ασφαλείας.

Η ασφάλεια πάνω από όλα. Αυτό σκέφτεται η ELPA (ο σύνδεσμος παικτών της EuroLeague), η οποία με ανακοίνωσή της ζητάει επίσημα από την EuroLeague Basketball να διακόψει τις διοργανώσεις της (EuroLeague και EuroCup) λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού για λόγους ασφαλείας.

Αναλυτικά η επιστολή της ELPA:

"H ELPA έστειλε επίσημη επιστολή για να ενημερώσει την EuroLeague ότι τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι παίκτες έχουν εκφράσει τις δικαιολογημένες ανησυχίες τους για την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικογενειών τους στην περίπτωση που οι ομάδες συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αγώνες κατά την διάρκεια της κρίσης με τον κορονοϊό.

Η αλλαγή των συνθηκών είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστέι νέα υπενθύμιση στην EuroLeague και τους συμμετέχοντες συλλόγους ότι δε μπορούν να ζητούν από τους παίκτες να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και αυτή των οικογενειών τους με το να ρισκάρουν να ταξιδέψουν και να συμμετάχουν σε αγώνε ςπου ίσως τους εκθέσουν σε συνθήκες όπου θα αυξηθούν οι πιθανότητες να προσβληθούν από τον κορονοϊό. Επιπροσθέτως, δεν γίνεται να ζητηθεί απο τους παίκτες να παρακάμψουν τις εθνικές οδηγίες και τους περιορισμούς που υπάρχουν για τα ταξίδια και τις απαγορεύσεις για συναθροίσεις που έχουν εφαρμοστεί για να μην υπάρξει διάδοση του κορονοϊού.

Στο φως των νέων εξελίξεων, η ELPA ζητάει από την EuroLeague και τις ομάδες να θέσουν ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των παικτών και να αναβάλουν τους αγώνες μέχρι να υπάρξει εγγύηση για την υγεία, την ασφάλεια και την ελευθερία μετακίνησης".

Υπενθυμίζεται ότι το ΝΒΑ ανακοίνωσε ήδη την διακοπή της σεζόν επειδή ο Ρούντι Γκομπέρ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για τον κορονοϊό.

Δείτε το post:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ