EUROLEAGUE

Ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ σημαίνει πλεονέκτημα έδρας για τον Παναθηναϊκό

Ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ σημαίνει πλεονέκτημα έδρας για τον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI

Σε περίπτωση νίκης επί της Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός θα δώσει ραντεβού με τη λιθουανική ομάδα στους "8" της EuroLeague, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στη Ρεάλ. Εάν ηττηθεί όμως, τότε θα... αποφασίσουν οι Μαδριλένοι.

Τελευταία αγωνιστική σήμερα για την κανονική περίοδο της EuroLeague και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν αναφορικά με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις (6/4, 19:00), δεδομένης και της παραφιλολογίας που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τους Ισπανούς . Το μόνο σίγουρο ενόψει των σημερινών αγώνων σε ΣΕΦ και Μαδρίτη είναι ότι οι ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να "επιλέξουν" αντίπαλο για τα playoffs είναι δύο: ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ.

Εάν ο Ολυμπιακός νικήσει την Ζαλγκίρις...

Ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει ΜΟΝΟ εφόσον νικήσει την Ζαλγκίρις. Κι αυτό διότι αυτομάτως θα τερματίσει οριστικά 3ος και θα "κλειδώσει" τα τελευταία δύο ζευγάρια των προημιτελικών (Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκός-Ρεάλ). Παράλληλα θα δώσει στους Μαδριλένους τη δυνατότητα να έχουν τον έλεγχο της δικής τους μοίρας. Κι αυτό διότι στην προκειμένη περίπτωση οι Μαδριλένοι θα χρειάζονται μία απλή νίκη επί της Μπάμπεργκ (στο ματς που θα διεξαχθεί στις 22:00) προκειμένου να τερματίσουν στην τέταρτη θέση και να αποκτήσουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, λόγω των καλύτερων αποτελεσμάτων στους μεταξύ τους αγώνες.

Εάν η Ζαλγκίρις κάνει "διπλό" στο ΣΕΦ...

Τι γίνεται όμως τώρα στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός ηττηθεί από την Ζαλγκίρις; Τότε η Ρεάλ θα τερματίσει οριστικά 5η, καθώς ακόμα κι αν νικήσει τη Μπάμπεργκ, θα μειονεκτεί στην τριπλή ισοβαθμία με τους δύο "αιώνιους", κουβαλώντας τις δύο ήττες από τον Ολυμπιακό. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, οι Μαδριλένοι θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τον αντίπαλο που θα έχουν στους "8", έστω και με μειονέκτημα έδρας στη σειρά.

Εάν νικήσουν την Μπάμπεργκ, τότε θα δημιουργήσουν τριπλή ισοβαθμία και σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα μείνει στην 3η θέση και ο Παναθηναϊκός στην 4η, δημιουργώντας τα εξής ζευγάρια για τη φάση των "8": Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις, Παναθηναϊκός-Ρεάλ.

Εάν όμως η Ρεάλ ηττηθεί από την Μπάμπεργκ, τότε θα δημιουργήσει ισοβαθμία μεταξύ των δύο "αιωνίων", στην οποία υπερτερεί ο Παναθηναϊκός. Αυτό σημαίνει ότι οι "πράσινοι" θα ανέβουν στην τρίτη θέση και θα ρίξουν τον Ολυμπιακό στην τέταρτη, αλλάζοντας τελείως και τα ζευγάρια όπως είναι αυτή τη στιγμή. Τότε ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις με πλεονέκτημα έδρας στη σειρά και ο Ολυμπιακός την Ρεάλ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ