EUROLEAGUE

Η Λόκο "τρέλανε" και την Μπαρτσελόνα

Η Λόκο "τρέλανε" και την Μπαρτσελόνα

Αν και ξεκίνησε αρκετά αγχωμένη η Λοκομοτίβ υπερασπίστηκε την έδρα της και με ξέσπασμα στο τέλος του αγώνα επικράτησε με 66-61 κάνοντας το 1-0 στη σειρά

Η πρώτη νίκη στην ιστορία της Λοκομοτίβ στα playoffs είναι γεγονός. Οι Ρώσοι κέρδισαν με 66-61 δείχνοντας στην Μπαρτσελόνα ότι παρότι πρωτάρηδες σε αυτό το επίπεδο δεν σκοπεύουν να αποτελέσουν εύκολη λεία. Ο Άντονι Ράντολφ με τους 17 πόντους που σημείωσε και τα 10 ριμπάουντ που κατέβασε ήταν ο πρωταγωνιστής της Κουμπάν, ενώ ο Μάλκολμ Ντιλέινι έμεινε στους 11 πόντους. Με αυτή τη νίκη η Λοκομοτίβ έκανε το 1-0 στη σειρά και πλέον θέλει δύο ακόμα νίκες για να πάρει το εισιτήριο για το Βερολίνο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να επιλέγουν ένα αργό τέμπο και με διερευνητική διάθεση. Οι φιλοξενούμενοι με εφτά συνεχόμενους πόντους του Τζάστιν Ντόελμαν βρέθηκαν να προηγούνται με 3-7 (στο 3'), όμως η αφλογιστία των υπολοίπων δεν άργησε να της στοιχίσει και να δεχτεί ένα επιμέρους 7-1 (10-8 στο 6'). Η είσοδος του Πάου Ρίμπας έδωσε κι άλλες επιλογές στους "μπλαουγκράνα" που άνοιξαν τον ρυθμό κι έτσι ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ τους 17-19 (στο 10').

Έχοντας 1/11 τρίποντα έπειτα από 15 λεπτά αγώνα η Λοκομοτίβ έδειχνε να δυσκολεύεται αρκετά για να "τρυπήσει" την άμυνα της Μπαρτσελόνα, όμως χάρη στην καλή της άμυνα κατάφερνε να βρίσκεται συνεχώς σε απόσταση "αναπνοής" (19-26 στο 15'). Το επιθετικό πρόβλημα των Ρώσων ήταν αρκετά έντονο κι αυτό φαινόταν από το 6-24 σουτ που είχαν έπειτα από 16 λεπτά! Τα νούμερα των Ισπανών δεν ήταν πολύ καλύτερα (47% στα δίποντα) και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη το ημίχρονο έκλεισε με το ρευστό 27-33 (στο 20'). Παρότι έκλεισε το εικοσάλεπτο μπροστά στο σκορ τα άσχημα για τη Μπαρτσελόνα ήταν πως ο Τζόι Ντόρσεϊ είχε χτυπήσει στον αστράγαλο.

Η Λόκο "τρέλανε" και την Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Η Λοκομοτίβ έβρισκε λύσεις πλέον μπροστά κι έτσι δεν άργησε να ισοφαρίσει σε 35-35 (στο 22'), όμως η Ισπανική απάντηση δεν άργησε να έρθει και με ένα 7-0 βρέθηκε εκ νέου σε απόσταση ασφαλείας (35-42 στο 25'). Τα πράγματα πλέον είχαν γίνει πιο ξεκάθαρα επιθετικά, όμως το ντέρμπι καλά... κρατούσε (50-53 στο 30').

Οι σκληρές άμυνες και το... άγχος σε κάθε επίθεση επανήλθε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο (60-61 στο 37'). Η Μπαρτσελόνα έδειξε να επηρεάζεται περισσότερο και μην βρίσκοντας σκορ υποχρεώθηκε σε... αφλογιστία σε μεγάλο μέρος της περιόδου κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει σε όλο το δεκάλεπτο μόλις 8 πόντους την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά πιο αποτελεσματικοί. Το τελικό 66-61 αποτύπωσε την ανωτερότητα της Λοκομοτίβ στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 27-33, 50-53, 66-61.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ