EUROLEAGUE

Η Λοκομοτίβ "σίγησε" το ΟΑΚΑ

Η Λοκομοτίβ "σίγησε" το ΟΑΚΑ

Η πρώτη εντός έδρας ήττα είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τα "βρήκε σκούρα" απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα (71-77). "Τελικός" με την Καρσίγιακα την επόμενη εβδομάδα (27/11, 19:45).

Το ΟΑΚΑ δεν παρέμεινε για πολύ αλώβητο, αφού η Λοκοκοτίβ Κουμπάν κέρδισε τον Παναθηναϊκό (71-77) και παρέμεινε σε τροχιά... πρωτιάς στον όμιλο, την ώρα που το "τριφύλλι" χάνει πλέον κάθε ελπίδα για μία εκ των δύο πρώτων θέσεων και είναι υποχρεωμένο να κερδίσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Σμύρνη την Καρσίγιακα (27/11, 19:45) για να μην μπει σε περιπέτειες αναφορικά με την πρόκριση στο Top 16.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αν και χρειάστηκε τον "καυτό" -στο τρίτο δεκάλεπτο- Μάλκολμ Ντιλέινι για να βάλει τέλος στην αντεπίθεση των "πρασίνων". Κι όταν ο Παναθηναϊκός έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για ανατροπή, ο Βίκτορ Κλαβέρ πέτυχε εφτά σερί πόντους "τελειώνοντας" γρήγορα τον όποιο κίνδυνο για την ομάδα του.

Έτσι, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έφτασε τις τέσσερις ήττες σε έξι αναμετρήσεις, την ώρα που σε μία εβδομάδα την περιμένει η Καρσίγιακα για έναν πρόωρο "τελικό" πρόκρισης.

Τα στατιστικά του αγώνα,

Οι δηλώσεις του Σάσα Τζόρτζεβιτς

Όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο αγώνας

Η Λοκομοτίβ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι δείχνοντας να μην προβληματίζεται από την ατμόσφαιρα. Πολύ γρήγορα μάλιστα έφτασε στο +10 (2-12 στο 4'32''), με τον Μπρόεκχοφ να πετυχαίνει δύο τρίποντα ως εκείνο το σημείο. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός δεν είχε στην άμυνα την εικόνα που θα του επέτρεπε να ανατρέψει τα δεδομένα, με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να είναι πολύ νευρικοί στην επίθεση.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο όντας στο -11, την ώρα που ήταν άστοχοι τόσο από κοντά (5/10 δίποντα) όσο κι από μακριά (0/4 τρίποντα).

Για να ευστοχήσουν μάλιστα στο πρώτο περιφερειακό σουτ χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 16'40'', σημείο στο οποίο ο Γιάνκοβιτς σκόραρε για τρεις, μειώνοντας στους εφτά πόντους (20-27). Οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει πλέον τον ρυθμό τους στην επίθεση, κάτι στο οποίο μεγάλο ρόλο έπαιξε η διάθεση και η ενέργεια που έβγαλε το "τριφύλλι" στο πίσω μέρος του παρκέ.

Η Λοκομοτίβ "σίγησε" το ΟΑΚΑ

Γιατί ναι μεν η Λοκομοτίβ διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ (29-33) μέχρι την ανάπαυλα, αλλά οι 12π. που πέτυχε στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν όλοι πίσω από τα 6μ75 (0/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα). Τα τρία από τα τέσσερα τρίποντα μπήκαν μάλιστα από έναν παίκτη που δεν φημίζεται για την ευστοχία του από μακριά. Ο Ντρέιπερι έβαλε ένα τρίποντο από το κέντρο, ένα από την κορυφή (στη λήξη του χρόνου) κι ένα από τη γωνία (με παίκτη κρεμασμένο πάνω του), για να διατηρήσει την ομάδα του σε ρόλο οδηγού.

Κι αν ο Γιάνκοβιτς με τον Διαμαντίδη επιχειρούσαν να κάνουν την ανατροπή, το τρίποντο που έβαλε ο Μπρόεκχοφ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου αρκούσε για να "παγώσει" τον ρυθμό και να βάλει τέλος στις όποιες ορέξεις των "πρασίνων" για να πάρουν τα ηνία πριν την ανάπαυλα.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν θέμα του Παναθηναϊκού με τη Λοκομοτίβ. Γιατί; Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έπαιζε εναντίον... ενός. Κι όμως, ο Ντιλέινι αρκούσε για να κρατήσει μόνος του (!) τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Πως; Έβαλε 20π. στην τρίτη περίοδο (από τους 25π. συνολικά της ομάδας του), για να αποτελέσει τον βασικότερο παράγοντα του +5 (54-59) στο 30ο λεπτό.

Η Λοκομοτίβ "σίγησε" το ΟΑΚΑ

Κι αν αναρωτιέστε πως σκόραρε, θα σας απαντήσουμε το εξής απλό: με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο. Ξεκίνησε με 2/2 βολές για να "ζεσταθεί", πριν αρχίσει να παίρνει "φωτιά" πίσω από τα 6μ75. Κι αυτό γιατί σημείωσε τέσσερα (!) τρίποντα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, με το ένα εξ αυτών μάλιστα να συνοδεύεται από συμπληρωματική βολή, ελέω του φάουλ που του έγινε.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός είχε τον Φελντέιν σε ρόλο κυματοθραύστη, αφού ο Δομινικανός γκαρντ αποτέλεσε την όποια απάντηση του "τριφυλλιού" στον ηγέτη της ρωσικής ομάδας. Με δικά του προσωπικά καλάθια άλλωστε ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατηθεί σε επαφή με το σκορ, με τον Καλάθη να είναι αυτός που ευστόχησε στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου με φλόουτερ (54-59).

Η Λοκομοτίβ "σίγησε" το ΟΑΚΑ

Κι στη συνέχεια "σίγησε" (κάπως), η Λοκομοτίβ δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το πάνω χέρι στο σκορ. Ειδικά από τη στιγμή που τα φάουλ αποτελούσαν το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο. Βλέπετε, οι "πράσινοι" είχαν να διαχειριστούν πως ο Καλάθης είχε τέσσερα από το 32'50'' με αποτέλεσμα να πάει στον πάγκο νωρίτερα του αναμενομένου, την ώρα που οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχαν συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά από γρήγορα (33'48'').

Κι όταν ο Γκιστ πήγε τη διαφορά στο σουτ (64-67) όντας εύστοχος από τα 6μ75, ήταν η ώρα του Κλαβέρ να "μιλήσει". Ο Ισπανός φόργουορντ πέτυχε εφτά σερί πόντους από εκείνο το σημείο κι έπειτα για να αποτελέσει τον βασικότερο λόγο που η Λοκομοτίβ Κουμπάν πατούσε πιο καλά από ποτέ στο παρκέ του ΟΑΚΑ (66-74 στο 36'53'').

Κι εκεί κάπου τελείωσαν όλα αφού στα εναπομείναντα λεπτά, οι "πράσινοι" δεν είχαν τις λύσεις ή την ενέργεια να κάνουν το κάτι παραπάνω. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρέμεινε μπροστά στο σκορ, έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση και εξασφαλίζοντας τα αμυντικά ριμπάουντ πήρε το "διπλό" (71-77) που τη διατηρεί ως τη βασική αντίπαλο της Μπαρτσελόνα για την κορυφή του ομίλου.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Τα πράγματα δυσκολεύουν σιγά σιγά, με το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στην Καρσίγιακα (27/11, 19:45) να έχει χαρακτήρα "τελικού" αναφορικά με την πρόκριση στο Top 16 της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 29-33, 54-59, 71-77.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 5, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης, Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 14, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 11, Καλάθης 10, Κούζμιτς 7.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 23, Σίνγκλετον 6, Ντρέιπερ 10, Κλαβέρ 13, Μπίκοφ, Βορόνοφ, Ζούμπκοφ 5, Φεζένκο 4, Μπρόεκχοφ 16.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ