EUROLEAGUE

Η Λοκομοτίβ "πλήγωσε" την Εφές

Η Λοκομοτίβ "πλήγωσε" την Εφές

Η Λοκομοτίβ δεν... λυπήθηκε την Εφές και παίζοντας εξαιρετική άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επικράτησε με 76-61 των Τούρκων που πλέον απέχουν 3 νίκες από τον Παναθηναϊκό!

Έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού σε όλη τη διάρκεια του ματς και με τους Ντιλέινι (19π.), Ράντολφ (17π.) και Κλαβέρ (14π.) να εξελίσσονται σε σωματοφύλακες της Λοκομοτίβ, οι Ρώσοι κέρδισαν με 76-61 την Εφές και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Στην αντίπερα όχθη οι Τούρκοι σε ακόμα ένα παιχνίδι φάνηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και πλέον είναι ορατό το φάσμα του αποκλεισμού.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα για την Εφές δεν ήταν καθόλου καλό. Για περίπου 3,5 λεπτά οι γηπεδούχοι έμειναν άποντοι κι έτσι η Λοκομοτίβ δεν έχασε την ευκαιρία να "χτίσει" από νωρίς μία διαφορά (0-8 στο 3'). Αν και καθυστερημένα οι Τούρκοι με μπροστάρη τον Μπράιαντ Ντάνστον κατάφεραν να απαντήσουν με δυναμικό τρόπο, καθώς έτρεξαν ένα επιμέρους 11-3 περνώντας μπροστά με 12-11 (στο 7'). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Άντονι Ράντολφ να φτάνει τους 10 πόντους και έχοντας πετύχει ένα απίστευτο καλάθι να κάνει το 16-17.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε με διαγωνισμό τριπόντων, καθώς δύο σουτ από τα 6,75μ. του Ντιλέινι και ένα των Γκρέιτζερ και Σίγκλετον έκαναν το 19-26 (στο 12'). Η συνέχεια, όμως δεν ήταν ανάλογη. Λάθη, δυνατές μονομαχίες και αστοχία παρέλαβαν τη σκυτάλη κι έτσι η σκληρή μάχη συνεχίστηκε (26-28 στο 16'). Σε εκείνο το σημείο ήρθε ένα επιθετικό ξέσπασμα των Ρώσων. Βρίσκοντας πολλούς πόντους στο τρανζίσιον και με ωραίες συνεργασίες στο σετ παιχνίδι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έτρεξαν ένα σερί 10-0 ξεφεύγοντας με 26-36 (στο 18'). Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Κράσνονταρ να έχει πάρει ένα σαφές προβάδισμα νίκης (28-38 στο 20').

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν την ίδια απόσταση (37-47 στο 25'). Η Λοκομοτίβ έλεγχε πλήρως το ρυθμό και η διαφορά είχε συνήθως ανοδικές τάσεις (37-49 στο 26'). Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 44-53 (στο 30') και με τον Βίκτορ Κλαβέρ να αποδεικνύεται η... αποκάλυψη του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Εφές προσπάθησε να κάνει ένα come back, όμως κάποια μεγάλα σουτ του Κλαβέρ και του Ντιλέινι κράτησαν όρθια την Λοκομοτίβ που κατάφερνε να κρατάει απόσταση ασφαλείας (52-63). Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και με τον Ίβκοβιτς να έχει χρεωθεί τεχνική ποινή οι παίκτες της Εφές πίεσαν ασφυκτικά στο όριο του φάουλ, όμως επιθετικά οι δύο ομάδες κυμαίνονταν σε ρηχά νερά κι έτσι η Λοκομοτίβ έφτασε σε μία σπουδαία νίκη με 76-61 που για την Εφές είναι ένα πρόωρο μήνυμα αποκλεισμού από τη συνέχεια!

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-38, 44-53, 61-76.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ