EUROLEAGUE

Η Μπασκόνια διέλυσε την Φενέρμπαχτσε

Η Μπασκόνια διέλυσε την Φενέρμπαχτσε

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ, ελέγχοντας στο απόλυτο τον ρυθμό του αγώνα, η Μπασκόνια σκόρπισε την Φενέρμπαχτσε στα 4 σημεία του ορίζοντα, διαλύοντάς την με 86-52!

Για την 6η αγωνιστική της EuroLeague, η Μπασκόνια νίκησε την Φενέρμπαχτσε με 86-52. Οι Βάσκοι έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ και κυριάρχησαν στην αναμέτρηση από το ξεκίνημα του αγώνα, παίρνοντας μία απίστευτη νίκη κόντρα σε μία Φενέρμπαχτσε που δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα.

Ο ΜVP της αναμέτρησης

Πραγματικά θα μπορούσε να μπει εδώ σχεδόν οποιοσδήποτε. Από τον Σέιν Λάρκιν και τον Ανταμ Χάνγκα, μέχρι τον Γιάκα Μπλάζιτς και τον Αντρέα Μπαρνιάνι. Τελικά ωστόσο ο... κλήρος έπεσε στον Γιόχαν Βόιτμαν. Ο Γερμανός σέντερ έχει αποδειχθεί λίρα έκατο για την Μπασκόνια από την αρχή της σεζόν. Και το επιβεβαίωσε αυτό σε ακόμα ένα παιχνίδι, κερδίζοντας κατά κράτος τους πανάκριβους Γιαν Βέσελι και Εκπε Ούντο, τελειώνοντας τον αγώνα με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο. Η Μπασκόνια ήταν καλύτερη, ανώτερη και κυριάρχησε στο παιχνίδι. Μέτρησε ένα επιβλητικό 27-13 στο σκορ στην δεύτερη περίοδο, πήγε στα αποδυτήρια με 41-24, ενώ στο 30' οι Βάσκοι προηγήθηκαν με +27 (67-40).

Ο αριθμός του αγώνα

Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, οι Βάσκοι ήταν εντυπωσιακά εύστοχοι από την περιφέρεια, μετρώντας 10/19 τρίποντα (52.6%), ενώ τελικά ολοκλήρωσαν τον αγώνα με το εξαιρετικό 10/22 τρίποντα. Την ίδια στιγμή η Φενέρμπαχτσε είχε 4/23 σουτ πίσω από την γραμμή του τριπόντου!

Το ματς

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με 4-6, αλλά η Μπασκόνια ακολούθως ξέφυγε με 12-6, χάρη σε δύο σερί τρίποντα του Μπουμπουά. Το σκορ πρώτης περιόδου ήταν 14-11, με τις δύο ομάδες να έχουν 10/37 σουτ. Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, η Μπασκόνια ξέφυγε με 22-11, έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι της, με τη Φενέρμπαχτσε να μένει 5 λεπτά χωρίς καλάθι, έχοντας μπλοκάρει στην επίθεση.

Με καλάθι του Μπάντιτζερ η διαφορά έφτασε στο +16 (35-19) για τους Βάσκους, οι οποίοι έλεγχαν στο απόλυτο τον ρυθμό του παιχνιδιού.Με τρίποντο του Ράφα Λουζ ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου η Μπασκόνια πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 41-24, με την διαφορά των 17 πόντων να είναι η μεγαλύτερη στον αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στην τρίτη περίοδο, η Μπασκόνια συνέχιζε να κάνει κουμάντο στο ματς, παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ, με την Μπασκόνια να εκτοξεύει την διαφορά στο +25 (51-26) στο 23'. Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε για λίγο (54-34), αλλά ακολούθως οι Βάσκοι βρήκαν και πάλι ρυθμό, κάνοντας ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με το τέλος της τρίτης περιόδου να τους βρίσκει να προηγούνται με +27 (67-40), έχοντας 10/19 τρίποντα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο απεγνωσμένος Ομπράντοβιτς, έριξε στο παρκέ την τρίτη πεντάδα του, χρησιμοποιώντας τους Ουργκουλου,Μαχμούτογλου, Κάλινιτς, Ερσέκ και Νάναλι. Το παιχνίδι είχε κριθεί, με τους παίκτες της Μπασκόνια να συνεχίζουν το... πάρτι τους, με την διαφορά να φτάνει στο +29 (73-44) στο 32' και τελικά να... καταλήγει στους 34 πόντους (86-52), στην πιο βαριά ήττα στην προπονητική καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς !

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 41-24, 67-40, 86-52

Διαβάστε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ