EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Χρήστος Σταυρόπουλος και ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησαν στο "OPEN Sport" για τη νέα οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται στην EuroLeague μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός έφερε την απότομη διακοπή της EuroLeague και τον συνεπακόλουθο φόβο όλων των ομάδων για τα χαμένα έσοδα της φετινής και της επόμενης σεζόν, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν σημαντικά τα οικονομικά δεδομένα για όλες τις ομάδες της διοργάνωσης. Γι αυτό το θέμα τοποθετήθηκαν στο "OPEN Sport" ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Χρήστος Σταυρόπουλος και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, οι οποίοι ανέλυσαν τα νέα δεδομένα, που επηρεάζουν άπαντες για το 2020/21.

"Οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε βάλει ένα στοίχημα, να επιστρέψουμε όσο γίνεται πιο δυνατοί. Αναμφίβολα, όλο αυτό που έγινε θα επηρεάσει οικονομικά αρκετές ομάδες. Ήδη έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις με τους παίκτες, ακολουθούν κι οι συζητήσεις με τους προπονητές και γενικότερα θεωρώ ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα" ήταν η τοποθέτηση του Δημήτρη Ιτούδη, με τον General Manager της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστο Σταυρόπουλο να προσθέτει:

"Σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα οικονομικά δεδομένα. Όχι μόνο αυτό, αλλά και από το πού θα αντλήσουμε παίκτες. Οι επιλογές που θα έχουμε θα είναι λιγότερες γιατί πιστεύω πως πάρα πολλοί παίκτες θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια του ΝΒΑ".

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης στάθηκε στο κομμάτι της προσέλευσης των φιλάθλων στα γήπεδα, η οποία ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει -είναι νωρίς άλλωστε. Ο διεθνής πόιντ γκαρντ επεσήμανε πως "Οι δουλειές σταμάτησαν με τον κορονοϊό. Είναι λογικό λοιπόν αφού επηρεάστηκαν όλα τα επαγγέλματα, να επηρεαστεί κι ο αθλητισμός. Ομάδες έχασαν χορηγούς και έσοδα από τα εισιτήρια. Εμείς παίζουμε για τον κόσμο και ξαφνικά θα πρέπει να σκεφτούμε ότι του χρόνου μπορεί να παίζουμε χωρίς φιλάθλους. Αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για εμάς".

Μέσα σε όλα, υπάρχουν περιπτώσεις ομάδων που είναι υποχρεωμένες πλέον να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το όνομα του Νικ Καλάθη κυκλοφόρησε για αρκετές ημέρες σε μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τα μεγαλύτερα πορτοφόλια της EuroLeague, πριν ακολουθήσει η συμφωνία με την Μπαρτσελόνα, την οποία αποκάλυψε το Sport24.gr την Πέμπτη 28 Μαΐου.

Για το συγκεκριμένο θέμα, τόσο ο Δημήτρης Ιτούδης όσο και ο Χρήστος Σταυρόπουλος απέφυγαν να απαντήσουν, με τον πρώτο να επισημαίνει πως "ο Νικ Καλάθης είναι εγνωσμένης αξίας. Είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του στον Παναθηναϊκό και προφανώς η εξέλιξή του είναι εκπληκτική όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ο ηγέτης της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο αρχηγός της. Οτιδήποτε συμβεί, αν συμβεί κάτι, θα το συζητήσουμε εκείνη την στιγμή" και τον δεύτερο να προσθέτει: "Ο Νικ Καλάθης είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, από τους καλύτερους στην Ευρώπη σε αυτή τη θέση. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, γιατί έχει συμβόλαιο με την ομάδα του".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ