EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι αιωνίων της EuroLeague

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ρίβερς και Γκιστ "δάγκωσαν" ξανά τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ενώ ο Λεκαβίτσιους έκανε την πιο μεστή εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού.

Τη δεύτερη φετινή του νίκη στο ΣΕΦ και την τρίτη του σε έξι αγώνες στη EuroLeague πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε του Ολυμπιακού ( 70-62 ) σε ένα παιχνίδι με σκληρές άμυνες, πολλές επαφές και χαμηλό σκορ. Οι πράσινοι χρειάζονταν ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από το γήπεδό τους και το βρήκαν σε ένα γήπεδο στο οποίο παίζουν συχνά και ξέρουν να κερδίζουν.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τους Κέι Σι Ρίβερς - Τζέιμς Γκιστ να είναι οι κορυφαίοι της αναμέτρησης, τη στιγμή που ο Ματ Λοτζέσκι έβαζε το καθοριστικό σουτ στην πρώτου του επιστροφή στο ΣΕΦ, εν μέσω έντονων πανηγυρισμών (με τους συμπαίκτες του) και αποδοκιμασιών (από τον κόσμο) κι ο Λούκας Λεκαβίτσιους έκανε την κορυφαία του εμφάνιση με τα πράσινα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Πρωταθλητή Ελλάδας,

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα σε 31:26 (6 ranking)

Έκανε καλή δουλειά στην άμυνα στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, έκανε δυο φαντασμαγορικά μπλοκ όμως έδειχνε εκνευρισμένος στην επίθεση καθώς η μπάλα δεν έφτανε στα χέρια του. Το πρώτο του καλάθι (τρίποντο μάλιστα) το έβαλε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο είχε τον ίδιο συμπληρωματικό ρόλο, έκανε άλλη μία τουλάχιστον μέτρια εμφάνιση στο ΣΕΦ, αλλά μικρή σημασία έχει η ατομική απόδοση του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που η ομάδα του νίκησε ξανά στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου της.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 12 πόντοι (3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 22:35 (15 ranking)

Μπήκε στο ματς με εντυπωσιακό τρίποντο για το 12-16, έβαλε ακόμη πιο δύσκολο μακρινό δίποντο για το 17-23 και ήταν ο... τυπικός " Ρίβερς του ΣΕΦ". Συνέχισε με νέο καλάθι για το 22-27 και παραδόξως είχε μόλις επτά πόντους στο ημίχρονο αν και η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική. Άφησε τους συμπαίκτες του να βρουν ρυθμό και στην εκπνοή της τρίτης περιόδου πέτυχε τρίποντο με ταμπλό για το 47-49, πριν βάλει και νέο καλάθι για το 49-54 στο ξεκίνημα της τέταρτης. Έφτασε στα σημεία που του αρέσουν κι από εκεί και πέρα η δουλειά του ήταν πολύ εύκολη.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 16:03 (1 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 7' και πήγε αμέσως στο μαρκάρισμα του Στρέλνιεκς, έβαλε τους πρώτους του πόντους με εκτός ισορροπίας δίποντο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και έμεινε εκεί μέχρι το ημίχρονο. Ο Πασκουάλ τον κράτησε στην πεντάδα και στην έναρξη της τρίτης περιόδου, τον είδε να δίνει ασίστ στον Γκιστ για το τρίποντο του 30-38, αλλά δεν πήρε κάτι περισσότερο από εκείνον. Ρίβερς και Λεκαβίτσιους έπαιξαν για όλους τους περιφερειακούς.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 17:45 (15 ranking)

Κέρδισε γρήγορα το πρώτο φάουλ του Παπανικολάου, έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 2-9 στο τρίτο λεπτό και αντικαταστάθηκε στο 6' όταν χρεώθηκε με αυστηρό αντιαθλητικό φάουλ. Πέτυχε και δεύτερο τρίποντο για το 25-30 στο 19', πριν μαζέψει επιθετικό ριμπάουντ και καρφώσει στην εκπνοή για το 30-35 του πρώτου μέρους. Πέτυχε και το πρώτο καλάθι της ομάδας του στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Παππάς τον βρήκε ελεύθερο στο τρίποντο, έδωσε τρομερή μάχη για να σκοράρει για το 38-42 στο τέλος μιας επίθεσης της ομάδας του, έκανε όμως το τέταρτο φάουλ του στο 32' και πήγε στον πάγκο. Έπαιξε κάτι λιγότερο από 18 λεπτά, μα ήταν εξαιρετικός.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/1 δίποντο, 2/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 16:14 (3 ranking)

Έκανε σπουδαία δουλειά στο μαρκάρισμα του Μιλουτίνοφ στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς ο Σέρβος δεν μπορούσε να τον σπρώξει στη ρακέτα. Ο Έλληνας σέντερ ήταν πολύ χρήσιμος γι' αυτόν τον ρόλο κι ας μη βοήθησε στην επίθεση. Γύρισε στο 32' όταν ο Γκιστ χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ του, για να βάλει το πρώτο ζευγάρι βολών του Παναθηναϊκού (51-58) και να ολοκληρώσει μια θετική εμφάνιση που όμως δεν απεικονίζεται στη στατιστική του.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 14 πόντοι (5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 3 λάθη σε 19:42 (10 ranking)

"Πονοκέφαλος" για την άμυνα του Ολυμπιακού από τη στιγμή που μπήκε στο ματς, σκόραρε γκολ-φάουλ για το 17-21 στο 11' και λέι-απ σαν σε προπόνηση για το 17-25. Βοήθησε τον Πασκουάλ να ξεκουράσει τον Καλάθη και τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε έγραψε με προσωπική ενέργεια το 54-63 που έγειρε οριστικά τη ζυγαριά υπέρ του Παναθηναϊκού, πριν ευστοχήσει και σε τρίποντο που "έφτιαξε" μόνος του για το 54-66. Ήταν η κορυφαία εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αποκτήθηκε ως εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του Βαγγέλη Μάντζαρη.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 14:35 (6 ranking)

Έξι λεπτά έπαιξε στο πρώτο μέρος, για να πάρει δυο επιθετικά ριμπάουντ (στην ίδια φάση) και να περιοριστεί τελικά σε αυτά. Στα τέλη της τρίτης περιόδου χάρισε το highlight της αναμέτρησης, όταν κάρφωσε τη μπάλα μετά από άστοχο σουτ συμπαίκτη του για να "παγώσει" το ΣΕΦ και τελικά κατάφερε να βάλει κι αυτός θετικό πρόσημο στην εμφάνισή του, μια εμφάνιση που χρειαζόταν μετά τις τελευταίες αρνητικές βραδιές του.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 1 ασίστ, 1 λάθος σε 23:29 (6 ranking)

Ευστόχησε στο πρώτο σουτ που εκτέλεσε, ευστόχησε και στο δεύτερο, ευστόχησε και στο τρίτο! Ο "Λότζο" ήταν σε τρομερή κατάσταση παρά τις έντονες αποδοκιμασίες, όμως δεν εκμεταλλεύθηκε περισσότερο το "ζεστό" του χέρι μέχρι το ημίχρονο. Επειδή όμως είναι δεδομένα ποιοτικός παίκτης, πήρε το μεγάλο σουτ στο 35', έβαλε τρίποντο από τη δεξιά πλευρά για το 54-61 και το πανηγύρισε έντονα με τον Καλάθη. Ήταν μια φάση που χρειαζόταν πολύ, ήταν μια εμφάνιση που είχε ανάγκη για να "ξεκολλήσει", ενώ οι αποδοκιμασίες που άκουσε μάλλον τον βοήθησαν, παρά του χάλασαν την ψυχολογία.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (3/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 22:02 (1 ranking)

Πέτυχε τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού διαβάζοντας ψύχραιμα αυτό που του έδωσε η άμυνα, πριν ποστάρει τον Ρόμπερτς και βάλει και δεύτερο καλάθι για το 2-6. Έπαιξε σχεδόν όλο το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς να δώσει ασίστ (!) και γύρισε στο 16' για να μοιράσει δυο μέχρι το ημίχρονο. Ο Πασκουάλ του έδωσε λίγα λεπτά στο δεύτερο μέρος, ο Νικ δεν ήταν σε καλή βραδιά σε ένα γήπεδο που ούτως ή άλλως δεν του... αρέσει και έκανε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση, χωρίς πάντως να πουλήσει τη μπάλα ούτε μία φορά στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 16:09 (1 ranking)

Ίσως ένιωσε κι ο ίδιος έκπληξη από την παρουσία του στη βασική πεντάδα. Δεν μπήκε πάντως "ψαρωμένος" στο ματς. Έπαιξε μια σπουδαία άμυνα που οδήγησε σε έρμπολ του Παπανικολάου, πήρε το ριμπάουντ στην επόμενη φάση, έπαιξε έξι λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο, άλλα δέκα στο δεύτερο μέρος και έμεινε στον ρόλο του χωρίς να κάνει κάτι εξεζητημένο. Δεν σκόραρε, έβγαλε όμως ενέργεια και πρόσθεσε κι αυτός το δικό του λιθαράκι για να κερδίσει η ομάδα του.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ