EUROLEAGUE

Η Λοκομοτίβ πήρε και τη διαφορά του Ερυθρού Αστέρα

Η Λοκομοτίβ πήρε και τη διαφορά του Ερυθρού Αστέρα

Με τους ψηλούς (βλ. Σίγκλετον, Ράντολφ) να στήνουν... πάρτι μέσα κι έξω από τη ρακέτα η Λοκομοτίβ πήρε σπουδαία νίκη με 86-62 επί του Ερυθρού Αστέρα καλύπτοντας και το -14 του πρώτου γύρου. Προκρίθηκαν και μαθηματικά οι Ρώσοι

Με την άμυνα να είναι το σήμα κατατεθέν της και τους σέντερ Σίγκλετον (17π. με 2τριπ.), Ράντολφ (17π. με 3τριπ.) να δείχνουν ότι μπορούν να σκοράρουν κι εκτός ρακέτας η Λοκομοτίβ πήρε επιβλητική νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρας κερδίζοντας με 86-62.

Με αυτή τη νίκη οι Ρώσοι προκρίθηκαν μαθηματικά για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα playoffs, ενώ απέκτησαν το πλεονέκτημα και για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου σε περίπτωση που ισοβαθμίσουν μόνο με τους Σέρβους, καθώς κάλυψαν τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο γύρο (80-66).

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι μπαίνοντας μπροστά με 6-2 (στο 2'), όμως όταν η Λοκομοτίβ ανέβασε την πίεση στην άμυνα άρχισαν τα προβλήματα. Οι Σέρβοι κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο είδαν τον Ράντολφ να πετυχαίνει έξι συνεχόμενους πόντους στον αιφνιδιασμό και να ισοφαρίζει σε 6-6 (στο 5'). Παρά τα πολλά λάθη (7 στο δεκάλεπτο) των παικτών του Ράντονιτς η αστοχία του άποντου Ντιλέινι και οι 5 συνεχόμενοι πόντοι του Μίσιτς κατάφεραν να κρατήσουν κοντά στο σκορ τους "ερυθρόλευκους" έπειτα από δέκα λεπτά αγώνα (19-15).

Οι... ρεζέρβες του Ερυθρού Αστέρα έδωσαν καλύτερη ισορροπία στους Σέρβους που με μπροστάρηδες τους Γκούντουριτς, Στίματς κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και με αρκετές προσωπικές προσπάθειες κατάφεραν να φέρουν εκ νέου το παιχνίδι στα ίσια (28-28 στο 14'). Με το παιχνίδι να μοιάζει μοιρασμένο ήρθαν τέσσερα συνεχόμενα ρωσικά τρίποντα από τους Ντρέιπερ, Ράντολφ, Ντιλέινι και Σίγκλετον για να αλλάξουν το ρου και να δώσουν ένα καλό προβάδισμα στους γηπεδούχους (42-31 στο 18'). Με την πλάστιγγα να γέρνει προς την πλευρά των γηπεδούχων το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 45-35.

Η ρωσική άμυνα συνέχισε να προκαλεί ασφυξία στους Σέρβους που έβρισκαν σκορ κατά κύριο λόγο από τη γραμμή των βολών (53-39 στο 24'). Οι παίκτες του Ράντονιτς όντας άστοχοι και κάνοντας συνεχόμενα λάθη έδειχναν να έχουν περιέλθει σε ένα τέλμα και μόνο ο Μίλερ έμοιαζε απειλητικός για την άμυνα των γηπεδούχων (59-41 στο 26'). Με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 66-49 ο τελικός νικητής φαινόταν να έχει κριθεί, όμως το μόνο που απέμενε ήταν να φανεί αν οι γηπεδούχοι θα κατάφερναν να καλύψουν το -14 του πρώτου γύρου.

Το πάθος της Λοκομοτίβ στην άμυνα δημιούργησε το πρώτο πρόβλημα, καθώς οι Ρώσοι συμπλήρωσαν πολύ γρήγορα τα ομαδικά φάουλ κι ο Ερυθρός Αστέρας μπορούσε συχνά να σκοράρει από τις βολές, όμως όλα αυτά πήγαν... περίπατο στην πορεία, καθώς οι παίκτες του Μπαρτζώκα αποφάσισαν να ανοίξουν τον ρυθμό και πατώντας στην κούραση των φιλοξενούμενων άνοιξαν τη διαφορά φτάνοντας στη νίκη με 86-62.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 45-35, 66-49, 86-62.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ