EUROLEAGUE

Η Μακάμπι "παίζει" την τιμή της

Η Μακάμπι "παίζει" την τιμή της

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει πρόβλημα, το οποίο καλείται να λύσει στο αποψινό (21.45) παιχνίδι με τη Μάλαγα. Διαφορετικά, οι πρωταθλητές θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Η αλήθεια είναι πως και πέρυσι τα 'χε τα θέματα της η Μακάμπι, αλλά στην ισραηλινή λίγκα. Δηλαδή, εντός συνόρων είχε φτάσει κάποια στιγμή το 2-3 για ρεκόρ, αλλά στην Euroleague φιγουράριζε στα ψηλά του ομίλου της, με μία ήττα στα πέντε πρώτα ματς της κανονικής περιόδου (και αυτή στην πρεμιέρα).

Φέτος τα πράγματα είναι κομματάκι διαφορετικά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατατροπώθηκαν από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, στις 2 του μήνα, ακολούθησε η εντός έδρας ήττα από την Τσεντεβίτα (παρεμπιπτόντως, ήταν η πρώτη των Κροατών στη φετινή Euroleague) με 73-83, ενώ τη Δευτέρα (10/11) έχασε και στο ντέρμπι του Τελ Αβίβ, από τη Χάποελ, πάλι στη Nokia Arena (58-78). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Γκάι Πνίνι τέθηκε εκτός για όλη τη σεζόν, με τραύμα στον αχίλλειο τένοντα.

Όλα αυτά συνέβησαν αφότου είχε προηγηθεί το 4-0 στο Ισραήλ, αλλά και η εκτός έδρας νίκη επί της Άλμπα, στο Βερολίνο, για το 2-1 στη Euroleague. Γεγονότα που ανήκουν στο παρελθόν.

Όπως ενημερώνουν οι Ισραηλινοί, απόψε (21.45) η Μακάμπι δεν παίζει απλά εναντίον της Ουνικάχα, στη Μάλαγα, αλλά "παίζει" την τιμή της, μαζί και... το κεφάλι του Γκάι Γκούντες. Σύμφωνα με την Jerusalem Post "το φετινό ρόστερ ουδεμία σχέση έχει σε ταλέντο με το περυσινό, ενώ οι παίκτες δείχνουν να 'χουν καταρρεύσει -και μάλιστα με ντροπιαστικό τρόπο- υπό την πίεση των ευθυνών τους".

Οι Ισπανοί υπέστησαν την πρώτη ήττα στη Euroleague, μόλις την περασμένη εβδομάδα από την ΤΣΣΚΑ, για να ακολουθήσει και η πρώτη απώλεια στη Liga Endesa, την Κυριακή (9/11), από την Μπανταλόνα. Κάτι όμως, το πλεονέκτημα της έδρας, κάτι... η κατάσταση της Μακάμπι, κάνουν τους Ανδαλουσιάνους φαβορί της αποψινής αναμέτρησης, όπως ομολόγησε και ο Γκούντες. " Είμαστε σε δύσκολη πνευματική κατάσταση, έπειτα από τα όσα έχουν συμβεί. Δίχως αμφιβολία, το ματς με τη Μάλαγα θα είναι ένα τεστ για το χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα. Όλοι πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω σε αυτό το ματς", διαφορετικά θα υποστούν τις συνέπειες.

"Αμέσως μετά το ματς Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ μη χάσετε την εκπομπή Superbasketball με τους Μάνο Μίχαλο, Στέφανο Τριαντάφυλλο, Γιάννη Φιλέρη και την καλύτερη συντακτική ομάδα! Ρεπορτάζ, σχόλιο και ανάλυση. Κάθε Πέμπτη τα βλέπουμε όλα πορτοκαλί!"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ