EUROLEAGUE

Η Μάλαγα "βύθισε" κι άλλο την Μακάμπι

Η Μάλαγα "βύθισε" κι άλλο την Μακάμπι

Η Μάλαγα είναι και μαθηματικά στο ΤΟΡ 16, καθώς επικράτησε με 82-68 της Μακάμπι κι έτσι σφράγισε τα εισιτήρια που την φέρνουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για τους Ισραηλινούς

Η πρώτη ευρωπαϊκή ήττα στην Γερμανία φαίνεται πως πλήγωσε τον εγωισμό της Μάλαγα, η οποία επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στα θετικά αποτελέσματα. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 82-68 της Μακάμπι, καθώς βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 25 πόντους διαφοράς (59-34)! Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Πλάθα έφτασε τις 6 παίρνοντας και μαθηματικά την πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Εντελώς διαφορετικά τα συναισθήματα στην άλλη πλευρά, καθώς η Μακάμπι είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να βρεθεί ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης (χρειάζεται μόνο νίκες και η Νταρουσάφακα να μην κάνει άλλη νίκη σε 4 παιχνίδια). Κάτι τέτοιο θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί στην ιστορία των Ισραηλινών.

Για τους νικητές εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ουίλ Τόμας, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους εκ των οποίων οι 11 ήταν στην τελευταία περίοδο. Από κοντά ακολούθησαν σε απόδοση και οι Κουζμίνσκας - Νέντοβιτς.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Με... καταιγισμό τρίποντων κι από τις δύο ομάδες ξεκίνησε ο αγώνας. Με 5 συνεχόμενα σουτ πίσω από τα 6,75μ. η Μακάμπι κατάφερε να μπει μπροστά με 11-8 (στο 3'). Ο πρώτος "πονοκέφαλος", ωστόσο, για τον Τάμπακ δεν άργησε να έρθει, καθώς ο Ντέβιν Σμιθ βρέθηκε από πολύ νωρίς με 2 φάουλ. Πάθος και μάχη για κάθε φάση ήταν αυτό που χαρακτήριζε τους παίκτες του Γιαν Τάμπακ, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σπάσουν τον ρυθμό των Ισραηλινών με πίεση στα 4/4 (16-14 στο 6'). Οι φιλοξενούμενοι παρότι θα μπορούσαν με το πάθος τους να "χτίσουν" κάποια διαφορά δεν μπόρεσαν να το κάνουν, καθώς τα ποσοστά τους στα δίποντα χαρακτηρίζονταν απογοητευτικά (1/9 στο 10') κι έτσι οι Ανδαλουσιάνοι βρήκαν την ευκαιρία να κλείσουν το δεκάλεπτο στο 26-20.

Με ισπανικό σερί 10-0 ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος κι όπως είναι φυσικό αμέσως σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο της Μακάμπι (36-20 στο 12'). Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να είναι ο πολιορκητικός κριός για τους γηπεδούχους, η Μάλαγα είχε καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της και παράλληλα να αυξήσει κατακόρυφα την πίεση που ένιωθαν οι φιλοξενούμενοι (38-20 στο 13'). Η Μακάμπι έδειχνε να έχει παραδώσει, καθώς μετρούσε πλέον 5,5 λεπτά χωρίς πόντο την ώρα που οι γηπεδούχοι έδιναν διαστάσεις θριάμβου τρέχοντας ένα σερί 17-0 (43-20 στο 15'). Η Μάλαγα είχε βάλει πλέον σημαντικές βάσεις για τη νίκη της κι έτσι φάνηκε να αφήνει το... πόδι από το γκάζι. Οι Ισραηλινοί με τον Φάρμαρ και τον Λάντεσμπεργκ βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν ένα επιμέρους 11-5 κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 48-31 (στο 20').

Όπως και στο προηγούμενο δεκάλεπτο έτσι και σε αυτό η Μάλαγα μπήκε δυναμικά. Οι παίκτες του Πλάθα έδειξαν να μην χαλαρώνουν και με σερί 5-0 βρέθηκαν στο 53-31 (στο 22'). Παρά τα μεγάλα σουτ που προσπάθησαν να πάρουν οι Τζόρνταν Φάρμαρ και Τέιλορ Ρότσεστι η Μάλαγα δεν σκόπευε να αφήσει ένα δικό της παιχνίδι να φύγει μέσα από τα χέρια της. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ντέβιν Σμιθ και Σίλβεν Λάντεσμπεργκ που έδειχναν να πιστεύουν στην ανατροπή (71-63) οι Ανδραλουσιάνοι με τον "σεληνιασμένο" στο τέταρτο δεκάλεπτο, Ουίλ Τόμας, απαντούσαν όποτε ένιωθαν να απειλούνται κι έτσι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τέλους. Εν τέλει οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 82-68.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 48-31, 63-49, 82-68.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ