EUROLEAGUE

Η Μπαρτσελόνα προκαλεί δέος, η Ρεάλ τρομάζει κόσμο

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ρεάλ προσγείωσε την Μπαρτσελόνα των ηχηρών μεταγραφών στον τελικό του Supercopa. Ενώ όμως οι Καταλανοί έχουν δρόμο μπροστά τους, μία ματιά στο ρόστερ των Μαδριλένων δείχνει πολλά.

Ο Φαμπιέν Κοζέρ ήταν ο... αφανής MVP του Final Four της EuroLeague το 2018, με το βραβείο να καταλήγει τελικά στον Λούκα Ντόντσιτς. Στον τελικό του φετινού Supercopa ανάμεσα στην Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα δεν έβγαλε την φόρμα του. Και δεν είχε καμία σημασία, αφού η ομάδα του νίκησε με 89-79.

Η κυνική νίκη της Ρεάλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα των ηχηρών μεταγραφών υποχρέωσε πολύ κόσμο να καταλάβει αυτό που όσοι παρακολουθούν μπάσκετ ήξεραν ήδη: Μπορείς να ξοδέψεις όσα λεφτά θέλεις, αλλά δεν γίνεται να γίνεις ομάδα μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Το ρόστερ των Καταλανών είναι γεμάτο αστέρια. Από τον Νίκολα Μίροτιτς και τον Κόρι Χίγκινς, μέχρι τον Μπράντον Ντέιβις, τον Άνταμ Χάνγκα, τον Μάλκολμ Ντιλέινι, τον Άλεξ Αμπρίνες ( που δεν αγωνίστηκε, αφού ακόμα προσπαθεί να βρει ρυθμό) και τον Άντε Τόμιτς, το βάθος τους τρομάζει. Ομάδα όμως ακόμα δεν είναι, κάτι που παραδέχθηκε και ο Βίκτορ Κλαβέρ μετά τον αγώνα.

ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Επειδή ωστόσο ίσως στην αρχή αυτό να μην έγινε σαφές, μία ορθή επανάληψη: Ο Φαμπιέν Κοζέρ ήταν σε αυτό το παιχνίδι ο 12ος παίκτης της ομάδας και δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο! Ο δε Τρέι Τόμκινς ήταν εκτός 12αδας λόγω των περιορισμών στους ξένους! Και δεν είχε καμία σημασία.

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα θέλουν να κατακτήσουν την EuroLeague. Δεν το κρύβουν. Η πρώτη παρατάσσει τον κορμό της – τον οποίο έχει κρατήσει ξοδεύοντας (πάρα) πολλά λεφτά – η δεύτερη απλώς ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι και έκανε ηχηρές μεταγραφές, θαμπώνοντας τον κόσμο.

Ενώ όμως η Μπαρτσελόνα προκαλεί δέος με το ρόστερ που έφτιαξε, η Ρεάλ προκαλεί... τρόμο. Όχι επειδή νίκησε την (ανέτοιμη) Μπαρτσελόνα, όσο επειδή δείχνει να γέμισε ακόμα περισσότερο ένα ρόστερ το οποίο ήταν ήδη πλήρες, έχοντας την δυνατότητα να παίξει κάθε στυλ μπάσκετ.

Στην ισπανική μάχη γιγάντων, οι ανέτοιμες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα κατάφεραν να παίξουν όμορφο μπάσκετ για την εποχή, στέλνοντας με τον τρόπο τους τα μηνύματά τους σε όλη την μπασκετική Ευρώπη.

Η σεζόν βέβαια είναι τεράστια και πολλά μπορούν να αλλάξουν, κάτι που κατάλαβαν οι Καταλανοί όταν είδαν το Τομά Ερτέλ να τραυματίζεται στην προετοιμασία της Γαλλίας και άλλαξαν τον προγραμματισμό τους. Βέβαια το γεγονός ότι γέμισαν το κενό του Γάλλου με τον... Ντιλέινι δείχνει επίσης πολλά. Η χημεία όμως δεν αγοράζεται και το ταλέντο από μόνο του μπορεί να σε πάει μόνο μέχρι ενός σημείου. Τόσο η Ρεάλ όσο και η Μπαρτσελόνα το έχουν μάθει αυτό με τον άσχημο τρόπο. Όπως και να έχει, η φετινή σεζόν θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ