EUROLEAGUE

Η ΤΣΣΚΑ "βύθισε" κι άλλο τη Μακάμπι

Η ΤΣΣΚΑ "βύθισε" κι άλλο τη Μακάμπι

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε στο Τελ Αβίβ (88-82), υποχρεώνοντας τη Μακάμπι στην πέμπτη της ήττα σε έξι αναμετρήσεις. Με το αριστερό ξεκίνησε τη θητεία του στην "ομάδα του λαού" ο Ζαν Τάμπακ.

Βίους αντίθετους κάνουν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι η Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Euroleague, αφού η πρώτη πανηγύρισε απόψε το 5/6 στη διοργάνωση σε βάρος της "ομάδας του λαού" (88-82), που παραμένει στην τελευταία θέση του Δ' Ομίλου έχοντας μόλις μία νίκη. Ο Ζαν Τάμπακ προσελήφθη στις αρχές της εβδομάδας για να αλλάξει την εικόνα της Μακάμπι, αλλά ήταν αδύνατο να την αναμορφώσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά από τη στιγμή που απέναντί του είχε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που προερχόταν από εντός έδρας ήττα (από την Ουνικάχα Μάλαγα) κι ήταν "πληγωμένη".

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, αφού καμία εκ των δύο δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα. Είναι ενδεικτικό πως η Μακάμπι έχασε γρήγορα το +5 (18-13) που είχε στο τέλος της πρώτης περιόδου, αφού οι παίκτες της ήταν εξαιρετικά άστοχοι. Με 8/23 δίποντα και 3/10 τρίποντα στο ημίχρονο μιας εντός έδρας αναμέτρησης άλλωστε, δεν μπορούσε να περιμένει πολλά.

Ειδικά από τη στιγμή που στην απέναντι πλευρά υπήρχε η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας τεχνικός έβλεπε τους ψηλούς του να μην αποδίδουν όπως ήθελε (7/13 μέσα στη ρακέτα), αλλά ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν "εκεί" για να κάνει τη διαφορά. Ο Σέρβος πλεϊμέικερ ήταν αυτός που ηγήθηκε της προσπάθειας στο δεύτερο δεκάλεπτο, για να γίνει η ανατροπή και να βρεθεί η ρωσική ομάδα μπροστά στο σκορ (37-38). Πολύ απλά γιατί είχε 19 πόντους με 2/2 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 6/6 βολές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά όσο η άμυνά τους... έμπαζε, ήταν αδύνατο να τα καταφέρουν. Ναι μεν κρατήθηκαν κοντά στο σκορ, αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το κάτι παραπάνω και να βρεθούν σε θέση οδηγού. Είναι χαρακτηριστικό πως από τη στιγμή που προηγήθηκαν με 63-62 (στο 29') κι έπειτα, υπέστησαν μία πλήρη καθίζηση, την οποία εκμεταλλεύτηκε άμεσα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η "αρκούδα" ήταν καταιγιστική, έβαλε μεγάλα σουτ με τους Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό και Βιτάλι Φριντζόν να ηγούνται και κάπως έτσι το -1 μετατράπηκε σε +11 (74-85) με 2'46'' να μένουν στο παιχνίδι. Η πλάστιγγα είχε γείρει πλέον οριστικά υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι το μόνο που έκαναν έκτοτε ήταν να διατηρούν την απόσταση ασφαλείας που τους χώριζε από τη Μακάμπι. Έτσι, έφτασαν στην πέμπτη τους νίκη, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από διάλειμμα μίας εβδομάδας. Όσο για τη Μακάμπι; Παραμένει στην τελευταία θέση, έχοντας πλέον σαφές πρόβλημα αναφορικά με την πρόκριση στο Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 37-38, 63-65, 82-88.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ