EUROLEAGUE

Η συντριβή, τα γενέθλια και η Λαμποράλ Κούτσα

Η συντριβή, τα γενέθλια και η Λαμποράλ Κούτσα

Η άνετη επικράτηση της Μπαρτσελόνα, το εντυπωσιακό "διπλό" της Λαμποράλ Κούτσα, η έκπληξη από την Τσεντέβιτα και η εκτός έδρας νίκη της Ζάλγκιρις ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από την 3η αγωνιστική της Euroleague. Διαβάστε τι έγινε σε όλα τα παιχνίδια της ημέρας (29/10).

Η Μπαρτσελόνα και οι απουσίες αποδείχθηκαν αξεπέραστο εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος "λύγισε" στο "Παλάου Μπλαουγκράνα". Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ηττήθηκε με 77-52 από αυτή του Τσάβι Πασκουάλ , για να μείνει πίσω στην κούρσα της πρώτης θέσης του γ' ομίλου. Η ασυνέπεια στο περιφερειακό σουτ και το "μηδέν εις το πηλίκο" του Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν δύο ακόμη στοιχεία που έκριναν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Για τον ίδιο όμιλο, η Ζάλγκιρις Κάουνας έκανε την εκτός έδρας υπέρβαση επικρατώντας στη Σμύρνη της Καρσίγιακα με 68-66. Με τον Ίαν Βουγιούκα να πετυχαίνει 11 πόντους (με 5/7 δίποντα και 1/1 βολές) και τον Παούλιους Γιανκούνας να κάνει νταμπλ νταμπλ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ), οι φιλοξενούμενοι έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο Top 16.

Από την άλλη, βήματα προς τα πίσω έκανε η Αναντολού Εφές, μετά την εντός έδρας ήττα από την Τσεντεβίτα (75-81) . Ανήμερα των γενεθλίων του Ντούσαν Ίβκοβιτς, η τουρκική ομάδα δεν τα κατάφερε κόντρα στους "κόκκινους", οι οποίοι είχαν για κορυφαίο τον Μίρο Μπίλαν των 20 πόντων και των 10 ριμπάουντ.

Με επίδειξη δύναμης, η Λαμποράλ Κούτσα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λιμόζ (71-107) , κατακτώντας δύο ακόμη βαθμούς. Το σύνολο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν καταιγιστικό από το πρώτο λεπτό, δίχως να απειληθεί από τους γηπεδούχους, που δεν κατάφεραν ούτε απόψε να κερδίσουν στην έδρα τους (σ.σ.: στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί από την Αναντολού Εφές).

Στη Ρωσία, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δυσκολεύτηκε μεν, αλλά έκανε το καθήκον της απέναντι στην Μπάμπεργκ (83-77) , χάρη στην έξτρα βοήθεια που πήρε από τον Νικίτα Κουρμπάνοφ. Οι πέντε σερί πόντοι που σημείωσε ο διεθνής φόργουορντ έδωσαν το κάτι παραπάνω στην "ομάδα του στρατού" σε σημείο που το παιχνίδι έδειχνε να... στραβώνει.

Τέλος, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε εντός έδρας της Σάσαρι (79-63) , χάρη στο "ξέσπασμά" της στο τρίτο δεκάλεπτο. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντέβιν Σμιθ, που σημείωσε 22 πόντους με 5/7 τρίποντα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ