EUROLEAGUE

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs

Ο Παναθηναϊκός έμεινε "ζωντανός" στο κυνήγι των playoffs της EuroLeague, ο Ολυμπιακός έχασε σημαντικό έδαφος στη προσπάθεια που κάνει να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης και το Sport24.gr μετά την συμπλήρωση της 21ης αγωνιστικής αναλύει τα δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός στην 21η "στροφή" της ΕuroLeague επέστρεψε τις επιτυχίες, καθώς εκμεταλλεύτηκε την έδρα του απέναντι στην Αναντολού Εφές, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα. Το "τριφύλλι" έκανε ένα βήμα για μπει στα playoffs, ενώ οι ερυθρόλευκοι έχασαν έδαφος στη μάχη για την 4η θέση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Χίμκι - Ζάλγκιρις Κάουνας 74-64

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 55-76

Μπάγερν Μονάχου - Φενέρμπαχτσε 90-86 (β' παρ.)

Μπασκόνια - Μακάμπι Τελ Αβίβ 97-73

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπουντούτσνοστ 99-69

Νταρουσάφακα - Ρεάλ Μαδρίτης 82-86

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 88-75

Γκραν Κανάρια - Αρμάνι Μιλάνο 104-106 (παρ.)

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ (σε 21 αγώνες)

1. Φενέρμπαχτσε 18-3

2. Ρεάλ Μαδρίτης 17-4

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 16-5

4. Αναντολού Εφές 13-8

5. Μπαρτσελόνα 12-9

6. Ολυμπιακός 12-9

7. Μπάγερν Μονάχου 11-10

8. Μπασκόνια 10-11

9. Αρμάνι Μιλάνο 10-11

10. Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-12

11. Παναθηναϊκός 9-12

12. Χίμκι 8-13

13. Ζάλγκιρις Κάουνας 8-13

14. Γκραν Κανάρια 6-15

15. Μπουντούτσνοστ 6-15

16. Νταρουσάφακα 3-18

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ

4. Αναντολού Εφές (13-8)

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρόγραμμα (4 εντός, 5 εκτός): Γκραν Κανάρια (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Μακάμπι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εκτός), Μπασκόνια (εκτός), Αρμάνι Μιλάνο (εντός).

Με λίγα λόγια: Η Αναντολού Εφές έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σύγκριση με την Μπαρτσελόνα κυρίως, αλλά και τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Αταμάν, όμως, σε σύγκριση με τους άλλους δύο μονομάχους για την 4η θέση έχει το καλύτερο ρεκόρ, ενώ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα στην έδρα της. Αν πάρει αυτά τα δύο παιχνίδια, θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για να πάρει την 4η θέση, ακόμα και σε περίπτωση που δεν καλύψει την διαφορά των 15 και των 9 πόντων που είχε ηττηθεί σε Ισπανία και Ελλάδα.

5. Μπαρτσελόνα (12-9)

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs
EUROKINISSI

Το πρόγραμμα (6 εντός, 3 εκτός): Ζάλγκιρις (εντός), Μπασκόνια (εντός), Ρεάλ (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Μπάγερν (εκτός), Μπουντούτσνοστ (εντός), Χίμκι (εντός).

Με λίγα λόγια: Οι Καταλανοί ήταν οι κερδισμένοι της 21ης αγωνιστικής, καθώς "άλωσαν" το ΣΕΦ υπερκαλύπτωντας την διαφορά των 9 πόντων που είχαν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η Μπαρτσελόνα θεωρητικά έχει το πιο βατό πρόγραμμα και σε περίπτωση που επικρατήσει της Εφές στην Πόλη θα έχει το πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με την τουρκική ομάδα και τον Ολυμπιακό. Η προστασία του Παλάου Μπλαουγκράνα και η συνέχεια των καλών εμφανίσεων είναι δύο σημαντικά ζητούμενα για τους Καταλανούς.

6. Ολυμπιακός (12-9)

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το πρόγραμμα (4 εντός, 5 εκτός): Μακάμπι (εκτός), Αναντολού Εφές (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εκτός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Μπάγερν (εντός), Γκραν Κανάρια (εκτός), Ζάλγκιρις (εντός), Νταρουσάφακα (εντός).

Με λίγα λόγια: Ο Ολυμπιακός έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά του να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης της EuroLeague, καθώς απέναντι στην Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Οι μπλαουγκράνα πλέον έχουν το πλεονέκτημα στην απλή ισοβαθμία με τους ερυθρόλευκους, για τους οποίους το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ανατνολού Εφές αποκτά χαρακτήρα "τελικού". Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ χρειάζεται την εκτός έδρας νίκη, η οποία σε περίπτωση που η Εφές νικήσει την Μπαρτσελόνα, θα της δώσει σίγουρα το πλεονέκτημα σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFFS

7. Μπάγερν Μονάχου (11-10)

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs
EUROKINISSI

Το πρόγραμμα (3 εντός, 6 εκτός): Μπασκόνια (εκτός), Ρεάλ (εκτός), Μπουντούτσνοστ (εκτός), Μακάμπι (εντός), Ζάλγκιρις (εκτός), Ολυμπιακός (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός).

Με λίγα λόγια: Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έκανε την υπέρβαση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε - την οποία νίκησε στη β΄ παράταση - έχει πλέον θετικό πρόσημο και παρέμεινε μόνη στην 7η θέση της κατάταξης. Το πρόγραμμά της, όμως, είναι δύσκολο και η Μπάγερν είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να κάνει υπερβάσεις και μακριά από το Μόναχο για να παραμείνει στην 8άδα.

8. Μπασκόνια (10-11)

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs
EUROKINISSI

Το πρόγραμμα (6 εντός, 3 εκτός): Μπάγερν (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Ζάλγκιρις (εντός), Χίμκι (εντός), Μπουντούτσνοστ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Ρεάλ (εντός), Αναντολού Εφές (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός).

Με λίγα λόγια: Η Μπασκόνια έκανε ένα σημαντικό βήμα για να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση, καθώς επιβλήθηκε με άνεση της Μακάμπι Τελ Αβίβ κι έκανε το 2/2 απέναντι στην ομάδα του λαού. Οι Βάσκοι έχουν εύκολο πρόγραμμα και αν στις αναμετρήσεις με την Μπάγερν και την Αρμάνι στη Βιτόρια καλύψουν τις διαφορές των 6 και των 3ών πόντων που είχαν ηττηθεί στο Μόναχο και στο Μιλάνο, θα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα. Συγχρόνως, όμως, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς καλείται να συνεχίσει να βρίσκει λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

9. Αρμάνι Μιλάνο (10-11)

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs

Το πρόγραμμα (5 εντός, 4 εκτός): Νταρουσάφακα (εντός), Μακάμπι (εντός), Χίμκι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Ρεάλ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός)

Με λίγα λόγια: H Αρμάνι Μιλάνο έμεινε όρθια στην παράταση απέναντι στην Γκραν Κανάρια,, αλλά θα χρειαστεί να πάρει και δύο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια, ώστε στους τελευταίους πέντε πολύ δύσκολους αγώνες της, να έχει λίγο μεγαλύτερα περιθώρια... ήττας. Η ιταλική ομάδα ενισχύθηκε με τον Τζέιμς Νάναλι, αλλά μετά τον τραυματισμό του Αρτούρας Γκουντάιτις καλείται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα στη θέση "5".

10. Μακάμπι Τελ Αβίβ (9-12)

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs

Το πρόγραμμα (5 εντός, 4 εκτός): Ολυμπιακός (εντός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Μπάγερν (εκτός), Αναντολού Εφές (εντός), Ζάλγκιρις (εντός), Χίμκι (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός),

Με λίγα λόγια: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μεταμόρφωσε προς το καλύτερο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά η Μπασκόνια σταμάτησε ένα νικηφόρο σερί 4ών αγώνων που είχε η ομάδα του λαού. Το πρόγραμμά της και κυρίως η εικόνα της τής επιτρέπουν να πιστεύει και να έχει αρκετές πιθανότητες για να προκριθεί στα playoffs. Κάτι που ως πριν από λίγο καιρό έμοιαζε τουλάχιστον πολύ δύσκολο.

11. Παναθηναϊκός (9-12)

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs

Το πρόγραμμα (4 εντός, 5 εκτός): Φενέρμπαχτσε (εκτός), Χίμκι (εντός), Γκραν Κανάρια (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Μπασκόνια (εντός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Ρεάλ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εκτός)

Με λίγα λόγια: Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη επί της Αναντολούς Εφές και στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια έχει όλα τα φόνται για να πάρει ακόμα τρεις νίκες. Πολύ κρίσιμα, όμως, θα είναι κατα αποτελέσματα του στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, ενώ - βάσει των σημερινών δεδομένων - τα ματς με την Μπασκόνια και την Αρμάνι είναι πιθανό να αποκτήσουν χαρακτήρα τελικού.

12. Χίμκι (8-13)

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs

Το πρόγραμμα (4 εντός, 5 εκτός): Μπουντούτσνοστ (εκτός), Παναθηναϊκός (εκτός), Αρμάνι (εντός), Μπασκόνια (εκτός), Ρεάλ (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Μακάμπι (εντός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός).

Με λίγα λόγια: Η Χίμκι "δίπλωσε" την Ζάλγκιρις και έμεινε "ζωντανή" στο κυνήγι της της 8άδας. Τα προγνωστικά, όμως, δεν είναι με το μέρος της. Η Χίμκι ταλαιπωρείται από σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, έχει δύσκολο πρόγραμμα κι έχει ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος.

13. Ζάλγκιρις Κάουνας (8-13)

Η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την 4η θέση και τα play offs
EUROKINISSI

Το πρόγραμμα (4 εντός, 5 εκτός): Μπαρτσελόνα (εκτός), Μπουντούτσνοστ (εντός), Μπασκόνια (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Μπάγερν (εντός), Μακάμπι (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Ρεάλ (εκτός)

Με λίγα λόγια: Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με την ήττα της στη Μόσχα έχασε έδαφος, αλλά έχει πιθανότητες για να προκριθεί στα playoffs. Για να συμβεί, όμως, αυτό θα χρειαστεί πέρα από τις "νίκες εντός προγράμματος νίκες" να ανταποκριθεί και στις προκλήσεις που έχει μπροστά της και να επικρατήσει και των ομάδων με παρόμοιους στόχους.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ