EUROLEAGUE

Ίβκοβιτς: "Το καλύτερο μας παιχνίδι"

Ίβκοβιτς: "Το καλύτερο μας παιχνίδι"
INTIME SPORTS

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε ότι οι παίκτες του είχαν τον έλεγχο στο ματς, πραγματοποιώντας το καλύτερο τους παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Σιένα, φτάνοντας στη νίκη με 75-55.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να μείνει από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του.

" Αυτό το παιχνίδι ήταν πιστεύω το καλύτερό μας στην σειρά. Παίξαμε όπως έπρεπε. Είχαμε απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ξεκινήσαμε σε υψηλό ρυθμό, αλλά χάσαμε εύκολα σουτ και κάναμε πολλά λάθη στον αιφνιδιασμό", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

" Όταν όμως η άμυνα βρήκε ρυθμό φάγαμε μόνο ένα καλάθι. Δεχθήκαμε 30 πόντους σε τρία δεκάλεπτα και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες παρέταξαν ασυνήθιστα σχήματα. Παίξαμε το παιχνίδι σε υψηλό ρυθμό, τρέξαμε πολύ, μοιράσαμε 23 ασίστ, κάναμε μόνο 7 λάθη και όπως στο 2ο παιχνίδι πήραμε 18 επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό δείχνει ομαδικότητα και αυτή θα μας βοηθήσει και στο 4ο παιχνίδι κόντρα στην πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Εχουμε την περσινή άσχημη εμπειρία αλλά τώρα είμαστε διαφορετική ομάδα. Πρέπει να ετοιμάσουμε πολύ καλά το ματς. Εχουμε σοβαρό πρόβλημα με Ντόρσι που έχασε τον έλεγχο όταν έπεσε και τον Πρίντεζη που χτύπησε στον αστράγαλο. Πρέπει να συνεχίσουμε".

Όσον αφορά το γεμάτο ΣΕΦ δήλωσε: " Το ΣΕΦ γέμισε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο μας. Ελπίζω να είναι κοντά μας και στο επόμενο ματς. Οι παίκτες μου τους πρόσφεραν μια μεγάλη παράσταση, που λίγες ομάδες στην Ευρώπη μπορούν να προσφέρουν τέτοιο θέαμα. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος".

Για τον περυσινό αποκλεισμό ανέφερε: " Πέρυσι είχαμε ίσως τρεις καλύτερους χειριστές της μπάλας, όμως, είχαμε κάνει πολλά περισσότερα λάθη. Δουλέψαμε αρκετά πάνω σε αυτό το σημείο ειδικά με τα νέα παιδιά. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό σημείο στον έλεγχο του παιχνίδι".

Σε ερώτηση για το αν η Σιένα... άφησε το ματς μόλις η διαφορά ανέβηκε σε δυσθεώρατα ύψη τόνισε: " Ρωτήστε τον αντίπαλο προπονητή. Δεν είναι για εμένα αυτή η ερώτηση". Στη συνέχεια, όμως μόλις έμαθε ότι ο Σιμόνε Πιανιτζάνι άφησε να εννοηθεί ότι αυτό έκαναν οι Ιταλοί πρόσθεσε: " Ετσι είπε; Ε, εμείς είμαστε μικρά παιδιά και δεν ξέρουμε".

Πιανιτζάνι: "Καλό και έντονο ματς ο Ολυμπιακός"

Από την πλευρά του ο Σιμόνε Πιανιτζάνι, ο οποίος είχε μίλησε λίγο νωρίτερα δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό έκανε πολύ καλό και έντονο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε καλά, αλλά χάσαμε ελεύθερα σουτ και σκοράραμε λιγότερο από ότι συνήθως. Όταν ο Ολυμπιακός άρχισε να χτίζει την διαφορά, εμείς σταματήσαμε να παίζουμε. Μος και Θόρτον είχαν προβλήματα τραυματισμών και δεν ήταν έτοιμοι.

Εμείς είχαμε πρόβλημα ενέργειας. Αυτή την περίοδο δεν βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Ο αριθμός των ριμπάουντ εξηγεί τα πάντα. Από ένα σημείο και μετά οι παίκτες μου απλά περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι. Εχουμε μια ακόμη ευκαιρία να ισοφαρίσουμε την σειρά και να γυρίσουμε στην Ιταλία. Δεν ξέρω ποιοι παίκτες μου θα είναι 100% έτοιμοι να παίξουν, αλλά θα προσπαθήσουμε για τη νίκη".

Έπειτα δήλωσε σχετικά με το αν η ομάδα του άφησε το ματς μετά από ένα σημείο: " Είναι φυσιολογικό ότι μετά το κακό ξεκίνημά τους οι παίκτες μου δεν είχαν την ψυχολογία να κυνηγήσουν το ματς. Τους ζήτησα να παίξουν, αλλά από ένα σημείο και μετά ξεκούρασα κάποιους παίκτες που είχαν πρόβλημα.

Συνήθως τα παιχνίδια μας πάνε στους 90 πόντους. Ηταν ένα ασυνήθιστο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, που ενώ αμφότερες έχουν καλούς παίκτες και σκόρερς το σκορ ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Προφανώς έχουμε μια ακόμη ευκαιρία μπροστά μας, αλλά για να την αξιοποιήσουμε θα πρέπει να κάνουμε ότι δεν κάναμε σήμερα. Να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση και να γυρίσουμε την μπάλα. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ηταν παράξενη μέρα σήμερα. Για εμάς ήταν αδύνατο να καλύψουμε το κενό της ενέργειας".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ