EUROLEAGUE

Η Μπάμπεργκ "προσγείωσε" την Μάλαγα

Η Μπάμπεργκ "προσγείωσε" την Μάλαγα

Παρότι στο ξεκίνημα είδε να κινδυνεύει από τα φάουλ η Μπάμπεργκ δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο την μαχητικότητα της καταφέρνοντας να υποχρεώσει την Μάλαγα στην πρώτη της φετινή ήττα που ήταν μάλιστα εμφατική (73-53)

Η Μάλαγα είδε το αήττητο σερί της στην Euroleague να γκρεμίζεται στην Γερμανία. Η μαχητική κι αποφασιστική Μπάμπεργκ με "καταιγισμό" τριπόντων έφτασε στη νίκη με το εμφατικό 73-53 καλύπτοντας μάλιστα και τη διαφορά από την ήττα στον πρώτο γύρο (76-71). Οι γηπεδούχοι έχοντας σε ρόλο ηγέτη τους Στρέλνιεκς (14), Ουάναμεϊκερ (13), Μίλερ (11) και με 10 τρίποντα για "προίκα" έφτασαν σε μία νίκη που τους φέρνει πολύ κοντά στο ΤΟΡ 16.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος εκτός της γεμάτης στατιστικής του (8π., 3ριμπ., 4ασ. σε 21 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα) είχε πολύ ουσιαστικό ρόλο σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένες το παιχνίδι και στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά τα σουτ έξω από τα 6,75μ. ήταν αυτά που έκαναν την διαφορά. Ο Έντουιν Τζάκσον με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε το πρώτο μικρό προβάδισμα στους Ανδαλουσιάλους (3-8 στο 4'). Από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο του αγώνα ο Αντρέα Τρινκέρι είδε το παιχνίδι να μην κυλάει όπως το είχε σχεδιάσει, καθώς ο Νίκος Ζήσης έπρεπε να πάει στον πάγκο με 2 γρήγορα φάουλ, ενώ ο Ντάριους Μίλερ έπειτα από τεχνική ποινή έφτανε κι αυτός στα 3. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπειτα από 6 λεπτά αγώνα τα φάουλ ήταν 7-1 (9-13 στο 6'). Στην πορεία τα πράγματα ισορρόπησαν κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 14-17 (στο 10').

Η επιλογή του Πλάθα να κρατήσει για αρκετή ώρα στον πάγκο τον Τζάκσον, ο οποίος έδειχνε "ζεστός" στο ξεκίνημα, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μπουν μπροστά στο σκορ τρέχοντας ένα επιμέρους 12-6 (26-22 στο 14'). Οι παίκτες του Τρινκέρι ολοένα και περισσότερο έβρισκαν ρυθμό και ψυχολογία την ώρα που οι φιλοξενούμενοι συνεχώς οπισθοχωρούσαν. Η Μπάμπεργκ με μπροστάρηδες τους Ουάναμεϊκερ και Στρέλνιεκς έτρεξε ένα επιμέρους 11-3 (37-25 στο 18') και τελικά έκλεισε το ημίχρονο όντας μπροστά με 40-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν δίνοντας μεγάλο βάρος στην άμυνα, καθώς όλα έδειχναν ότι εκεί θα κρινόταν ο νικητής. Οι γηπεδούχοι επιθετικά συνέχισαν να ποντάρουν πολλά στο περιφερειακό τους σουτ, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν αμιγώς μέσα από τα 6,75μ., ενώ τα ποσοστά τους πολλές ήταν απογοητευτικά (50-35 στο 26'). Όταν οι παίκτες του Τρινκέρι άρχισαν να απειλούν κι από κοντά τότε έτρεξαν ένα σερί 8-0 ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με +20 (57-37 στο 28'). Η πλάστιγγα είχε γείρει πλέον και το μόνο που απέμενε ήταν να φανεί ποιο θα είναι το τελικό σκορ. Ο φωτεινός πίνακας τελικά έγραψε 73-53.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 40-29, 60-37, 73-53.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ