EUROLEAGUE

Η Ουνικάχα Μάλαγα "βύθισε" κι άλλο την Αναντολού Εφές

Η Ουνικάχα Μάλαγα "βύθισε" κι άλλο την Αναντολού Εφές

Η Αναντολού Εφές έδωσε μια ακόμη αφορμή προβληματισμού στην EuroLeague, γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη διοργάνωση. Όπως έκανε στην πρεμιέρα (απέναντι στη Φενέρμπαχτσε), έτσι κι απόψε, η Ουνικάχα Μάλαγα "σκότωσε" ένα μεγάλο όνομα από την Τουρκία (79-74).

Δύο νίκες έχει όλες κι όλες στην EuroLeague η Ουνικάχα Μάλαγα, αμφότερες απέναντι σε τουρκικές ομάδες. Μετά το "μπαμ" της πρεμιέρας απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ήταν η σειρά της Αναντολού Εφές να την "πατήσει" από την ομάδα του Τζοάν Πλάθα, η οποία ξεπέρασε πάρα πολύ γρήγορα τη βαριά ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Βαλένθια και την κάκιστη εμφάνιση -για τη Liga Endesa- απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να βάλουν τις βάσεις της νίκης τους, εκμεταλλευόμενοι τη συνέπεια του Βλάντιμιρ Στίματς στις δύο πλευρές του παρκέ. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ο έμπειρος σέντερ έκανε τη διαφορά για να βοηθήσει τους "μπλε" να διατηρήσουν ένα μικρό προβάδισμα, την ώρα που ο Νέμανια Νέντοβιτς αδυνατούσε να αποτελέσει παράγοντα του αγώνα για την Ουνικάχα Μάλαγα.

Το "Χ" (35-35) του ημιχρόνου κατέδειξε τη γενικότερη σταθερότητα, με την ισπανική ομάδα να έχει πολλά θέματα στο σουτ στη β' περίοδο (4/18). Κάτι που στην πορεία δεν αποτέλεσε πάντως πρόβλημα, δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι ήταν ακόμη χειρότεροι. Ο Ρίκι Λέντο έβρισκε σχεδόν αποκλειστικά το σίδερο, ο Έρικ ΜακΚόλουμ ήταν διστακτικός και κάπως έτσι η Αναντολού Εφές κλήθηκε να βρει εναλλακτικές πηγές σκοραρίσματος. Δίχως αποτέλεσμα.

Η Ουνικάχα Μάλαγα βρήκε τον τρόπο να ανακάμψει στην τελευταία περίοδο, με το δικό της προβάδισμα να γεμίζει άγχος τους παίκτες των γηπεδούχων, που κατέρρευσαν ολοκληρωτικά στην τελική ευθεία. Ήρθε, δε, κι η χαριστική βολή από τον Νέμανια Νέντοβιτς, για να "υπογράψει" τη δεύτερη ισπανική νίκη στη διοργάνωση, όλως τυχαίως απέναντι -ξανά- σε τουρκικό αντίπαλο. Από την άλλη, η Αναντολού Εφές είναι η μοναδική ομάδα δίχως νίκη στην EuroLeague.

Η Ουνικάχα Μάλαγα "βύθισε" κι άλλο την Αναντολού Εφές

Ο MVP

Ο Νέμανια Νέντοβιτς ήταν άστοχος στο α' μέρος (0/5 σουτ), αλλά μόλις γύρισε στο παρκέ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, έκανε τη διαφορά. Συνεισέφερε επιθετικά τόσο στο εκτελεστικό κομμάτι (5/8 σουτ) όσο και στο δημιουργικό (8 ασίστ) για να βοηθήσει την Ουνικάχα Μάλαγα να πάρει τη νίκη. Στα 22'16'' που αγωνίστηκε είχε συνολικά 13 πόντους με 2/5 δίποντα και 3/8 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Αναντολού Εφές έχει πολλά θέματα ευστοχίας, εξ ου και η αδυναμία της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τα 6/28 τρίποντα καταδεικνύουν πως οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν είναι συνεπής πίσω από τα 6μ75, την ώρα που ένα από τα βασικά "γρανάζια" της τουρκικής ομάδας είναι... απών. Ο Ρίκι Λέντο είχε 2/10 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 1/4 βολές στην αναμέτρηση, για να ρίξει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά του στην EuroLeague (8/32 δίποντα, 4/17 τρίποντα, 3/7 βολές).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τελική ευθεία του αγώνα, το άγχος και η πίεση για την πρώτη νίκη στη διοργάνωση βάρυνε πολύ τους παίκτες της Αναντολού Εφές, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να το... αντέξουν. Το προβάδισμα χάθηκε από τα δικά τους χέρια για να πάει σε αυτά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πανηγύρισαν το πρώτο τους "διπλό" για φέτος στην EuroLeague.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Μόλις 4.112 φίλαθλοι βρέθηκαν στο Sinan Erdem Dome για να δουν το παιχνίδι. Όσο περνάει ο καιρός όλο και λιγότεροι βρίσκονται στο πλευρό της Αναντολού Εφές.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία) - Μαντίλα (Φινλανδία) - Κοβάλσκι (Πολωνία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-25, 35-35, 59-53, 74-79.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Λέντο 5 (2/13 σουτ, 1/4 βολές), ΜακΚόλουμ 4 (1/6 σουτ), Μπαλμπάι 2, Μπατούκ, Μότουμ 16 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Άνταμς 10 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Στίματς 17 (7/12 δίποντα, 3/4 βολές, 11 ριμπάουντ), Μούριτς (0/4 τρίποντα), Ντάνστον 8 (8 ριμπάουντ), Σιμόν 12 (2).

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): ΜακΚάλουμ 13 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Ντίαθ 2, Σαλίν 9 (2), Μιλοσάβλιεβιτς 2 (0/3 τρίποντα), Νέντοβιτς 13 (2/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 8 ασίστ), Σερμαντίνι 13, Βαζίνσκι 7 (1), Μπρουκς 3 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Όγκουστιν 11 (8 ριμπάουντ), Σουάρεθ 6 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Μούσλι.

Ομαδικά στατιστικά - Αναντολού Εφές: 21/46 δίποντα, 6/28 τρίποντα, 14/20 βολές, 40 ριμπάουντ (23+17), 16 ασίστ, 9 κλεψίματα, 11 λάθη, 1 τάπα.

Ομαδικά στατιστικά - Ουνικάχα Μάλαγα: 17/34 δίποντα, 10/26 τρίποντα, 15/18 βολές, 32 ριμπάουντ (24+8), 20 ασίστ, 6 κλεψίματα, 14 λάθη, 4 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η Αναντολού Εφές δοκιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα (9/11) στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ενώ η Ουνικάχα Μάλαγα υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα μία μέρα αργότερα (10/11).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ