EUROLEAGUE

Η Μάλαγα έχει "σφυγμό"

Η Μάλαγα έχει "σφυγμό"

Έπειτα από έξι συνεχόμενες ευρωπαϊκές ήττες η Μάλαγα πήρε και πάλι ένα δίποντο στην Euroleague κερδίζοντας με 91-75 την Τσεντεβίτα μέσα στην Κροατία. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βάσκεθ που έφτασε τα 250 παιχνίδι στη διοργάνωση

Η τελευταία φορά που η Μάλαγα πανηγύρισε νίκη στην Ευρώπη ήταν κόντρα στην Τσεντεβίτα στις 14 Ιανουαρίου. Από τότε πέρασαν περίπου δύο μήνες και χρειάστηκε να παίξουν και πάλι με τους Κροάτες για να χαμογελάσουν οι Ισπανοί. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε με 91-75 της Τσεντεβίτα κι έτσι έπειτα από έξι συνεχόμενες ήττες βρέθηκε και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Οι Ισπανοί για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκαν μία τετράδα παικτών, καθώς οι Τζακ Κούλεϊ (16π.), Νεμάνια Νέντοβιτς (15π.), Φραν Βάσκεθ (14π.) και Ουίλ Τόμας (14π.) ήταν οι απόλυτοι ηγέτες της ομάδας τους.

Ο αγώνας είχε και ελληνικό χρώμα, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν σημαντικό για τον Φραν Βάσκεθ, ο οποίος έφτασε τα 250 παιχνίδια στην Euroleague κι έτσι έγινε ο 5ος παίκτης που καταφέρνει κάτι ανάλογο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Εξαιρετικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Τσεντεβίτα, η οποία με ένα γρήγορο 6-0 έβαλε τους... κανόνες της κι όταν η Μάλαγα ξεκίνησε να ευστοχεί πίσω από τα 6,75μ. είχε ήδη βρει έναν καλό ρυθμό (15-8 στο 5'). Η είσοδος του Φραν Βάσκεθ στο παιχνίδι ήταν ικανή να αλλάξει το ρου του αγώνα, καθώς ο Ισπανός γίγαντας με ένα προσωπικό σερί 6-0 μείωσε σε 15-14 (στο 7'). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ακολούθησαν 5 τρίποντα για να κάνουν το 23-23, ενώ με ντράιβ του "καυτού" Νέντοβιτς (8 πόντοι σε δύο λεπτά) στο τέλος του χρόνου το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 23-25 (10').

Ο Νέντοβιτς είχε βρει ρυθμό πλέον και όλη η Μάλαγα έμοιαζε να έχει βρει τον ηγέτη που έψαχνε. Ο Σέρβος γκαρντ σουτάροντας με 75% από τη γραμμή του τριπόντου οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα του (31-37 στο 13'). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με την είσοδο του Μπιλάν να ισορροπήσουν την κατάσταση και τα κατάφεραν μειώνοντας σε 42-44 (στο 18'), όμως ένα προσωπικό 4-0 του Ουίλ Τόμας βοήθησε τους Ανδαλουσιάνους να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 42-48 (στο 20').

Οι γηπεδούχοι μπορεί να ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά (48-52), όμως με κακές επιθετικές επιλογές και με αργές επιστροφές έδωσε το δικαίωμα στους Ανδαλουσιάνους να τρέξουν ένα σερί 6-0 και να βρεθούν για πρώτη φορά μπροστά με +10 (48-58 στο 25'). Ο Τζακ Κούλεϊ κι ο Ουίλ Τόμας ήταν τα σημεία αναφοράς στην επίθεση των Ισπανών που έκλεισαν την περίοδο με το υπέρ τους 54-65 (στο 30'). Η Τσεντεβίτα πλήρωνε όλο αυτό το διάστημα την αστοχία της έξω από τα 6,75μ., καθώς με 4/14 τρίποντα δεν μπορούσε να έχει πολλές βλέψεις. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε αποκτήσει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα κι έτσι το μόνο που απέμενε ήταν να γραφτεί το τελικό σκορ. Εν τέλει το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 75-91.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 42-48, 54-65, 75-91.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ