EUROLEAGUE

Η Νταρουσάφακα "τελείωσε" το πλεονέκτημα έδρας για Παναθηναϊκό

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο ξέφρενος ρυθμός που είχε ο αγώνας στην "Volkswagen Arena" στο τελευταίο δεκάλεπτο βοήθησε την Νταρουσάφακα να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods (77-72), που είπε ουσιαστικά "αντίο" στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs έκανε "φτερά" απόψε για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος ηττήθηκε από την Νταρουσάφακα (77-72) στην "Volkswagen Arena". Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ γύρισε από το -12 στα μισά της γ' περιόδου, έφτασε στο +5 στην εκκίνηση της δ', αλλά στα τελευταία τρία λεπτά δεν μπορούσε να σκοράρει. Την ίδια ώρα, ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ με τον Ουίλ Κλάιμπερν δήλωσαν "παρόντες" και "σκότωσαν" το "τριφύλλι" με μεγάλα σουτ.

Πάλι καλά θα μπορεί να λέει ο Παναθηναϊκός που, τουλάχιστον, δεν έχασε τη διαφορά της νίκης του στο ΟΑΚΑ (86-80), αφού στο φινάλε οι γηπεδούχοι δεν εκδήλωσαν επίθεση, μάλλον γιατί... ξέχασαν τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Γιώργος Οικονόμου

Ο MVP

Ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ δικαιολόγησε απόλυτα τα πολλά μηδενικά που υπάρχουν συμβόλαιό του, βάζοντας πολλά μεγάλα καλάθια. Κυρίως μέσα από φάσεις "ένας με έναν", όπου "χτύπησε" πολλές φορές τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους (με 7/14 δίπ., 2/3 τρίπ., 4/4 βολ.), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 36'25'' συμμετοχής, αλλά αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν οι πέντε πόντοι που σημείωσε στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα, κι ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν στο +2.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα τελευταία 3'15'' της αναμέτρησης το "τριφύλλι" έμεινε δίχως πόντο. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με +2 (72-70) με 1/2 βολές στο 36'45'', αλλά από εκεί και πέρα δεν σκόραρε. Ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ και ο Ουίλ Κλάιμπερν σημείωσαν τους τελευταίους πόντους του αγώνα, για να δώσουν τη νίκη στην Νταρουσάφακα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η τουρκική ομάδα νίκησε παρότι το παιχνίδι πήγε μακριά από αυτό που της αρέσει. Τα τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός προστάτευσε καλά την περιφέρειά του σε πολλές περιπτώσεις, αλλά την "πάτησε" από μέσα. Τα 24/45 δίποντα (53.3%) της Νταρουσάφακα είναι ένας αριθμός όχι τόσο συνηθισμένος, που όμως έκρινε το αποτέλεσμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αντιμετώπιση του Άντε Ζίζιτς αποτέλεσε το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αφού ο 20χρονος σέντερ ανανέωνε διαρκώς επιθέσεις, ενώ -σε δεύτερο χρόνο- σκόραρε. Με αυτόν ως μπροστάρη άλλωστε η Νταρουσάφακα έφτασε στο +7 (11-4 στο 5'03''), με το "τριφύλλι" να μετράει περίπου τρία λεπτά χωρίς καλάθι. Ο Γιάννης Μπουρούσης αποτέλεσε το αντίβαρο μέχρι το "Χ" (11-11 στο 7'08''), με τις δύο ομάδες να παραμένουν ισόπαλες μέχρι το τέλος της α' περιόδου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το β' δεκάλεπτο, έφτασαν μέχρι το +5 (22-17 στο 11'12''), αλλά από εκεί κι έπειτα ήρθαν τα συνεχόμενα τρίποντα των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Με τέσσερα σερί εύστοχα σουτ από τα 6μ75 (τα δύο από τον Γιάννη Μπουρούση), ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε απόλυτα την κατάσταση, φτάνοντας μέχρι το +7 (26-33 στο 16'25''). Ο υπερβολικός ενθουσιασμός του Μάικ Τζέιμς έδωσε όμως δύο γρήγορα καλάθια στους γηπεδούχους, που βρήκαν άμεσα απάντηση στο μομέντουμ. Από τη στιγμή μάλιστα που κράτησαν χωρίς πόντο το "τριφύλλι" μέχρι το τέλος του α' μέρους, είχαν τον τρόπο να ξαναπάρουν το προβάδισμα (35-33).

Το γ' δεκάλεπτο ήταν απογοητευτικό για την ελληνική ομάδα, η οποία επιδόθηκε σε συνεχόμενα λάθη και κακές επιστροφές στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ να "χτυπήσει" επανειλημμένως στο transition. Γι αυτό το +12 (48-36) της Νταρουσάφακα στο 24'16'' δεν προκαλούσε εντύπωση. Δεν τα παράτησαν όμως οι "πράσινοι", αφού βρήκαν τις λύσεις χάρη στη φθορά των φάουλ των γηπεδούχων και το περιφερειακό σουτ του Τζέιμς Φελντέιν. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έμειναν χωρίς πόντο για περίπου τέσσερα λεπτά, κι έτσι το προβάδισμα άλλαξε πάλι χέρια (48-49 στο 28'45'').

Το μομέντουμ δεν άλλαξε κάτοχο για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι το +5 (53-58 στο 31'20''), που έδινε στο "τριφύλλι" το πάνω χέρι για τη νίκη. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε ροντέο. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι δύο ομάδες προτίμησαν τις προσωπικές ενέργειες, ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ το πήρε προσωπικά, με τον Κρις Σίνγκλετον να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Το προβάδισμα άλλαξε μάλιστα χέρια ουκ ολίγες φορές, μέχρι να έρθουν δύο μεγάλα τρίποντα και ένα δίποντο των γηπεδούχων. Δύο από -ποιον άλλον;- τον Μπραντ Ουάναμεϊκερ και ένα από τον Ουίλ Κλάιμπερν, για να δημιουργήσουν το +6 (78-72) με 51.4'' να μένουν για το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 35-33, 53-53, 77-72.

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Μπλατ): Ουίλμπεκιν 2, Μπατούκ, Ουάναμεϊκερ 24 (2), Κλάιμπερν 12 (2), Μοερμάν, Αλντεμίρ, Άντερσον 16 (1), Ζίζιτς , Μπερτάνς 12 (2), Χαρανγκόντι 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 23 (4), Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 9 (3), Παππάς 7, Φελντέιν 6 (20, Γκάμπριελ, Τζεντίλε, Μπουρούσης 10 (8 ριμπ., 7 λαθ.), Καλάθης 5.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ