ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Μπάγερν έσπασε όλα τα κοντέρ

Η Μπάγερν έσπασε όλα τα κοντέρ
EUROKINISSI

Η νίκη της Μπάγερν επί της Νταρουσάφακα θα μείνει στην ιστορία της γερμανικής ομάδας ως η καλύτερη που έχει κάνει ποτέ στην EuroLeague. Αυτό τουλάχιστον λένε οι αριθμοί.

Μία νίκη επί αυτήςτης Νταρουσάφακα δεν αποτελεί δα και ιστορική επιτυχία για μία ομάδα. Σε στατιστικό επίπεδο, πάντως, το ηχηρό 116-70 που κατέγραψε η Μπάγερν το βράδυ της Πέμπτης (8/11) έχει ιστορική σημασία για την γερμανική ομάδα, αφού πρόκειται για την κορυφαία εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ στηνEuroLeague. Συνοδεύτηκε μάλιστα από ουκ ολίγα ρεκόρ.

Κατ’ αρχάς, η Μπάγερν έσπασε τα ρεκόρ της στην διοργάνωση σε δέκα στατιστικές κατηγορίες! Συγκεκριμένα σε: πόντους (116),index rating (156), εύστοχα σουτ (45), εύστοχα τρίποντα (18), ποσοστό σε δίποντα (64,3%), ποσοστό σε τρίποντα (69,2%), ποσοστό συνολικά (66,2%), ασίστ (28), λιγότερα λάθη (6) και αναλογία ασίστ/λαθών (466,7%).

Δείτε επίσης που βρίσκονται οι στατιστικές επιδόσεις των Βαυαρών και στις ιστορικές λίστες της διοργάνωσης...

* Οι 116 πόντοι της Μπάγερν αποτελούν ισοφάριση της 7ης καλύτερης επίδοσης στην ιστορία της EuroLeague -και της 6ης για αγώνες που δεν χρειάστηκαν παράταση,

* Τα 18 εύστοχα τρίποντα ισοφάρισαν την 3η καλύτερη επίδοση στην ιστορία τηςEuroLeague.

* Το ποσοστό ευστοχίας με το οποίο σούταρε συνολικά η γερμανική ομάδα (66,2%) είναι το 2ο καλύτερο φετινό και 20ό συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης.

* Το 69,2% στα τρίποντα συνιστά την καλύτερη φετινή επίδοση -και 18η στην ιστορία.

* Η αναλογία των 28 ασίστ για 6 λάθη είναι η κορυφαία που έχει καταγραφεί φέτος και η 21η καλύτερη στην ιστορική λίστα.

* Οι 156 μονάδες που συγκέντρωσε στον δείκτη αξιολόγησης είναι ρεκόρ για φέτος. Η συγκεκριμένη επίδοση της Μπάγερν είναι επίσης η κορυφαία που έχει σημειωθεί στηνEuroLeagueτην τελευταία τετραετία και η 8η καλύτερη συνολικά.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ