EUROLEAGUE

Η "σαδιστική" συγκυρία της Ρεάλ να αφήσει εκτός ΤΣΣΚΑ ή Φενέρ

Η "σαδιστική" συγκυρία της Ρεάλ να αφήσει εκτός ΤΣΣΚΑ ή Φενέρ

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τη δυνατότητα να στείλει τη Φενέρμπαχτσε πάνω στην ΤΣΣΚΑ και να αφήσει εκτός Final-Four είτε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, είτε αυτή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Και είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Μια αγωνιστική πριν το τέλος τα σενάρια έχουν την τιμητική τους. Υπάρχει όμως ένα σενάριο που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί είναι αρκετά πιθανό να συμβεί, συν του ότι συμπίπτει με την ιδιαιτερότητα του προγράμματος της Euroleague. Ποιο είναι αυτό;

Αν η Μπασκόνια κερδίσει την αδιάφορη Ζαλγκίρις (εντός έδρας) κατακτά την 5η θέση και στέλνει τον Παναθηναϊκό στην 4η, είτε χάσει είτε κερδίσει στο Τελ Αβίβ. Τα δύο ματς αυτά γίνονται την Πέμπτη. Οπότε υπάρχει το σενάριο ότι στο τελευταίο παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής, στις 22.00 την Παρασκευή, η αδιάφορη Ρεάλ αν χάσει από την Εφές να στείλει την Φενέρμπαχτσε στην 7η θέση. Θα σημειωθεί τετραπλή ισοβαθμία στο 18-12 που ευνοεί τον Παναθηναϊκό (4ος) και την Μπασκόνια (5η), αφήνει την Εφές 6η και τελευταία από τις τέσσερις την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αν γίνει αυτό, τότε οι Τούρκοι θα αναμετρηθούν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μειονέκτημα έδρας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένας από τους δύο περσινούς φιναλίστ θα μείνουν εκτός Final-Four. Ένα πρόβλημα λιγότερο δηλαδή για τους Μαδριλένους, που ούτως ή άλλως θεωρητικά έχουν το ευκολότερο έργο πρόκρισης λόγω της πρώτης θέσης.

Αυτό δεν είναι βέβαια το μοναδικό ενδεχόμενο η Φενέρ να συναντήσει την ΤΣΣΚΑ, καθώς αυτό θα συμβεί αν: α) κερδίσει η Μπασκόνια, κερδίσει ο Ερυθρός Αστέρας, η ίδια η Φενέρ χάσει εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα ή β) κερδίσει η Ζαλγκίρις, χάσει η Εφές και χάσει και η ίδια η Φενέρ από τη Μπαρτσελόνα.

Το ερώτημα "αν συμφέρει την Ρεάλ να χάσει από την Εφές" θα γίνει πιο πρακτικό την Παρασκευή, όταν θα μάθουμε τα αποτελέσματα της Πέμπτης. Όπως και να 'χει όμως ακόμη και η σκέψη μπορεί να θεωρηθεί σαδιστική...

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και το 2014 η Ρεάλ είχε πρωταγωνιστήσει ξανά σε ένα παιχνίδι με σπέκουλα. Τότε αντίπαλος της ήταν η αδιάφορη Ζαλγκίρις. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι οι Μαδριλένοι έχασαν για να πέσουν στον Ολυμπιακό, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στο δρόμο της ΤΣΣΚΑ.

Αναλυτικά η κατάταξη και τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής:

Πέμπτη

20.45 Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα
21.00 Μπάμπεργκ-Γαλατάσαραϊ
21.05 Μακάμπι-Παναθηναϊκός
22.00 Μπασκόνια-Ζαλγκίρις

Παρασκευή

20.00 ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός
20.00 Νταρουσάφακα-Ερυθρός Αστέρας
21.45 Μιλάνο-Ούνιξ Καζάν
22.00 Ρεάλ-Εφές

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ