EUROLEAGUE

Η Ζιελόνα Γκόρα πέρασε από τη Ρωσία

Η Ζιελόνα Γκόρα πέρασε από τη Ρωσία

Η Ζιελόνα Γκόρα έγινε η πρώτη ομάδα στη Euroleague που καταφέρνει να φύγει με ψηλά το κεφάλι από την έδρα της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι Πολωνοί επικράτησαν με 66-51 και διατήρησαν ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης

Το όνειρο της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 έμεινε ζωντανό για την Ζιελόνα Γκόρα, η οποία όντας αποφασιστική και αρκετά εύστοχη όποτε χρειάστηκε επικράτησε με 66-51 της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ήττα μέσα στο Κράσνονταρ για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που "πληγώθηκε" από τα κακά ποσοστά που είχε πίσω από τα 6,75μ. (3/22 τρίποντα). Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Ματέουσζ Πονίτκα, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα έχοντας κάνει double double με 11 πόντους και ριμπάουντ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Με την τριάδα των Μπορόβνιακ, Ζαμοΐσκι και Ντζούρισιτς να τιμωρεί κάθε αμυντική ολιγωρία της Λοκομοτίβ η Ζιελόνα Γκόρα κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της (8-10 στο 4'). Για τους γηπεδούχους έμοιαζε με άλυτο "γόρδιο δεσμό" η σχέση με τους με το αντίπαλο καλάθι έξω από τα 6,75μ. κι έτσι οι Πολωνοί βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν ένα επιμέρους 14-5 κλείνοντας την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 24-13 (στο 10'). Τα κακά νέα για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, είχαν να κάνουν με τον τραυματισμό του Νεμάνι Ντζούρισιτς, ο οποίος στο 8ο λεπτό αποχώρησε με πρόβλημα στη μύτη.

Οι Ρώσοι δεν άφησαν τα πράγματα να πάρουν μη ανατρέψιμη μορφή και μπήκαν στην δεύτερη περίοδο τρέχοντας ένα σερί 5-0 που τους βοήθησε να ροκανίσουν τη διαφορά (18-24 στο 11'). Οι παίκτες του Σάσο Φιλιπόφσκι δεν ήταν διατεθειμένοι να μείνουν θεατές κι έπειτα από ένα τάιμ άουτ που "έσπασε" τον ρυθμό των γηπεδούχων απάντησαν με τρίποντο ξέσπασμα που τους βοήθησε να τρέξουν ένα 10-0 (18-34 στο 14'). Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας των Πολωνών (69% στα δίποντα, 75% τρίποντα) σε συνδυασμό με την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (8 έναντι 15) κατάφεραν να τους δώσουν την ευκαιρία να πάνε στο ημίχρονο με το σκορ στο 40-27 (στο 20').

Μπορεί όλοι να περίμεναν την δυναμική απάντηση της Λοκομοτίβ, όμως η Ζιελόνα Γκόρα είχε αντίθετη άποψη. Με ένα επιμέρους 9-2 οι Πολωνοί εκτόξευσαν για πρώτη φορά την διαφορά στους +20 (29-49 στο 23'). Σουτάροντας με 1/16 τρίποντα (ήτοι 6%) όσο κι αν ήθελε η ομάδα του Κράσνονταρ δεν μπορούσε να έχει πολλές απαιτήσεις κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 38-52 (στο 30'). Τα πάντα πλέον έδειχναν να έχουν κριθεί, καθώς οι φιλοξενούμενοι επενδύοντας στην άμυνα προσπάθησαν να ελέγξουν την προσπάθεια για το μεγάλο come back της Λοκομοτίβ (45-58 στο 35'). Τελικά η Ζιελόνα Γκόρα κατάφερε να επικρατήσει με 66-51 κι έτσι έγινε η πρώτη ομάδα της Euroleague που πέρασε νικηφόρα από τη "Basket Hall".

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 27-40, 38-52, 51-66.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ