EUROLEAGUE

Η πρόταση της EuroLeague στη FIBA για τις εθνικές ομάδες

Η πρόταση της EuroLeague στη FIBA για τις εθνικές ομάδες
SAVINO PAOLELLA-ITALY 2014 [email protected] (C) 2014

Με σκοπό να βρεθεί μία λύση στο θέμα των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, η EuroLeague παρουσίασε μία αναλυτική πρόταση στη FIBA.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα "παράθυρα" για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μεγάλο και επιζητεί μία λύση . Άμεσα. Έτσι η EuroLeague επανέφερε μία πρόταση που είχε κάνει στη FIBA από τον Απρίλιο του 2012, προκειμένου να "συμπυκνωθούν" όλοι οι προκριματικοί αγώνες τον Ιούλιο του 2018 και να βγουν από το καλεντάρι τόσο οι φάσεις του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου (2017), όσο και αυτές του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2018, κάτι που αντιτίθεται φυσικά στο πλάνο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αυτό προτείνει ουσιαστικά η EuroLeague στο 528 λέξεων κείμενο-πρόταση που έστειλε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, επιδιώκοντας, όπως αναφέρει, να βρεθεί ένα " εναρμονισμένο καλεντάρι για όλη τη μπασκετική οικογένεια, ώστε να είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι να δώσουν το «παρών» σε όλες τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων".

Η EuroLeague επισημαίνει τη σημασία που υπάρχει " οι καλύτεροι παίκτες να παίρνουν μέρος με τις εθνικές ομάδες τους στα προκριματικά, στο EuroBasket, στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενες όμως παράλληλα το καλεντάρι των συλλογικών διοργανώσεων, ούτως ώστε να ανοίξει την πόρτα και στην EuroLeague να προσαρμόσει το δικό της καλεντάρι στις ημερομηνίες και να προκύψει εν τέλει ομοφωνία μεταξύ όλων των πλευρών".

Αναλυτικά η πρόταση της EuroLeague

Τι προτείνει όμως αναλυτικά η EuroLeague; Ουσιαστικά ρίχνει πάλι στο τραπέζι την πρόταση που έκανε στη FIBA στις 23 Απριλίου 2012, δίχως όμως να υπάρξει τότε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Κάπως έτσι προτείνει εκ νέου:

* Η FIBA να έχει τους παίκτες για τέσσερις εβδομάδες ανά σεζόν (τον Ιούλιο), με άλλες δύο έξτρα εβδομάδες προετοιμασίας τον Ιούνιο.

* Η EuroLeague και οι υπόλοιπες διασυλλογικές διοργανώσεις να καταλάβουν τις υπόλοιπες 38 εβδομάδες της αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή από τον Οκτώβριο (2017) μέχρι τα μέσα Ιουνίου (2018).

* Οι παίκτες να έχουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πλήρους ξεκούρασης, όλες τον Αύγουστο.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε την πρόταση της EuroLeague και στο γράφημα που ακολουθεί:

Η πρόταση της EuroLeague στη FIBA για τις εθνικές ομάδες

Η συγκεκριμένη πρόταση της EuroLeague "διαγράφει" ουσιαστικά τα "παράθυρα" του Νοεμβρίου 2017 και του Φεβρουαρίου 2018 από το καλεντάρι της FIBA, αλλά και αυτά του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2018, όταν έχουν προγραμματιστεί οι επόμενοι αγώνες.

Με άλλα λόγια, προτείνει στην FIBA να χωρέσει όλους τους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, τον Ιούλιο του 2018.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ