EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι αιωνίων της EuroLeague

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στρέλνιεκς, Παπαπέτρου και Μάντζαρης πάλεψαν απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως δεν απέτρεψαν την ήττα του Ολυμπιακού για την 6η αγωνιστική της EuroLeague. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των ερυθρόλευκων.

Τη δεύτερη ήττα του σε έξι αγώνες της EuroLeague 2017/18 γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος "λύγισε" για δεύτερη φορά σε έναν μήνα στο ΣΕΦ απέναντι στον Παναθηναϊκό ( 62-70 ). Οι Πειραιώτες συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις μετά από αυτές στη Βαρκελώνη και τη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος αποδοκίμασε τους πάντες και αποθέωσε τον Μίλαν Τόμιτς , οι Ρόμπερτς - ΜακΛίν - Τόμπσον δεν βοήθησαν την ώρα που ο "κορμός" του αιωνίου αντιπάλου έκανε σπουδαία δουλειά και η πίεση αρχίζει να γίνεται πολύ έντονη στο Λιμάνι.

Πλην του Γιάνις Στρέλνιεκς που ήταν μακράν ο κορυφαίος της ομάδας του και των Παπαπέτρου - Μάντζαρη που πάλεψαν όσο μπορούσαν, ουδείς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε έναν κρίσιμο μεν αγώνα, που όμως δεν έκρινε κάτι. Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης έμειναν πολύ μακριά από τα στάνταρ τους και η ήττα ήρθε φυσιολογικά και δίκαια. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 10 που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 10 πόντοι (4/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 1 κόψιμο σε 20:35 (10 ranking)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, έκλεψε μια μπάλα στο 14' και έδωσε ασίστ στον Στρέλνιεκς που σκόραρε στον αιφνιδιασμό, πριν βάλει το πρώτο του καλάθι για το 25-27 (φόλοου σε άστοχο σουτ του Πρίντεζη), κόψει ένα σουτ στην άμυνα και παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για μία διεκδικήσημη μπάλα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Μαχητικός, αλλά μέχρι εκεί. Έβαλε ένα ζευγάρι βολών για το 41-44 στο 27' και στην επόμενη άμυνα έκλεψε τη μπάλα για να καταλήξει η φάση σε γκολ-φάουλ του Στρέλνιεκς που ισοφάρισε. Σε εκείνο το σημείο άρχισε να νιώθει δυνατός, έβαλε παλικαρίσιο καλάθι για το 47-44 και συνέχισε να παλεύει μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 11 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο σε 21:18 (17 ranking)

Άλλαξε τον Παπανικολάου στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου, έβαλε τρίποντο στο 14' για το 20-24 που κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο σε μία δύσκολη στιγμή, έβαλε και δεύτερο μακρινό σουτ λίγο αργότερα, πόσταρε τον Ρίβερς και είχε ενέργεια, ήταν από τους διακριθέντες των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος. Συνέχισε να πατάει το γκάζι στο δεύτερο, γέμισε τη στατιστική του και ήταν από τους ελάχιστους διακριθέντες της ομάδας του Πειραιά σε ένα πολύ κακό βράδυ.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Στατιστικά: 1 πόντος (1/4 βολές), 2 ριμπάουντ σε 4:58 (-2 ranking)

Δυο άστοχες βολές στο 12', διαδοχικά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στην επόμενη φάση και αλλαγή μετά από μόλις 128 δευτερόλεπτα παρουσίας στο παρκέ μέτρησε στο πρώτο μέρος ο Έλληνας ψηλός. Ελάχιστα έπαιξε και στο δεύτερο, έκανε εύκολα φάουλ, δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του και επέστρεψε στις άσχημες εμφανίσεις.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/7 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο σε 19:04 (11 ranking)

Μπήκε στο ματς με εκπληκτική ασίστ στον Παπανικολάου, έδωσε πολλές μάχες στις δυο ρακέτες και ήταν ο μόνος που έμοιαζε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έτοιμος γι' αυτό το ντέρμπι. Μόνο που ήταν υπερβολικά άστοχος! Χρειάστηκε να βρει πέντε φορές σίδερο μέχρι να πετύχει το πρώτο του καλάθι στα τέλη του πρώτου μέρους, μάζεψε όμως πέντε ριμπάουντ για να κρύψει την αδυναμία του στο σκοράρισμα. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με καλάθι από τα πέντε μέτρα και τελικά δεν έδωσε κάτι περισσότερο, σε μία πολύ μέτρια για τα φετινά του δεδομένα εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός έκανε σπουδαία δουλειά στο μαρκάρισμά του και ο Σέρβος θα πρέπει να βρει μαζί με τους προπονητές του εναλλακτικούς τρόπους για να είναι πιο αποτελεσματικός σε ματς σαν το αποψινό.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 18 πόντοι (3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 27:49 (16 ranking)

Επιστρατεύθηκε νωρίς, μόλις στο τέταρτο λεπτό, έβαλε γρήγορα το πρώτο του τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 8-13 και συνέχισε με ωραίο εκτός ισορροπίας σουτάκι από τα τέσσερα μέτρα για το 12-13. Δεν βγήκε μέχρι το ημίχρονο και ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 9 πόντους από μόλις τρία σουτ. Ήταν και αυτός που απειλούσε περισσότερο την άμυνα του Παναθηναϊκού. Έβαλε διαδοχικά τρίποντα για το 38-40, πριν ισοφαρίσει στο 44-44 με γκολ-φάουλ! Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η άμυνα των πρασίνων "έσφιξε" πάνω του, ο Πασκουάλ έστειλε αρκετές φορές δεύτερο παίκτη στον Λετονό, αλλά αυτός ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του Ολυμπιακού λίγες μέρες μετά το κρεσέντο του στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 28:24 (0 ranking)

Το πρώτο του σουτ στο ντέρμπι ήταν ένα άστοχο τρίποντο από την κορυφή, πριν βρει άλλες δυο φορές σίδερο. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, δεν "πλήγωσε" την άμυνα του Παναθηναϊκού αν και "χόρεψε" πολλές φορές τους προσωπικούς τους αντιπάλους και σε 18 λεπτά στο πρώτο μέρος (!) είχε μόλις έναν πόντο από τη γραμμή των βολών. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με νέα άστοχη προσπάθεια κι άρχισε να μασάει τη φανέλα του από εκνευρισμό, ενώ στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη σε 20:09 (-3 ranking)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα μετά από υπέροχη πάσα του Μιλουτίνοφ, έκανε και το πρώτο φάουλ του ματς όταν βρέθηκε να μαρκάρει τον Γκιστ, έπαιξε 9:50 στο πρώτο μέρος και δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του. Ούτε στην επίθεση, ούτε στα ριμπάουντ, ούτε στο κομμάτι της δημιουργίας. Χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ πολύ νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο (τουλάχιστον αμφισβητούμενο το σφύριγμα), έμεινε όμως στο παρκέ, έδωσε ωραία ασίστ στον ΜακΛίν στο 32' (51-56) κι αυτό ήταν όλο. Πολύ κακή εμφάνιση από τον άστοχο "Παπ", που όμως έχει εμπειρία για να ανακάμψει.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 9 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 21:45 (13 ranking)

Άλλαξε τον Ρόμπερτς στο 6' και έβαλε ένα ζευγάρι βολές για το 10-13 πριν πιέσει στην άμυνα και ευστοχήσει και σε τρίποντο για το 17-16. Έκανε καλύτερη δουλειά από τον Αμερικανό συμπαίκτη του και γι' αυτό ήταν εκείνος στο παρκέ στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Προσπάθησε να δώσει σκορ, είδε τη μπάλα να μένει στα χέρια του αρκετές φορές, ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και ήταν τουλάχιστον θετικός μετά από ένα διάστημα με αρκετή ταλαιπωρία εξαιτίας ενός τραυματισμού στο δεξί πόδι.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 16:58 (6 ranking)

Δεν ξεκίνησε καλά το ντέρμπι, προσπάθησε όμως να δημιουργήσει, πάσαρε στον Μιλουτίνοφ και τελικά σκόραρε γκολ-φάουλ για το 5-11 στο τέταρτο λεπτό. Δεν έκανε λάθη, αλλά δεν έδωσε κάτι στους Πειραιώτες, ενώ είχε και τις κακές στιγμές του στο πίσω μέρος του γηπέδου. Ο Σφαιρόπουλος τον κράτησε στον πάγκο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και ο Αμερικανός έγραψε άλλη μία "άνοστη" εμφάνιση. Δεν είναι κακός παίκτης, σε καμία περίπτωση. Δείχνει όμως πολύ διστακτικός, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Ολυμπιακός, δεν απειλεί στην επίθεση και προβληματίζει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν. Σίγουρα αισθάνεται πολλή πίεση, πρέπει όμως να τον δούμε και στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη για να τον κρίνουμε δίκαια.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ (starter)

Στατιστικά: 1 πόντος (0/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 19:00 (-2 ranking)

Το πρώτο του τρίποντο βρήκε σίδερο, πριν δώσει μια κακή πάσα και αντικατασταθεί από τον Στρέλνιεκς μόλις στο τέταρτο λεπτό. Επέστρεψε στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά και πάλι δεν απείλησε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν σε καλή βραδιά, το ήξερε και δεν πίεσε καταστάσεις, αλλά ο μόλις ένας πόντος που πέτυχε ήταν στο τέλος της βραδιάς ένα αγκάθι στα πλευρά του Ολυμπιακού που τον απέκτησε για να κάνει τη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Αμερικανός δεν έχει αυτοπεποίθηση πίσω από τη γραμμή των 6μ.75 και ίσως οι αγώνες για τη Stoiximan.gr Basket League τον βοηθήσουν να βρει ρυθμό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ