EUROLEAGUE

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός συνετρίβη στην Βαρκελώνη, καθώς ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 82-66, χάνοντας ακόμη και την διαφορά του ΣΕΦ (74-62). Απαράδεκτη εμφάνιση από τους Πειραιώτες και πλέον δυσκολεύει το ενδεχόμενο πρόκρισης.

Για την 8η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Βαρκελώνη με φιλοδοξίες, αλλά στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Οι Πειραιώτες ήταν καλοί μόνο στην πρώτη περίοδο (19-19), καθώς στη συνέχεια υπέστησαν αγωνιστική καθίζηση, πραγματοποιώντας μία απαράδεκτη εμφάνιση. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε και με +25 (66-41) στο 28', φτάνοντας στο τέλος εύκολα στην νίκη με 82-66.

Με αυτόν τον τρόπο, οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο ηττήθηκαν, αλλά έχασαν και την διαφορά με την οποία είχαν επικρατήσει στο ΣΕΦ (το +12, 74-62) στον πρώτο γύρο. Πλέον, το ενδεχόμενο πρόκρισης στα playoffs δυσκολεύει για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς στην βαθμολογία είναι εκτός τετράδας, με το ρεκόρ του να είναι στο 3-5 (μαζί με την Μπάμπεργκ), ενώ στο ενδεχόμενο που ισοβαθμήσει με την Μπαρτσελόνα θα υστερεί. Η ΤΣΣΚΑ είναι στο 6-2 με την Λαμποράλ, η Ρεάλ στο 5-3, ενώ η Μπαρτσελόνα είναι στο 4-4 με την Χίμκι.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε"

Αγραβάνης: "Καταστροφική βραδιά"

Τόμιτς: "Η εικόνα μας θα αλλάξει"

Δέχτηκε 52 πόντους σε δύο δεκάλεπτα

Οι Καταλανοί κυριάρχησαν στην αναμέτρηση, έπαιξαν καλή άμυνα και βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, ειδικά από την περιφέρεια, μετρώντας 9/13 (!) τρίποντα στο 29'. Ο Ολυμπιακός εμφάνισε αδυναμία στην δημιουργία, έχοντας αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (9/15), ενώ ήταν καταστροφική για τους Πειραιώτες τόσο η δεύτερη περίοδος, όσο και η τρίτη, στις οποίες οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν συνολικά 52 (!) πόντους, εμφανίζοντας αδυναμίες στην άμυνα.

Έκανε την "ζημιά" στους Πειραιώτες ο Ντόρσεϊ (12π, 8ρ) σε άμυνα και επίθεση, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα ο "καυτός" Περπέρογλου (16π, 3/5τρ, 6ρ), ενώ ήταν πολύτιμος για την Μπαρτσελόνα σε σκορ και δημιουργία ο Σατοράνσκι (14π, 2/4τρ, 5ασ). Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο οι Πρίντεζης (12π, 7ρ) και Σπανούλης (11π), πάλευε μόνος του στην τρίτη περίοδο ο Χάκετ (16π, 2/2τρ), βοήθησε μόνο στα ριμπάουντ ο Χάντερ (7 επιθετικά), αλλά εμφάνισε αδυναμίες στην άμυνα κόντρα στον Ντόρσεϊ. Κατώτεροι των περιστάσεων οι υπόλοιποι παίκτες.

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ματς

Μπήκε "ζεστός" ο Σπανούλης, στο +8 ο Ολυμπιακός και οι άμυνες του Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Στρόμπερι, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ, με τον Στρόμπερι να μαρκάρει τον Σατοράνσκι. Ο "ζεστός" Σπανούλης έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι, σημειώνοντας 6 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, τελειώνοντας τις φάσεις με τα αγαπημένα του ντράιβ, "τρυπώντας" συνεχώς την αντίπαλη άμυνα, με τον Χάντερ να φέρνει τους Πειραιώτες στο +7 (3-10) στο 5'.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Πρίντεζης ήταν εύστοχος από την περιφέρεια (5-13), με τους Καταλανούς να αρχίζουν να πιέζουν σε ολόκληρο το γήπεδο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε ροτέισον στην πεντάδα του, κρατώντας μόνο τον Πρίντεζη από τους βασικούς. Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό, ο Πρίντεζης συνέχισε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι (10-16), με τους Καταλανούς να αντιδρούν, μειώνοντας σε 16-17 με μπάσιμο του Σατοράνσκι. Ακολούθως, ο Σάμουελς με έμμεσο τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα, με το 19-19 να είναι το σκορ του δεκαλέπτου, στο οποίο είχε σημαντική αμυντική συνεισφορά για την Μπαρτσελόνα ο Τζόι Ντόρσεϊ.

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο, μόνοι τους Σπανούλης και Πρίντεζης

Ο Ρίμπας ευστόχησε σε τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Αγραβάνης (22-22), με τον Ντόρσεϊ να συνεχίζει να βγάζει καλές άμυνες. Στο 12' μπήκε για πρώτη φορά στο ματς ο Παπανικολάου, ενώ ο Σπανούλης με την επιστροφή του στο παρκέ έφτασε τους 8 πόντους, με ένα ακόμη ντράιβ (26-25). Ο Ντόρσεϊ έδειχνε ασταμάτητος μέσα στην ρακέτα απέναντι στον Αγραβάνη, ενώ ακολούθως ο Σάμουελς έφερε τους Ισπανούς στο +5 (30-25) στο 15'. Ο Πρίντεζη από το low-post μείωσε σε 32-28, ο Αρόγιο έφερε την Μπαρτσελόνα στο +9 (37-28) στο 18', με τον Χάντερ να δίνει πολύτιμες βοήθειες με τα επιθετικά ριμπάουντ (6) που έπαιρνε, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τα αξιοποιούσαν.

Ο Σπανούλης στον αιφνιδιασμό έδωσε... ανάσα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Περπέρογλου με τρίποντο έφερε τους Καταλανούς στο +10 (40-30) στο 19'. Οι "ερυθρόλευκοι" σπαταλούσαν πόντους από την γραμμή των βολών (5/12), ενώ έχαναν και αρκετά εύκολα λέι-απ κοντά στο καλάθι, με τους Ισπανούς να τιμωρούν τον αντίπαλο τους, καθώς ο Ναβάρο με τρίποντο εκτόξευσε την διαφορά στο +14 (45-31) στο τέλος του ημιχρόνου, σε ένα καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο, σε άμυνα και επίθεση (26-12), για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Σπανούλης (11π) και Πρίντεζης (10π) έπαιζαν... μόνοι τους στην επίθεση.

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Μπαρτσελόνα έκανε την "ζημιά" με συνεχόμενα τρίποντα

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε με την βασική του πεντάδα, με τον Όλεσον να ρίχνει... ξύλο στην άμυνα στον Σπανούλη και τους Καταλανούς να ρίχνουν δύο παίκτες πάνω στον Πρίντεζη, με αποτέλεσμα να τους δημιουργούν πρόβλημα. Στη συνέχεια οι Ισπανοί πήραν... φωτιά από την περιφέρεια, σημειώνοντας τρία σερί τρίποντα με τους Περπέρογλου και Όλεσον, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +23 (58-35) στο 25', με τους Πειραιώτες να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν, βγάζοντας και νεύρα στο παιχνίδι τους.

Ο Σφαιρόπουλος αναζητούσε το ιδανικό σχήμα στο παρκέ, κάνοντας συνεχώς αλλαγές, συνεχίζοντας με τους Χάκετ, Όντομ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Χάντερ, με τον Ιταλό γκαρντ να δίνει... ανάσα με τρίποντο (58-38) στο 26'. Στη συνέχεια είχαμε διαγωνισμό τριπόντων μεταξύ Σατοράνσκι και Χάκετ, απαντώντας ο ένας στο τρίποντο του άλλου (64-41), με την διαφορά για τους γηπεδούχους να φτάνει και στο +25 (66-41) στο 28'. Ο Ιταλός γκαρντ πάλευε μόνος του στην 3η περίοδο, δίνοντας συνεχώς σκορ στην ομάδα του, με την Μπαρτσελόνα να είναι εντυπωσιακά εύστοχη από την περιφέρεια με 9/13 τρίποντα στο 29'. Ο Ντόρσεϊ συνέχισε να κάνει την διαφορά μέσα στην ρακέτα και στις δύο πλευρές του παρκέ (12π, 7ρ), με το τέλος της περιόδου να "γράφει" 71-47.

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχασε το ματς, έχασε και την διαφορά

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει την διαφορά στο σκορ, αλλά συνέχισε να αναλώνεται σε λάθη, δείχνοντας και αδυναμίες στην άμυνα. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, με τον Όλεσον να σκοράρει εύκολα, "γράφοντας" το 75-54 στο 35', με τους Ισπανούς να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ, απέναντι σε μία ομάδα που είχε ξεμείνει από δυνάμεις.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέχεια επέλεξε χαμηλό σχήμα, παίζοντας "Smallball", χρησιμοποιώντας τον Πρίντεζη στο "5", με τον Τζόνσον-Όντομ να βγαίνει μπροστά και να μειώνει σε 77-61 στο 37', προσπαθώντας τουλάχιστον να ρίξει την διαφορά ώστε να μην καλυφθεί το +12 (74-62) της νίκης του στο ΣΕΦ. Ο Στρόμπερι με τρίποντο μείωσε σε 79-64, ο Αθηναίου αστόχησε στο επόμενο τρίποντο, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει στο τέλος την νίκη με σκορ 82-66, μη καταφέρνοντας να υπερασπιτεί και την διαφορά του από το πρώτο ματς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην τέταρτη περίοδο δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Σπανούλης.

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 45-31, 71-47, 82-66

Ανά δεκάλεπτο: 19-19, 26-12, 26-16, 11-19

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόλμαν, Ντόρσεϊ 12 (8ρ), Ρίμπας 6, Ναβάρο 13 (2), Σατοράνσκι 14 (2), 4ρ, 5ασ, Σάμουελς 11, Όλεσον 4, Αρόγιο 2, Περπέρογλου 16 (3) 6ρ.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 3, Χάντερ 5 (7ρ), Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 11, Στρόμπερι 3, Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 12 (7ρ), Αγραβάνης 9, Μάντζαρης, Χάκετ 16 (2), Παπανικολάου 1, Αθηναίου.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Αναλυτικά τα στατιστικά της Μπαρτσελόνα στο ματς

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ