EUROLEAGUE

Ίβκοβιτς: "Να μάθουμε από το ματς"

Ίβκοβιτς: "Να μάθουμε από το ματς"
INTIME SPORTS

Η Φενερμπαχτσέ ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό, ενώ στοίχισαν στους "ερυθρόλευκους" οι τραυματισμοί, σύμφωνα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η Φενέρ ήταν καλύτερη, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα τραυματισμών τον ανάγκασαν να παίξει με σχήματα που δεν το έχει κάνει ξανά.

" Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και νομίζω ότι η Φενερμπαχτσέ άξιζε τη νίκη γιατί ήταν καλύτερη ομάδα απόψε. Ο έλεγχος του παιχνιδιού μας στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν ήταν στην ποιότητα που θέλουμε", τόνισε ο Ίβκοβιτς και συμπλήρωσε:

" Με 26 και 27 πόντους στην άμυνα δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Ο τραυματισμός του Παπαδόπουλου στην τελευταία προπόνηση και αυτός του Άντιτς ήταν πρόβλημα. Μας άλλαξε πολλά πράγματα και παίξαμε με σχήματα που δεν το έχουμε ξανακάνει όπως με τον Παπανικολάου στο "4" ή με τον Χάουαρντ στο "5" που έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι και να συνεχίσουμε.

Δεν νομίζω ότι δεν είχαμε ενέργεια, αλλά δεν ελέγξαμε το παιχνίδι. Όταν λέμε ότι θα πρέπει να ποστάρουμε με τον Γλυνιαδάκη δεν μπορούμε να σουτάρουμε τρίποντα. Είναι σίγουρα θέμα εμπειρίας αλλά και επιθυμίας".

Χάινς: "Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία..."

Από την πλευρά του, ο Κάιλ Χάινς δήλωσε: " Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία απόψε να πάρουμε κεφάλι στον όμιλο, αλλά δεν παίξαμε όσο καλά έπρεπε. Κάναμε πολλά λάθη και είχαμε μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ, αλλά νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα ήταν η άμυνα. Δώσαμε εύκολα καλάθια στη Φενέρ, πήρε διαφορά και μαζί και τη ψυχολογία. Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτή τη νίκη γιατί έχουμε ακόμα μπροστά μας την πρόκριση στο Τοπ-16 και γι’ αυτό θα πρέπει στα τρία επόμενα ματς να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Νομίζω ότι ο Πέρο και ο Λάζαρος είναι παίκτες κλειδιά για μας και η απουσία τους ήταν σημαντική. Σίγουρα μ’ αυτούς θα είχαμε και κάποια άλλα πράγματα στο παρκέ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Είμαστε 16 παίκτες στην ομάδα και πρέπει πάντα να έχουμε τις λύσεις για να καλύπτουμε τέτοια προβλήματα".

Σπάχια: "Σταματήσαμε τον Σπανούλη"

Ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ, Νέβεν Σπάχια τόνισε: " Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου για τη σπουδαία νίκη. Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα πριν το παιχνίδι και έχασε και τον Άντιτς και ήταν δύσκολο να κάνει κάποιες προσαρμογές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Νομίζω ότι αυτό έκανε πιο εύκολη τη δουλειά μας, αλλά και πάλι πιστεύω ότι κερδίσαμε γιατί παίξαμε καλύτερα. Σταματήσαμε τον Σπανούλη, δεν έκανε το συνηθισμένο παιχνίδι του κι αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που κερδίσαμε απόψε.

Ευχαριστούμε τον Σεφολόσα για την υγεία του και ότι μας πρόσφερε, αλλά αν ο Μάρκο Τόμας ήταν υγιής δεν θα ερχόταν ποτέ. Έχουμε τους παίκτες και θα βρούμε τον τρόπο να παίξουμε χωρίς αυτόν".

Ο Τάμπο Σεφολόσα είπε: " Ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα. Όπως παίξαμε απόψε πρέπει να το κάνουμε σ’ όλα τα παιχνίδια και ελπίζω τα παιδιά να συνεχίσουν να το κάνουν. Ελπίζω να παίζουν το ίδιο ευχάριστα σε επίθεση και άμυνα".

Τέλος, ο Κέρτις Τζέρελς ανέφερε: " Παίξαμε καλή άμυνα ως ομάδα κι αυτό μας έδωσε εύκολα καλάθια. Πήραμε ενέργεια από την άμυνα και νομίζω ότι κάναμε σπουδαία δουλειά πάνω στον Σπανούλη. Είχαμε συνέχεια και γι’ αυτό κερδίσαμε".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ